5 Elementen·Feng Shui Tuin·Kleur·Planten

Is jouw tuin een bron van geluksenergie?

Lente is gearriveerd en het zonnetje schijnt lekker!

Wij kunnen eindelijk meer tijd buiten in onze tuin of balkon spenderen. Na een lange en sombere winter is de tijd aangebroken om gezellig samen met je familie of vrienden buiten te zitten en te genieten van de zon, warme lucht, rust en helende werking van de natuur.

Wist je dat bomen en planten een rustgevende en ontspannende werking op ons hebben? De energie van een mooie en met aandacht voor harmonie van de vijf elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) ontworpen tuin/balkon, er voor kan zorgen dat mensen zich prettig voelen, tot rust komen en inspiratie en energie opdoen. Met de goede Feng Shui in jouw stukje wereld creëer je ook massa’s geluksenergie voor jouw huis.

En hoe zit het met jouw tuin of balkon? Is deze een bron van plezier en geluksenergie? Nodigt je tuin je uit om lekker te ontspannen en vind je het leuk om hier je tijd door te brengen?

Feng Shui garden

Volg deze tips om van jouw tuin een ware krachtbron van positieve energie te maken, een harmonieuze en ontspannende plek waar jijzelf, je familie en vrienden van kunnen genieten.

1. De grootte doet er niet aan toe.

Als het gaat om een goede Feng Shui in de tuin, de grootte van jouw tuin of balkon is niet de belangrijkste criterium. Natuurlijk is het heerlijk om omringd te worden door een grote, weelderige tuin, maar als jij toegang hebt tot een balkon of een kleine binnenplaats, dan is dit de plek waar jij gewoon mee gaat werken. Je kunt hier nog steeds een ware oase van harmonie, evenals een paradijs voor jouw zintuigen, creëren.

2. De natuur nabootsen.

Probeer bij het ​​aanbrengen van de routing in jouw Feng Shui tuin de zachte en vloeiende lijnen die in de natuur voorkomen weer te geven. Rechte lijnen zijn zelden aanwezig in de natuur, dus gebruik gebogen paden/lijnen, organische vormen voor de rabatten, vijver/fontein, zwembaden en decoratieve elementen in jouw tuin.

3. Meer Yang dan Yin energie.

Energie rondom het huis, voornamelijk aan de voorkant, mag niet te Yin (stil) zijn. Het kan andere Yin energieën/entiteiten aantrekken. Te veel bomen, te grote planten creëren veel schaduw plekken en versterken de verdrietige (Yin) uitstraling van het huis. Snoei bomen en planten regelmatig. Zorg er voor dat jouw voordeur niet door te veel planten wordt overgroeid. Zo kan de Chi/geluksenergie de weg naar jouw huis gemakkelijk vinden.

4. Vermijd de gifpijlen.

Zorg dat al je tuinconstructies (tuinbeelden, tuinhuisjes, toegangshekken, schuttingen etc.) nooit een giftige pijl kunnen worden. Vermijd daarom alles wat recht, scherp of hoekig is of er onvriendelijk uitziet. Planten met lange, puntige bladeren mogen niet bij de voordeur of zitplekken staan.

5. Houd rekening met de vijf elementen.

In een harmonieuze tuin of balkon zijn alle 5 elementen goed met elkaar vermengd. Echter heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur of materiaalsoort (ik ben bijvoorbeeld gek van rotan) dan is het verstandig om de juiste elementen met elkaar te combineren. Vuur en Water gaan niet zo goed samen, nog Metaal en Hout of Aarde en Water. Het is niet verstandig om in de Noordelijke hoek van je tuin (die staat voor het Water element) teveel tegels te leggen. Het element Water wordt door het element Aarde van de tegels verzwakt. Stoeptegels, rotsen en keien kunnen het beste worden geplaatst in het Noordoosten en Zuidwesten (hoeken van het Aarde element). In het Oosten, Zuidoosten en Zuiden is het beste om houten elementen te laten domineren. In het Westen en Noordwesten kunnen metaal constructies geplaatst worden en in het Zuiden buitenkeuken of barbecue.

Hier nog een paar voorbeelden van de toepassing van de 5 elementen in jouw tuin:

ELEMENT WINDRICHTINGEN TOEPASSING
Water N, O, ZO watersymbolen, vijvers, zwembaden, fonteinen, jacuzzi,  golvende vormen, kleur blauw en zwart
Hout O, ZO, Z bomen, planten, bloemen, rechthoekige houten bakken en bankjes, rotan, kleur groen en bruin
Vuur Z, ZW, NO verlichting, barbecue, vuurkorf, driehoekige vormen, kleur rood en paars
Aarde ZW, NO, W, NW aardewerk, terracotta potten, stenen beeldjes, keien, marmeren of granieten bankjes, kleur geel en beige
Metaal W, NW, N metalen potten en voorwerpen, bijvoorbeeld een zonnewijzer, een ijzeren bankje, een stalen hek, ronde en ovale vormen, kleur grijs en wit

6. Kies het tuindecor volgens de Pa Kua kompasrichtingen.

Tuin decor kan worden gebruikt als subtiele Feng Shui remedies. Bijvoorbeeld, een mooi waterornament met water spuwende dolfijnen of kikkers is uitstekend voor het Zuidoosten welke staat voor Geld & Overvloed, terwijl een metalen sculptuur van een schildpad in het Noorden van jouw tuin, nieuwe ontwikkelingen in je carrière/loopbaan zal brengen. Als je een speelplaats voor de kinderen in de tuin wilt creëren, is het Westen het aangewezen gebied, omdat deze het levensthema Kinderen & Creativiteit symboliseert.

Kijk in de tabel voor meer inspiratie:

WINDRICHTING LEVENSTHEMA TUINDECOR
Zuid Roem & Erkenning paard, vogels zoals Feniks, kraanvogel, ster, obelisk, raket, getal 9
Zuidwest Liefde & Relaties globe, berg, diamant, vrouwelijke figuren, alles dubbel
West Kinderen & Creativiteit tijger, metalen windgong, muziek instrumenten, speelhoek
Noordwest Vrienden & Hemel Engelen, Boeddha, metalen windgong, mannelijke figuren
Noord Carrière vis, schildpad, zeilboot, schelpen, rat
Noordoost Kennis & Wijsheid berg, os of koe, stenen boeken, getal 8
Oost Gezondheid & Familie houten windgong, bamboe, draak
Zuidoost Geld & Overvloed geldkikker, Chinese munten, schatkisten
Centrum Tai Chi balans Yin/Yang teken, leegte

6. Gebruik bewegende en geluidmakende ornamenten.

Vijvers en waterpartijen kunnen goede energie in en om de tuin brengen, zolang het water in beweging is (Yang) en niet stilstaand (Yin). Water wordt geassocieerd met rijkdom en is een uitstekende verzamelaar en ‘dirigent’ van Chi. Een vijver met een fonteintje of goudvissen maakt veel goede Chi aan voor de eigenaars. Windmolens, windgongen of bewegende kunstbeelden stimuleren ook de Chi van je tuin. Bovendien is het heerlijk om naar het zacht geluid van een windgong te luisteren. Het geluid van rustig stromend water is heilzaam voor ons geest en wekt een meditatief gevoel op. Alle stress of negatieve invloeden van buitenaf zullen direct verdwijnen.

Met deze tips wil ik jou laten zien hoe je door gebruik te maken van Feng Shui meer harmonie en evenwicht brengt in jouw tuin en leven. Hoe meer energie je in het creëren van je tuin zult steken, hoe meer helende energie je er voor terug krijgt. Een Feng Shui tuindecor zal bijdragen aan je plezier en je gevoel van geluk.

Maak het beste van de buitenruimte die je hebt en geniet van het aanleggen van jouw Feng Shui tuin!

Let op! Alle bovenstaande tips en aanbevelingen worden gegeven als algemeen advies. Wil je graag meer informatie over dit of een van de andere onderwerpen en wil je leren hoe je op een dieper niveau beter met je omgeving kunt verbinden, om zo meer harmonie en succes in je leven te verkrijgen, neem dan gerust contact met mij op door op deze link te klikken.

Wena

©2013 Wena Brussaard/100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Een gedachte over “Is jouw tuin een bron van geluksenergie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s