Chinese astrologie·feng shui kerst·Geluk en balans in leven·horoscoop·Kerst·Tijdaspect in Feng Shui·winter·Woonkamer

Hoe bepaal de beste Feng Shui plek voor de kerstboom?

FENG SHUI KERSTBOOM IN 2022

Wat is er nou zo speciaal aan de plaatsing van de kerstboom? Waarom is het zo belangrijk om Feng Shui regels te gebruiken bij het kiezen van de beste plek voor de kerstboom? Kan een kerstboom niet juist geplaatst ongeluk brengen?

Het is namelijk zo, dat een kerstboom met heldere versieringen, glimmende slingers en lichten, een krachtige bron van Yang-energie is. Wanneer we een kerstboom in een bepaalde sector van het huis plaatsen, dan activeren we (on)bewust de energie van deze sector.

Ook als we geschenken onder de boom leggen, manifesteren we symbolisch overvloed, aangename verrassingen en het geven van liefde. Als de hele familie op de kerstavond rondom de kerstboom zich verzamelt, kerstliedjes zingt en cadeautjes me elkaar deelt, voelen we ons allemaal geliefd, vredevol en blij. Deze positieve emoties activeren ook de energie van de sector waar een kerstboom op dat moment staat.

Vanuit astrologisch Feng Shui oogpunt kan elke sector een bron van positieve of negatieve energie zijn, in een bepaalde tijdperiode. En als een kerstboom in een sector met negatieve energie (sterren) komt, wordt deze energie geactiveerd en trekt het allerlei problemen in je leven aan. Als de boom in een sector met positieve energie (sterren) komt, heeft hij het tegenovergestelde effect: je trekt dan namelijk geluk, overvloed en welzijn aan.

Meerdere factoren zijn van groot belang bij het plaatsen van een Feng Shui kerstboom:

  1. de sector (windrichting) waar een kerstboom wordt geplaatst;
  2. hoe actief de kamer zal zijn waar de kerstboom komt te staan;
  3. welke kleur kies je voor de kerstballen en decoratie;
  4. en zelfs op welke dag en tijdstip ga je een ​​kerstboom opzetten!

Kortom, elk detail, zelfs de meest (zou je denken) irrelevante detail, kan een enorme impact hebben op de energie van het huis. Een ervaren Feng Shui expert bestudeerd al deze astrologische subtiliteiten (nuances) en trekt daaruit conclusies.

Maar zelfs als je geen Feng Shui adviseur bent (nog niet, want wie weet in de toekomst😊), geen probleem… want ik heb een aantal waardevolle tips voor jou om de beste plek voor je kerstboom in december 2022 te kiezen.

Hieronder tref je de Flying Star chart (energiemap) van december 2022. Deze chart geeft aan welke energieën / sterren in welke gebieden deze maand verblijven.

Er zijn 9 sterren die verschillende positieve en negatieve energieën vertegenwoordigen.

Positieve sterren:

1 – carrière, een nieuw begin

4 – liefde, studie geluk

6 – geluk van hemel, behulpzame mensen

8 – welvaart & succes in het heden

9 – welvaart & succes in de toekomst 

Negatieve sterren:

2 – ziekte

3 – ruzie, conflicten

5 – verlies & ongelukken!

7 – inbraak & verraad

Energie verandert elk jaar en zelfs, zoals je in de Flying Star chart voor december 2022 ziet, elke maand. Daarom zijn de volgende aanbevelingen opgesteld, rekening houdend met de energieën (sterren) van december 2022.

Maar eerst… om te bepalen in welke sector je de kerstboom moet plaatsen, heb je een Pa-Kua (Bagua) kaart van je huis nodig. Als je geen Pa-Kua (Bagua) kaart hebt of weet wat het is, lees dan mijn artikel ” Gunstige gebieden van een huis en het gebruik van de Pa-Kua”.

Dus, hier zijn de belangrijkste aanbevelingen voor het plaatsen van Feng Shui kerstboom in 2022!

BESTE GEBIEDEN VOOR DE KERSTBOOM

Zuidoostelijke sector van jouw huis of de zuidoost hoek van jouw woonkamer is dit jaar een van de beste plekken voor een kerstboom! Dit geldt ook voor het Oosten, Noordoosten en Noorden van je huis. Als het mogelijk is, zorg er dan voor dat je deze geweldige kans om jouw geluk te activeren gebruikt! Door hier een kerstboom te plaatsen, activeer je de energie van succes en erkenning (ZO, O), zakelijk geluk (N), liefde (ZO, NO), goede vrienden (N), voorspoed en geluk (O, NO). Elke keer dat je hier kerstverlichting aandoet, trek je geluk in huis aan.

Om deze gunstige energie te activeren, kun je het beste je kerstboom versieren met kerstverlichting en kerstornamenten in de kleuren en materialen die je in het diagram boven ziet.

Vergeet niet jouw intentie uit te spreken om geluk en overvloed te activeren voordat je jouw kerstboom gaat versieren. Je kunt deze positieve affirmaties herhalen terwijl je de boom versiert of zelfs elke keer als je de kerstverlichting aanzet.

MINDER GUNSTIGE GEBIEDEN VOOR DE KERSTBOOM

Het activeren van de Zuidwestelijke sector in december 2022, kan helaas ongewenste gebeurtenissen in jouw leven activeren. Dit geldt trouwens ook voor het Westen en Noordwesten. Hoewel dit minder gunstige gebieden zijn deze maand, heb je door gebruik te maken van de juiste kleuren en materialen in je kerstversieringen, de mogelijkheid om de negatieve sterren onschadelijk te maken. Versier het Zuidwesten met blauwe of paarse ornamenten om de negatieve ster 7 te onderdrukken (water energie nodig). In het Westen kunnen de rode, paarse en blauwe tinten helpen om de sterren 7 en 3 te verzwakken (water of vuur element nodig). In het Noordwesten kun je het beste voor metaal (kleur wit, grijs, goud, zilver) of hout (kleur groen en donker bruin) kiezen om ziektester 2 onschadelijk te maken.

ONGUNSTIGE GEBIEDEN VOOR DE KERSTBOOM

De energieën van het Zuiden en Centrum zijn in december 2022 zodanig ongunstig dat het zeer onverstandig zou zijn om de kerstboom hier te plaatsen. De kerstverlichting symboliseert in Feng Shui het vuur element en wanneer dit element in december 2022 in deze twee gebieden aanwezig zou zijn, kan dit gevaar en ongelukken in je leven brengen. Vermijd daarom sterke verlichting hier, het aansteken van kaarsen of openhaarden. Door deze sectoren met vuur te activeren, ga je allerlei tegenslagen, ernstige gezondheidsproblemen, verliezen en gevaarlijke gebeurtenissen in je leven aantrekken… en dat wil je niet!

GUNSTIGE DATUM

Als je je kerstboom op een specifieke datum wilt plaatsen, om nog meer positieve gebeurtenissen naar je toe te leiden, zoek dan de voor jou gunstige dagen in de Feng Shui Almanac 2022 op. In het algemeen, zijn alle dagen van jouw eigen Chinese dierenteken, jouw bondgenoten en geheime vriend, gunstig voor jou. Vermijd zoveel mogelijk de dagen van jouw astrologische opponent.

Heb / ken je deze kalender nog niet, hier kun je alvast eentje voor het nieuwe jaar aanschaffen.

Hoe dan ook, Kerst zonder kerstboom is voor velen van ons moeilijk voor te stellen. Het brengt ons vreugde, een feestelijke stemming en anticipatie op ware wonderen in onze woning. Als je wilt dat de boom een ​​echte activator van geluk, overvloed, succes en nieuwe kansen in je leven wordt, gebruik dan deze eenvoudige maar krachtige tips! En of je je kerstboom nu op een goede dag versiert of niet, zorg er in ieder geval altijd voor, dat je dit telkens met een goed humeur en een positieve mindset doet.       

Houd mijn blog en facebook in de gaten voor nog meer Feng Shui tips.

Heb je vragen en ideeën – we zijn benieuwd naar jouw mening. Stuur ze naar info@fengshuidesignacademy.com. Ook alle reacties zijn welkom!!!  

Mocht je meer hulp / begeleiding of een consult nodig hebben, kun je mij altijd bellen of e-mailen. Ik zal jouw situatie op een dieper niveau analyseren en op zoek gaan naar een oplossing van de blokkades die je ervaart.

LOVE,

Feng Shui Master Wena Brussaard Feng Shui Design Academy

Wena Brussaard
Feng Shui Master Consultanat

©2022 Wena Brussaard | Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal “

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s