Geluk en balans in leven·Trap

Magie van de trap – kunnen trappen meer geluk brengen?

MENSEN HEBBEN ALTIJD AL EEN FASCINATIE VOOR DE TRAPPEN GEHAD, NIET ALLEEN OMDAT ZE ONS IN HET DAGELIJKS LEVEN HELPEN BETER TE FUNCTIONEREN, MAAR OOK VOOR DE ONVERSTAANBARE BIJZONDERE WERKING DIE ZE HEBBEN OP ONZE PSYCHE.

Er zijn prachtige liedjes over hen geschreven zoals ‘Stairway To Heaven’ van Led Zeppelin. Ze krijgen de hoofdrollen in films, neem bijvoorbeeld de beroemde trapscene uit de film Gone with the Wind, wanneer Scarlett O’Hara en Rhett Butler afscheid nemen van elkaar. Tijdens belangrijke bijeenkomsten worden vaak foto’s op de trap genomen met alle deelnemende partijen. Ik dus zelf ook, op mijn trouwdag, kwam de trap af om een ‘grand entree’ voor mijn man en aanwezige gasten te maken.

Je vindt ze in kunstwerken (een hele bekende is zelfs van Nederlandse bodem – de trappen van Escher), gedichten, familie albums en zelfs in onze dromen en visioenen. Een droom of een visioen over een trap vertelt je iets over je eigen ontwikkeling. Een trap weerspiegelt je levenspad en kan je naar de diepste lagen van je onderbewustzijn brengen. Trappen zijn werkelijk magisch.

Vanuit Feng Shui oogpunt hebben trappen een zeer belangrijke functie, ze zijn namelijk verantwoordelijk voor de verspreiding van de chi / energie in ons huis. Trappen zijn net bruggen die de verschillende niveaus van een gebouw met elkaar verbinden. Ze koppelen de energie van de begane grond, waar de chi meestal binnenkomt, met andere verdiepingen / lagen.

De distributie van chi en het algehele gevoel van welzijn in het gebouw, hangt dus in grote mate af van de plaatsing, vorm en materiaal van de trap. Met andere woorden, een goed ontworpen en gepositioneerde trap zal de manier waarop de energie zich verspreid in de ruimte positief beïnvloeden en bijdragen aan het gevoel van harmonie.

Daarentegen, een trap met slechte Feng Shui kan een schadelijk effect hebben en de energiestromen beperken en zelfs helemaal blokkeren. Een open trap bijvoorbeeld, kan de positieve chi in Shar (negatieve) chi veranderen. Zo ontstaan de gifpijlen, welke de snijdende chi de ruimte in sturen en het geluk van bewoners verstoren.

Ik heb hier enkele algemene richtlijnen verzameld om te overwegen bij het ontwerp en plaatsing van een trap:

VORM

Spiraal en wenteltrappen zijn helaas geen goed idee. Hoewel ze visueel een zeer spectaculaire indruk maken, is wat ze met de chi stromen doen niet écht gewenst. Energie dient zacht en gelijkmatig op te stijgen en niet gedwongen te worden om hard te verdraaien en als een cilindrische kolom van de trechter de chi naar beneden te trekken.

Smalle trappen die rechtstreeks naar de bovenste verdiepingen leiden met slechts een kleine overloop op elke verdieping zijn helaas ook ongunstig. Dit omdat de helling van de stijgende (of dalende) energie is te steil, en de stroom van energie kan te hard en overweldigend worden, waardoor een gifpijl ontstaat – merk je niet direct, maar na verloop van tijd kun je een gifpijl weldegelijk voelen.

Trappen kunnen het beste breed zijn en diepe traptreden hebben, zodat de zachte beweging van energie vergemakkelijkt wordt.

Dichte trappen stimuleren de chi om omhoog te gaan, daar trappen met open treden veel energie tussen de treden verliezen en waardoor de verschillende woonlagen van de woning onvoldoende hoeveelheid chi ontvangen.

 

PLEK

Plaats de trap niet recht tegenover de voordeur. Een trap met een bocht zal minder negatief zijn in deze positie dan een rechte trap. In het algemeen is het gunstiger als de trap niet direct zichtbaar is als je binnenkomt. Er zijn echter uitzonderingen hierop, afhankelijk van de invloed van de vliegende sterren.

Plaats de trap niet in het centrum van het huis en ook niet tegenover de badkamer- of slaapkamerdeuren. Twee trappen tegenover elkaar of een trap die op een scherpe rand van een pilaar uitkomt worden ook niet aanbevolen door Feng Shui meesters.

Plaats de trap niet boven een kachel, openhaard, fornuis, bureau of TV kast. Ook bedden en zithoeken moeten niet onder trappen worden geplaatst.

KLEUR & MATERIAAL

Zorg er voor dat de trap veilig en massief is (van hout, steen of metaal) en goed verlicht om de chi naar boven te lokken.

Kies zowel de kleur als het materiaal volgens de kompas Feng Shui school. Bij elke windrichting hoort namelijk een ander element en deze kun je vertalen naar de meest geschikte kleur en materiaal voor de trap. Een trap in het oosten of zuiden zou bijvoorbeeld van hout kunnen zijn en groen of rood. In het westen kun je een stenen of metalen trap plaatsen.

Vergeet ook niet je trap mooi te versieren met gunstige symbolen en kunstwerken die voor goede Feng Shui zullen zorgen. Foto’s of lichtspotjes langs de trap moedigen de chi aan naar boven te komen en transformeren de trap in de ware geluksbrenger.

Mijn eigen trap is massief en met zwarte tapijt bekleed (Water element van het Noorden). Omdat de trap bijna direct op de voordeur uitkomt heb ik hem goed verlicht en een metalen windgong (met Water element) tussen de trap en mijn voordeur opgehangen. De windgong en ook de zachte draai van de trap vertragen de stroom van chi waardoor alle kamers en verdiepingen voldoende chi ontvangen.

Zoals je ziet zijn er geen perfecte huizen met perfect gepositioneerde trappen, maar dankzij Feng Shui kunnen wij heel veel dingen zelf corrigeren, om zo van goed geluk te genieten. Met Feng Shui is heel veel mogelijk!

Ik heb bij het schrijven van dit artikel enorm genoten en hoop dat er iets in zit dat ook jou geluk zal brengen.

Heb je na het lezen van deze tips het gevoel dat je nog meer over Feng Shui wilt leren kennen, dan nodig ik je van harte uit om een Feng Shui cursus of workshop bij mij te volgen. En wie weet, misschien vind je het net zo krachtig en nuttig als ik en beslis je om je carrière hiermee te verrijken. Samen gaan we de wereld mooier maken, kamer voor kamer.

Ken je anderen voor wie dit artikel interessant zou kunnen zijn? Stuur deze dan door (waarvoor mijn dank). Je kan daarvoor onderstaande social media knoppen gebruiken. Hartelijk dank alvast!

Bron afbeeldingen: 1001trappen.nl, hosjes.nl, uipkesvloeren.nl, showhome.nl  

December actie!!! De mooiste kersttrap van Nederland.

facebook banner kerst

In de maand december gaan we onze huizen voor de feestdagen versieren. e mogen natuurlijk niet de trappen vergeten. Maak een foto van je versierde trap en post deze op onze blog of facebook pagina. De meest feestelijke trappen gaan we in de ezine van januari publiceren en voor de 3 winnaars hebben wij een mooie kersverassing! Omdat dit een verassing is, ga ik het niet verklappen, maar ik kan je alvast vertellen dat je hiermee heel veel geluksenergie je woning in kunt trekken (en niet alleen tijdens de kerstdagen maar het hele jaar door). Dus stuur je leukste foto in en doe mee!

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

Wil je werken met Wena?

Kijk even hier>>>

© 2015 Wena Brussaard, 100% Feng Shui.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s