Geluk en balans in leven·Keuken·Rijkdom

Keuken – de ziel van je huis.

De keuken wordt vaak omschreven als ‘de ziel’ van de woning. In de keuken wordt het voedsel bereid en voeding heeft een grote invloed op onze welzijn en gezondheid. De keuken is dus de meest belangrijke ruimte voor onze lichamelijke en spirituele voeding.

De keuken beïnvloedt ook de moederenergie van een huis. De keuken houdt als het ware het gehele gezin bij elkaar, dit is een plek waar liefde, eenheid, geduld en compassie de boventoon spelen. Een met veel liefde gekookt diner zal een bron van goede energie voor het hele huishouden kunnen zijn. Het is daarom raadzaam om er voor te zorgen dat jouw keuken van goede Feng Shui is voorzien.

In dit artikel vindt je een aantal geweldige tips, hoe je een harmonieuze Chi in jouw keuken creëert om zodoende geluk naar je gezin te brengen.

feng shui keuken

Plaats je keuken in de achterzijde van je woning.

De beste plaats om je keuken te plaatsen is vaak diep in je huis. Positioneer je keuken bij voorkeur niet te dicht bij de voordeur; anders zal de goede Chi dat je huis binnenkomt direct gekookt worden! Bovendien als de keuken het eerste ding is dat je ziet als je binnenkomt, gaat te veel aandacht naar het eten en ontstaat een kans dat je problemen met overgewicht krijg. Je kunt beter voor de keuken een ruimte kiezen aan de achterzijde van het huis.

Situeer je keuken nooit in het Noodwesten.

Een keuken mag nooit in het Noordwesten van je huis geplaatst worden. Dit is uiterst negatief voor de vader van het gezin. Dit komt omdat het Noordwesten het geluk van de patriarch vertegenwoordigd. Het hebben van de keuken in NW kan er voor zorgen dat welvaart dagelijks zal ‘verbranden’ door het vuur in de
keuken. Als de keuken zich al in deze sector bevindt, doe je er goed aan om de oven uit de NW hoek van de keuken te verwijderen. Verwijder alle apparatuur welke vuur / hitte genereert uit deze hoek. Anders bestaat de kans dat de kostwinnaar zijn / haar baan verliest of zelfs het hele familiefortuin.

Kook met een goede zicht op de ruimte.

Degene die kookt moet de beste plek in de keuken innemen. Bij voorkeur met het uitzicht op de hele huis of kamer. Een keuken met een kookeiland geeft vaak een mogelijkheid om een goede plek voor de kok te creëren omdat je vanuit het eiland goed de ruimte kan overzien. Degene die kookt kan dan op zijn gemak waardevol voedsel voorbereiden. Veel positieve ervaringen tijdens het koken zullen de kwaliteit van de energie van het voedsel verbeteren. Zorg dus er ook voor dat je alle producten dicht bij de hand hebt en dat alle keukenapparatuur goed werkt.

Zorg dat de keuken altijd goed geventileerd is.

Zorg er altijd goed voor dat de keuken goed verlicht is, goed geventileerd en ruimtelijk is ingericht. Maak het tot een dagelijkse gewoonte om het keukenraam te openen om frisse lucht binnen te laten. Als je veel kookt, dan is het bijna vanzelfsprekend om een afzuigkap in de keuken te gebruiken, om alle rook en luchtjes te elimineren. Oude keuken ‘luchtjes’ bouwen zich op tot negatieve Chi, wat weer het familiegeluk benadeelt.

Geen toilet in de buurt van de keuken.

Let op voor het toilet! Als je een toilet in de buurt van je keuken hebt, zorg er dan altijd voor dat de toiletdeur gesloten is. En zorg ervoor dat de deur van het toilet nimmer in de richting van de oven gericht is – dit beïnvloedt het eten dat bereidt wordt – wat weer resulteert in een gebrek aan geluk voor de familie. Zorg ervoor dat de oven / fornuis altijd weggedraaid is uit een dergelijke richting.

Verstop de vuilnisbak.

Iedereen weet dat de vuilnisbakken er voor zijn om afval te verzamelen. Maar niet iedereen is er bewust van dat de rottende en vieze zaken, ongewenste Chi met  zich meedragen! Dus houdt deze weg van gebieden in je keuken waar je eten wordt gekookt. Het beste is om afvalbakken buiten de keuken te hebben, maar bakjes  die aan de binnenzijde van een kastdeurtje hangen, zijn ook uit het zicht van het eten, dus ook een goede oplossing.

Vermijd botsing van de elementen!

Alle keukens hebben water en vuur in één ruimte. De gootsteen en de koelkast vertegenwoordigen het water element, terwijl het fornuis, oven en magnetron het  vuurelement vertegenwoordigen. Zorg er voor dat vuur en water nooit tegenover of naast elkaar geplaatst worden. Dit kan resulteren in een botsing tussen de  elementen, met als resultaat een ‘botsing’ tussen de familieleden. Vermijd een dergelijk gevecht door de gootsteen en koelkast van het fornuis en oven af te  scheiden. Plaats deze nooit naast elkaar en erger nog, tegenover elkaar!

Vermijdt wegwerp tafelgerei.

Vermijd dat je regelmatig van papieren bordjes en met plastic bestek eet. Dit is best OK als je dit eens in de tijd doet, zoals tijdens een tuinfeest waarbij je niet je beste tafelzilver wilt gebruiken. Maar als je wegwerp bestek en bordjes als een gewoonte gebruikt, betekent dit dat jij jezelf programmeert om in ‘armoede’ te denken (wegwerpen). Het creëert een negatieve energie welke suggereert dat jij niet genoeg geld hebt om fatsoenlijk tafelgerei te kopen. Dus, ook al moet er na het eten nog even 10 minuten afgewassen worden, het is zeker de moeite waard!

Houd de keuken schoon en opgeruimd.

Het is natuurlijk belangrijk om de keuken schoon en opgeruimd te houden. Ruim ongeveer iedere zes maanden alle kastjes uit. Ongebruikte spullen trekken stilstaande chi aan, los van de onnodige ruimte die ze innemen. Keukengoed mag ook nooit kapot zijn. Als er apparaten zijn die niet werken, verwijder ze dan uit de keuken of repareer ze zo snel mogelijk. Controleer regelmatig het serviesgoed en gooi alle kapotte stukken weg. Eten en drinken uit beschadigde kopjes en borden kan schade brengen aan je levensonderhoud.

Breng energie bijeen.

Omdat in een modern huis de keuken meestal een vrij open karakter heeft, zijn er symbolen en decorelementen nodig die de energie bijeenbrengen. Dit kan bijvoorbeeld met planten op het aanrechtblad of vensterbank bereikt worden. Gebruik planten zoals een sinaasappelboom of paprika in terracotta potten. Plaats ook een schaal met fruit hier om te zorgen voor een goed middelpunt, waar de energie zich kan verzamelen.

Positioneer de ‘vuurmond’ op een manier dat deze jou rijkdom brengt.

Volgens Feng Shui wordt de rijkdom van familieleden door de wijze van plaatsing van een oven, fornuis of andere type koker beïnvloedt. Een van de belangrijkste Feng  Shui formules‘Eight Mansions Kua’, maakt voor een ieder zijn/haar goede en minder goede richtingen kenbaar. Deze formule maakt Feng Shui heel krachtig en  werkt dus op een zeer persoonlijk niveau, want iedereen heeft andere goede richtingen. Je zult verbaasd staan over hoe snel deze Feng Shui methode, het  geluk van iemand kan transformeren! Gebruik deze formule om de richting, welke de stroom (elektriciteit) vab de meest belangrijke keukenapparatuur voedt, te  bepalen. Bijvoorbeeld een rijstkoker, waarmee je rijst voor een bepaald persoon kookt, moet gevoed worden door de energie uit de goede richting van deze  persoon. Met andere woorden, als het Noorden jouw goede richting is (volgens jouw Kua) dient de stroom (energie) voor je oven of rijstkoker uit het Noorden  te komen.

Het kan soms lastig zijn om deze Feng Shui tip te volgen, aangezien er verschillende familieleden zijn, met elk hun eigen Kua en daarbij verschillende  goede richtingen. Volgens de Feng Shui stelregel hoor je de richting van de vader te kiezen. Zijn gunstige richting prevaleert boven de richting van de  moeder. Deze oude stelregel kan grote implicaties in onze moderne wereld hebben, waarbij vrouwen en mannen gelijk zijn. Dus als jij je ook zo voelt, kun  je het net zo doen zoals ik het in mijn huis doe. Aangezien mijn man en ik beide verschillende goede richtingen hebben, en inderdaad – mijn goede richting is zijn minder goede richting en omgekeerd – hecht ik niet al te veel waarde aan deze oude stelregel dat mannen prevaleren boven vrouwen, dus hebben we twee  ovens en twee koffieapparaten in huis. Jij kan hetzelfde doen natuurlijk.

De keuken ook voor andere zaken ‘energetiseren’.

Mocht je jouw Feng Shui technieken in de keuken nog willen verfijnen, dan zou je het volgende kunnen analyseren. Het beoordelen welke richtingen staan voor jouw  welvaartsgeluk, welke voor gezondheidsgeluk, welke staat voor relatiegeluk en welke voor persoonlijke ontwikkelingsgeluk. Als je eenmaal jouw welvaartsgeluk  richting hebt bepaald, plaats dan bijvoorbeeld de aansluitkabel van een oven in die richting. En als je opzoek bent naar liefde, richt deze dan eenvoudig in  jouw relatierichting.

Feng Shui Master Wena Brussaard

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

Alle bovenstaande tips en aanbevelingen worden gegeven als algemeen advies. Wil je graag meer informatie over dit of een van de andere onderwerpen en wil je leren hoe je op een dieper niveau beter met je omgeving kunt verbinden, neem dan gerust contact met mij op door op deze link te klikken of te bellen 0618683421.

Bron afbeeldingen: VT Wonen

©2013 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

www.100procentfengshui.nl  |  www.fengshuidesignacademy.com  |  www.engelenfengshui.nl

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

6 gedachten over “Keuken – de ziel van je huis.

  1. Wat een leuk en vooral handig artikel! Wij zijn ook aan het zoeken naar een nieuwe keuken, maar de plaats van de keuken kunnen we weinig aan veranderen (alle aansluitingen en dergelijke zitten hier al). Nu zit de keuken bij de achterdeur bij het zuiden, dus dat zorgt dan voor goede chi toch? Wel grappig dat een keuken die direct in het zicht zit bij binnenkomst de nadruk op eten legt en zo kan zorgen voor overgewicht, hier had ik nog nooit over nagedacht!

      1. Bedankt! Dat ga ik in gedachten houden met het uitkiezen van de keuken en de meubels. Mocht ik nog meer tips nodig hebben dan kom ik hier vast weer even langs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s