Geluk en balans in leven·Huiszuiveren·Space Clearing

5 Feng Shui tips om je huis van negatieve energie te reinigen.

Jouw energie vermengt zich met de vitale energie rondom je heen, en dat draagt zo bij aan een gezond en welvarend leven. Met name de windrichting waarin je zit brengt je in één lijn met een bepaald type / soort chi en heeft zo op die wijze ook invloed op de manier waarop jij dagelijks functioneert. Jijzelf straalt bovendien ook energie uit naar je omgeving. In de plekken waar je veel tijd doorbrengt, kan zelfs een bepaalde (energetische)stemming ontstaan die je zeker iets over jezelf kan vertellen.

Maar ook de dingen die je zegt hebben hun eigen energetische lading die op hun beurt bijdragen aan de sfeer van ruimte waarin je op dat moment verblijft. Woorden kunnen kwetsen of juist heling en blijdschap brengen. Er zijn woorden vol met de energie van liefde, maar zijn natuurlijk ook woorden van haat. Elke uitspraak die we maken stuurt zijn eigen kracht en intentie naar de omgeving en kan op de achtergrond ons hele leven zo bewust of onbewust beïnvloeden.

Dus, als het huis van mijn cliënt (of mijn eigen ruimte) ‘zwaar’ en ‘plakkerig’ aanvoelt, begin ik altijd een gesprek over de woorden die in de ruimte worden uitgesproken. Ik wil dan heel graag weten of de gesprekken meestal aangenaam zijn of vaak over de onplezierige dingen des levens gaan – zoals kritiek en zorgen …?

Ik geloof er helemaal in, dat woorden energie kunnen manifesteren, tot leven brengen en dat we in de nabije toekomst in staat zullen zijn om zelfs hun kracht te meten – zien is geloven! Nu al krijgen wij fantastische resultaten met experimenten met het water. De Japanse onderzoeker Emoto ontdekte dat onze gedachten, gevoelens en woorden in staat zijn om watermoleculen te beïnvloeden – en laten wij nou uit tenminste 70% water bestaan – zet je aan het denken, toch?

Dr. Emoto heeft waterdruppels blootgesteld aan verschillende soorten woorden, muziekstijlen en omgevingen en ze drie uur lang bevroren. Daarna onderzocht hij de kristalachtige formaties onder een microscoop en nam verschillende foto’s. De resultaten waren onvoorstelbaar. Wat bleek – Water met de opgeschreven woorden liefde en vrede leverden prachtige beelden op terwijl de woorden oorlog en haat, chaos deden ontstaan in de waterkristallen – da’s een eyeopener.

Ik ben ervan overtuig dat hetzelfde in ons huis gebeurt. Je eigen woorden plakken als een kleverige massa aan de muren, komen in jouw behang, tapijten en zelfs in je beddengoed. Hoe zachter het materiaal, hoe makkelijker ze binnen dringen. Harde materialen zullen vanwege tragere trilling iets minder energie opnemen, maar ja we gaan toch niet in een ‘bunker’ wonen.

Ik heb onlangs een ongewoon (volgens de makelaar) advies gegeven voor een klanten woning die in de verkoop stond, waar mensen in een heftige vechtscheiding zaten. Ik heb ze geadviseerd om alle karpetten en gordijnen weg te halen of direct door nieuwe te vervangen en alle muren te schilderen. De sfeer in dit huis was namelijk zwaar (heel, heel zwaar) en vijandelijk, echt om te snijden. Het huis moest er letterlijk van janken.

Iedereen keek naar mij alsof ik gek ben, maar ze hebben mijn advies toch opgevolgd. Hoewel ze zich nog steeds in de oorlogstoestand bevonden, is het gelukt (met nog een aantal adviezen) om het huis binnen een relatief korte periode te verkopen (stond 3 jaar te koop, na de heling in 3 maanden verkocht). Door gewoon het huis te ontdoen aan negatieve programmering die zich genesteld heeft in het huisdecor.

Ok tijd om naar ons zelf te kijken. Ben jij zelf bezig met negatieve gepraat (lekker roddelen, niets is goed en zo), zie jij overal problemen en maak jij je constant zorgen over iets? Besef dan dat je tegelijkertijd energetische vuil tegen de muren en over de vloer aan het gooien bent – laag naar laag. Het kleeft aan je bezittingen en besmet zo je hele huis. Je ziet het niet, de woorden zijn onzichtbaar, dus je weet ook niet dat of wanneer je het moet schoonmaken.

Maar gelukkig kun je het wel voelen. Je kan het bijvoorbeeld merken dat je vaak moe of gespannen bent, dat je energie niveau drastisch daalt of sterk het gevoel hebt dat er iets niet klopt in je huis. Maar er is hulp! Je kan dan je huis energetisch reinigen, en zo zorg je er voor dat de energie in je huis weer in balans komt en positief voor je kan werken.

Met deze eenvoudige ruimte clearing technieken, moet het je zeker gaan lukken.

1. Open alle ramen en deuren.

Weet je nog hoe geweldig het voelt wanneer je buiten in de natuur bent. De lucht is lekker fris en gevuld met vitale levenskracht, die je nieuwe ideeën en energie geeft. Wanneer je de ramen en deuren open doet, nodig je dezelfde natuurlijke kracht naar binnen. Vraag de wind om door de kamers te gaan en de vuile energie mee te nemen. Het huis zal een diep reinigende adem ontvangen, en ademt alle negativiteit weer uit. Breng dagelijks buitenlucht in jouw omgeving, zelfs als het maar voor slechts een paar minuten is.

2. Steek een vuurtje aan.

Vuur is een krachtig middel om een ruimte te zuiveren. Wierook heeft een magische kwaliteit die de energie onmiddellijk transformeert. Wierook branden na een stormachtige woordenwisseling of slepende onaangenaamheden, herstelt balans in onze omgeving. Sommige mensen houden van witte salie; anderen van sandelhout. Ook jeneverbes, en geurige kruiden als lavendel of rozemarijn werken prima. Ik vind smudgen met salie heel aangenaam. Je kan het beste een paar blaadjes in een schelp of keramische schaaltje doen en deze aansteken. Ik begin altijd bij de voordeur en loop zo alle kamers met de klok mee door. Maak er een ritueel van voor jezelf. Dit kan extra krachtig werken als je het met de intentie doet om alle negatieve energie uit je huis te verwijderen en te vervangen met licht en liefde.

Mijn meester Lillian Too vertelde mij over de 5 elementen remedie die alle vijandelijkheid uit de lucht verwijderd. Het is gewoon een ronde schaal met water, steentjes op de bodem en wat drijvende bloemen en kaarsen. Je steekt de kaarsen aan en er vindt onmiddellijk een verandering in de kwaliteit van energie om je heen plaats. Er ontstaat zo een harmonieuze sfeer die alle harten verzacht.

3. Zuiver met zout.

Loop alle kamers rustig rond en strooi in elke hoek een beetje zout. Geen chemisch zout! Chemisch zout heeft geen kracht, je hebt kristal zout nodig, bijvoorbeeld zeezout of himalayazout. Bij ‘zware’ hoeken kan je het zout van een hoger punt naar beneden laten vallen. Je mag ook op een plek waar vaak ruzie ontstaat een bakje met zout plaatsen. Zout zou alle negativiteit opnemen. Na een paar uren of dagen gooi je het zout buiten weg in de vuilcontainer. Vergeet niet zelf ook een zoutbad te nemen. De giftige woorden, gedachten en emoties dringen uiteindelijk jouw aura en lichaam binnen en stapelen zich daar ook op. De effecten daarvan kun je dagen/weken later in onverwachte uitbarstingen, slechte stemmingen of als pech ervaren. Het wegglijden in een zoutbad voor 20 minuutjes, vernieuwt jouw persoonlijke energieveld onmiddellijk.

makkelijk recept nodig? Voeg 2-4 kopjes zeezout met een paar druppels van je favoriete essentiële olie (of een paar sinaasappelschillen) in de volle badkuip, en ‘slip away’!

4. Veeg en poets het weg.

Alle energetische schoonmaaktips hebben het meeste effect in een huis dat ook op materieel niveau opgeruimd en schoon is. Waarom? Omdat energieën blijven kleven aan stof en vuil! Dus ik ruim eerst op en daarna ga ik aan de slag met alle technieken die hier beschreven staan. Ik poets en veeg alle negatieve energie weg, letterlijk. En ik houd van bezemen! Niet verassend als je iets van een heks hebt 😉 Heksen gebruikten hun bezem om alle negatieve en stagnerende energie naar buiten te brengen of nadat ze ongewenst bezoek hebben gehad. Wat een wijze vrouwen…
Extra tipje: je kunt in een emmer met water en schoonmaakmiddel een beetje zout toevoegen. Dit vergroot het reinigend effect.

5. Tover met mooie zachte woorden.

Gewoonten veranderen niet overnacht, dus probeer dit… maak het je hoogste doel om de uitdrukking ‘IK HOU VAN MIJN HUIS EN LEVEN’ 50 keer per dag te gebruiken. Zodra je begint met de prachtige woorden door je huis te pirouetten, dan zal de wereld ook in jouw voordeel draaien. Woorden hebben hun eigen trillingsfrequentie en zwaartekracht, en trekken hun gelijkenissen in ons leven aan. Observeer de woorden die in je ruimte worden uitgesproken en hoe ze jou en iedereen die daar verblijft laten voelen.

Experimenteer met een paar van de bovenstaande technieken in je dagelijkse activiteiten en gebruik wat goed voor jou werkt. Het is beter te wonen of te werken in een omgeving die positief en energetisch zuiver is. Jouw lichaam en geest worden daar vanzelf steeds florissanter van en dat heeft weer een gunstig effect op je leven en iedereen om je heen.

Wil je een persoonlijk advies om jouw huis zuiver en meer in balans te krijgen dan is mijn nieuwe consult helemaal iets voor jou. Geïnteresseerd, mail mij anders even voor het RUIMTEREINIGEN op afstand of Huis Balanceren & Ankeren consult.

Wil je liever zelf leren hoe je, je huis energetisch kunt reinigen, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk bijvoorbeeld naar mijn beroepsopleiding op Feng Shui Design Academy www.fengshuidesignacademy.com. In MODULE Feng Shui Magic ontdek je een aantal zuiverende rituelen en oefen je met o.a. met de klankschaal te werken.

Mocht je vragen hebben, ik help je graag en kijk voor veel meer Feng Shui weetjes ook op mijn blog www.100procentfengshui.nl.

O ja, wil je deze blog delen in jouw netwerk? Je kan daarvoor onderstaande social media knoppen gebruiken. Zo profiteren zoveel mogelijk mensen van mijn tips.

Hartelijk dank alvast!

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

Wil je werken met Wena?

Kijk even hier>>>

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

2 gedachten over “5 Feng Shui tips om je huis van negatieve energie te reinigen.

  1. Daarom heb ik zo’n drang om rigoureus m’n huis aan te pakken en te reinigen. Het voelt heel zwaar en ben altijd moe, gespannen en stress. heel veel negatieve dingen gebeurd hier. Heb heel veel aan deze tips en start morgen meteen
    Dank je wel
    Lfs San

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s