Geluk en balans in leven·Gezondheid

Hoe jij, je gezondheid met Feng Shui op peil kunt houden.

Ik moet je eerlijk vertellen, dat dit niet het makkelijkste jaar was om gezond te blijven.

Sinds februari 2014 hebben wij in de West-Afrikaanse landen een uitbraak meegemaakt van een van de gevaarlijkste ziektes ter wereld – het Ebola virus. Moet je eens kijken hoe snel de epidemie zich heeft verspreid en hoe hoog het dodental is.

En ook in mijn omgeving heb ik ongewoon vaak zieke mensen gezien. Ik werd gedurende het jaar vaker dan normaal gevraagd, wat te doen als ziekte onverwacht toeslaat. Is het mogelijk om iets thuis te veranderen voor een beter verweer tegen ziekte? Het goede nieuws is… JA!

Als een ziekte plotseling toeslaat, is dit meestal te wijten aan de “ziekte sterren” (het is een Feng Shui term die gebruikt wordt in de geavanceerde Flying Star Feng Shui formule). Deze sterren treffen helaas eerst de jongere kinderen, oudere familieleden en ook de huisdieren, want zij zijn meer kwetsbaar voor de veranderingen in energie.

De “ziekte sterren” veranderen per jaar, maand en zelfs per dag, maar de sterren die wij goed in de gaten willen houden zijn voornamelijk de jaarlijkse- en vaste sterren van het huis. Om de vaste sterren van je huis te bepalen zou je een Flying Star horoscoop van je huis moeten maken. Deze wordt meestal tijdens een huisconsult gemaakt, maar zorg dan wel dat je een expert uitnodigt die klassieke Feng Shui gebruikt (niet de Westerse Feng Shui methode, ook wel Black Hat genoemd).

Voor de jaarsterren en maandsterren kun je altijd een kijkje nemen op mijn blog, want ik maak per jaar een Flying Star horoscoop voor het huidig jaar en publiceer tips voor elke sector met remedies en energie versterkers. Kijk even hier hoe ik het dit jaar heb gedaan! Voor 2015 – het jaar van het HOUTEN SCHAAP die begint op 19 februari 2015, ben ik al aan de slag gegaan. Ik zal binnenkort een update op mijn blog plaatsen en je kunt zelfs een e-book bestellen met veel handige tips voor 2015.

In dit lastige jaar is het nog belangrijker dat je weet welke acties je kunt ondernemen. De gezondheidshoek – het Oosten – is namelijk in 2014 verzwakt door de aanwezigheid van de ziektester 2 in deze sector. Wil je gezond blijven, dan moet je de ziekte energie in deze sector elimineren.

Het Feng Shui element van de ‘bezoekende ster’ is AARDE en het element van het Oostelijk Pa Kua gebied, is HOUT. Als je bekend bent met de 5 elementen theorie, dan zul je al weten dat het HOUT element controle heeft over de negatieve AARDE energie. Dus de helft van het werk is al gedaan. Maar er is nog meer werk dat gedaan kan worden. Hier volgen de 4 gouden methoden om de ziekte chi met Feng Shui onder controle te houden.

1 DE KRACHT VAN METAAL.

De beste remedie tegen de ziektester 2 is het METAAL element en vooral het geluid van metaal, omdat deze staat voor YANG METAAL. YANG METAAL wordt vertegenwoordigd door bijvoorbeeld klankschalen, windgongen, windorgels en bellen. Het geluid van metaal is zeer effectief, dus wanneer correct gebruikt, zullen deze remedies een krachtige metaalachtige resonantie creëren die de ziekte chi efficiënt absorbeert en afvoert. Zelfs als je de exacte positie van de ster 2 niet kent (het maakt niet uit of dit een vaste ster van het huis is of de jaarlijkse/maandelijkse/dag ster), is dit een uitstekende ad hoc maatregel om de chi van alle negativiteit te reinigen. Loop de kamer drie keer (met de klok mee) door, met een klankschaal of een bel. Gebruik je een schaal dan maak je hem eerst wakker door op het rand met de houten kloppertje te slaan en vervolgens rondom aan te wrijven zodat hij gaat zingen (kijk hier hoe dit te doen). Het duurt even om het goed te krijgen, maar na een beetje oefenen hoor je een zuiver geluid. Dit creëert de vibrerende kracht die de lucht van ziekte chi ontruimt. Binnen een paar minuten zal de kamer lichter en helderder aanvoelen en de ziekte sterren zullen aanzienlijk worden verzwakt. Leuk om te weten – in de cursus Feng Shui Magic (MODULE 8) gaan we leren de ruimte te zuiveren en te werken met de klankschalen.

2 DE KRACHT VAN WIT.

Nou, dit is een remedie die niet veel mensen weten, omdat weinig mensen de enorme kracht van puur wit beseffen. Dit is de kleur van het METAAL element, en is dus uitstekend om de negatieve AARDE energie van de ziektester te verzwakken. Maar het is ook de kleur die alle zeven kleuren van de regenboog bevat. Het is een stralende en energieke kleur! Een kleur van zuiverheid, eenvoud en onschuld, van de goddelijkheid, hoger bewustzijn, bescherming, onbeperkte mogelijkheden en levenskracht. Wit kun je in feite voor alles gebruiken. Het is een kleur die balans en heling schept. Niet voor niets wordt deze kleur overvloedig in de medische wereld en spiritualiteit gebruikt. Dus als iemand in je huis ziek wordt, plaats dan deze persoon in een ruimte met witte muren. Wit beddengoed en pyjama is ook een goed idee. En komt iemand op bezoek met bloemen, vraag dan voor witte bloemen om de kamer te zuiveren. Vermijd daar en tegen de kleur rood, in de omgeving waar zieke mensen verblijven. Het VUUR element versterkt namelijk de ziekte chi.

3 DE KRACHT VAN TIEN YI RICHTING.

Ieder persoon kan op basis van geboortedatum zijn/haar gunstige richtingen berekenen. Ik noem deze vaak de krachtplekken. Het idee is om er voor te zorgen dat je altijd slaapt, zit, werkt eet of ontspant in een van jouw 4 goede locaties in huis. Maar je kunt ook verder gaan en naar de exacte betekenis van elk van de 4 richtingen kijken. Jouw tweede beste richting heet Tien Yi, en in de directe vertaling vanuit de Chinese taal krijg je dan “Dokter van de Hemel”. Deze richting gebruik je dus voor heling. Heb je last van hoofdpijn, migraine of andere gezondheidsproblemen, zorg dan, dat je vaak in dit gebied verblijft. Dit zou de beste locatie voor jouw slaapkamer kunnen zijn. Lokaliseer ook je bed en het hoofdeinde in deze positie, zodat je hoofd naar jouw TIEN YI wijst. De helende energie van deze richting zal ‘s nachts via je kroon chakra je lichaam binnenkomen en jouw genezende krachten versterken.

4 DE KRACHT VAN GEDACHTEN.

Wat mij is opgevallen is dat de medicijnen vaak het feit benadrukken dat we ‘ziek’ zijn. Natuurlijk moet je soms medicatie innemen, om beter te kunnen worden. Maar is het nodig om ze overal rond te laten slingeren? Zo herinner je, je constant aan dat je niet gezond bent. Mijn advies is, bewaar ze in een kast of lade, houd ze gewoon beter uit het zicht. Ik heb nog een spannend idee voor je! Iets wat ik persoonlijk heel leuk vind om te doen. Ik hernoem de pillen in mijn hoofd of zelfs door nieuwe labels te maken. Wat dacht je van ‘gezondheidspillen’ voor je tabletjes of ‘vitaliteit drankje’ voor je hoestsiroop. De kracht van de geest en woord mag je niet onderschatten! Dus let goed op wat je denkt en zegt. Welke berichten stuur je naar je onderbewustzijn? Praat je jezelf ‘gezond’ of juist ‘ziek’?!

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel en de krachtige tips. Mocht je meer inspiratie of ideeën willen, of begeleiding bij jouw specifieke situatie, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van mijn persoonlijke consulten! Ik hoor graag van je.

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

 

Wil je werken met Wena?

  • Feng Shui voor je huis – Wonen met ALLURE
  • Feng Shui voor je bedrijf – Werken met ALLURE
  • Healing en levensvragen – Aquarius Angels Healing / ALL YOU ARE [EFS]* reading / BALANS IN LEVEN [EFS]* reading
  • Online rapporten – Feng Shui Reading / Feng Shui Quickscan / Pa Kua Plattegrond / Feng Shui Geboortecertificaat
  • Feng Shui leren – Beroepsopleiding Feng Shui Expert

EFS* – Engelen Feng Shui

 

©2014 Wena Brussaard | ALLU’RE | Angel Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s