Rijkdom

Vind de welvaartspot van je huis.

Feng Shui wordt beschouwd als een bijzonder effectief middel om voorspoed aan te trekken.

Mijn grootmeester Lillian Too zegt altijd, dat rijkdom het makkelijkste aspect van ons leven is om met Feng Shui te verbeteren. Met gezondheid is het veel ingewikkelder.

Er zijn twee methoden om een welvaartspot in je huis te vinden.

Voor de eerste heb je alleen een kompas nodig. Sta in het midden van je huis en maak een lezing van het kompas (houd het kompas vast op de hoogte van je taille). Je wilt het zuidoosten vinden. In het zuidoosten moet je, je financiële administratie doen of je bankafschriften bewaren, want daar ligt de hoek van rijkdom (welvaart). Daarin moet bij voorkeur de kleur groen benadrukt worden, want groen is de kleur van het element hout en het zuidoosten is een houtrichting. Als je, je rijkdom extra wilt activeren, kan je het element van de richting – hout – versterken. In de productieve cyclus van de elementen, creëert water, hout. Plaats dus een water element in de richting om je rijkdom
te vergroten. Je kunt een viskom gebruiken of een fonteintje of een symbool van water zoals een foto/schilderij van de zee.

De tweede methode – Flying Stars – gebruikt behalve de windrichtingen ook de dimensie van tijd.

Deze methode wordt ook Xuan Kong Feng Shui genoemd. De methode is zeer populair in Azië en wordt gebruikt door de meerderheid van de Feng Shui consultants (ook door mij). Je begint met het maken van een Flying Stars horoscoop van je huis. Eerst bepaal je in welke periode van 20 jaar je huis is gebouwd. In totaal zijn er 9 mogelijke perioden. Wij zitten nu in de periode van 8, dat betekent dat alle huizen die gebouwd zijn tussen 2004 en 2023, bij deze periode horen.

Daarna maak je de kompaslezing bij de voordeur van je huis.
Je moet met een Feng Shui kompas bepalen naar welke richting je huis georiënteerd is. Het kan gebeuren, dat je voordeur aan de zijkant van het huis is gesitueerd. Je gaat dan de meting niet bij de voordeur, maar aan de voorkant van je huis maken. Het aantal mogelijke windrichtingen is niet 8 (zoals bij het traditionele kompas), maar 24 (zoals bij het Chinese kompas). Elke richting bevat nog 3 subrichtingen, je hebt dus Noord 1, Noord 2 en Noord 3. Dit betekent dat er in totaal 9 X 24 = 216 verschillende horoscopen mogelijk zijn!

Je hoeft niet alle horoscopen zelf te berekenen! Je kunt met je gegevens (kompasmetingen en de bouwperiode) een ‘kant-en-klaar horoscoop’ in de boeken of op internet opzoeken. Let op! Het is zeer belangrijk dat alle kompasmetingen zeer nauwkeurig worden gemaakt want een ‘ graadje’ verschil kan grote gevolgen hebben.

Wat wij verder zoeken is de locatie van de waterster 8.

flying-star

Deze locatie noemen wij in Feng Shui de welvaartspot van het huis. Om van deze positieve energie te kunnen profiteren moet er water aanwezig zijn in de sector waar de ster zich bevindt. Het is heel goed als je een ‘opening’ in deze sector hebt (zo noemen wij een raam of een deur naar buiten).
Zo kan je de welvaart uit deze richting naar binnen brengen. Als je in de tuin, in de sector van de waterster 8 een vijver(tje) of een zwembad zou kunnen bouwen of stroomt daar een rivier ……. wow, dan kun je echt rijk worden! Als je geen ‘opening’ in deze sector hebt, kan je ook een waterornament binnen het huis plaatsen, maar het is veel krachtiger om de rijkdom buiten te activeren.

Het is mogelijk om die twee methoden te combineren. Zo kan je het maximum uit je huis halen.

P.S.: Een Flying Star horoscoop is een vast onderdeel van mijn Feng Shui Consult voor het huis of bedrijf, doe er je voordeel mee.

Ik wens jullie veel succes en plezier in het zoeken en het activeren van het welvaartpotentieel van jullie huizen.

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

©2012 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Een gedachte over “Vind de welvaartspot van je huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s