Geluk en balans in leven·Kristallen

Feng Shui en kristallen

Gebruik kristallen voor een goede doorstroming van energie in jouw omgeving.

Ik houd van kristallen! En ik plaats ze vaak in mijn huis en kantoor om de positieve energie op te wekken.

Wist je dat het woord kristal van het Griekse woord ‘krystallos’ afstamt en betekent ‘bevroren licht’. Wat is dat een mooie en passende beschrijving van hun ware aard! Ze emaneren inderdaad puur licht en liefde naar onze omgeving.

Kristallen worden al door de eeuwen heen gebruikt voor een groot aantal doeleinden – van heling tot bescherming, tot aan decoratie toe. Kristallen zijn bijzonder goed in het corrigeren van energie trillingen gecreëerd door emotionele en psychologische onevenwichtigheden in onze omgeving of door onszelf.

Je kunt ze op je lichaam dragen of in je huis neerzetten. Hier een mooie collage met decoratie tips hoe je jouw kamers met kristalen kunt bekrachtigen. Laat je inspireren door de magie van kristallen!

feng shui kristallen

Bron afbeeldingen: Free People, Day Dream Lily, Love Love, Holistic Habits   

Schenk je huis een aantal natuurlijke kristallen. Zorg ervoor dat ze in het goede energiegebied terecht komen, zoals jouw eetkamer, woonkamer of op een tafeltje naast je voordeur. Edelstenen kun je ook op het nachtkastje, bureaublad en in een boekenkast leggen en natuurlijk op jouw altaar. Probeer geen badkamers of nog erger de WC met kristallen te versieren.

Het kan zijn dat jij je voelt aangetrokken tot bepaalde kristallen vanwege hun vorm, kleur, het gevoel dat ze jou geven of iets anders dat die stenen zeer speciaal in jouw ogen maken. Als het jou ontbreekt aan bepaald element/energie, bijvoorbeeld VUUR, dan kun jij een speciale band hebben met een edelsteen die dat element in zich draagt – bijvoorbeeld robijn, rode jaspis of carneool.

Misschien wil een steen jou helpen in een aspect van je leven dat meer balans nodig heeft, en daarom hoor je zijn roeping. Het is dus verstandig om bij de aanschaf van een steen, altijd naar je innerlijke stem te luisteren. Je kan blij verrast worden met de kracht dat de gekozen edelsteen op de sfeer van jouw huis heeft en ook over de voortgang van je eigen leven.

Edelstenen zijn perfect voor Feng Shui gebruik, omdat ze gevormd zijn door de krachtige processen in de natuur. Het versieren van jouw huis of kantoor met de stenen is een eenvoudige, maar krachtige manier om de natuur binnen te brengen en het energie niveau van de ruimtes te verhogen. Natuurlijke kristallen kunnen namelijk de energie van je huis zuiver en positief houden. Door ze in het huis, op kantoor of in elke andere ruimte waar we veel tijd doorbrengen te plaatsen, kan de sfeer van vrede en harmonie ontstaan. Ze brengen ook evenwicht en stabiliteit in onze relaties en versterken de vrouwelijke energie van het huis (van de matriarch).

Ik adviseer vaak om zes gladde kristallen bollen in het midden van de woonkamer/zithoek te plaatsen of kristallen raamhangers te gebruiken. Wat dat doet, is de doorstroming van energie ‘verzachten’, waardoor aanwezige blokkades verdwijnen, een energetische zuivering plaats vindt en alles weer gladjes verloopt in je leven. Er ontstaat een aangename sfeer, koppels worden meer liefdevol, kinderen studeren harder en inkomsten verhogen in een snel tempo. Je huis wordt (weer) een plek die overvloed op elk niveau kan ontvangen.

engelen edelstenen raster, crystal gridHet is wellicht het makkelijkste om het Feng Shui ‘Lo Shu raster’ (magische vierkant), dat de ruimte verdeelt in negen secties, als aanwijzing voor de plaatsing van kristallen te gebruiken. Elk vierkantje staat voor bepaalde eigenschappen (o.a. levensthema, element) en zo kies je een steen die daarmee correspondeert.

De getoonde Engelen Feng Shui Edelstenenraster© zul je niet in de boeken en ook niet op het internet vinden. Dit omdat ik deze onlangs samen met de engelen heb gechanneld. Dit raster wordt in Engelen Feng Shui gebruikt om kristallen grids te maken om jouw omgeving af te stemmen op jouw diepste dromen, zodat alles wat je wenst zich ook in jouw leven kan manifesteren.

Hoe gebruik je de Engelen Feng Shui Edelstenenraster©?

Het activeren van een goede Feng Shui, betrekt het aanbrengen en versterken van goede Chi in de juiste sector. Bijvoorbeeld, als je meer voorspoed in jouw leven wilt aantrekken, dan zou het plaatsen van aventurijn of peridoot in de zuidoosthoek van jouw huis(kamer), helpen meer rijkdom en welvaart te creëren. Zo is er voor elke situatie en sector een passende kristal remedie.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel en enthousiast bent geworden over het gebruik van kristallen. Mocht je meer inspiratie of ideeën willen, of begeleiding bij jouw specifieke situatie, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van mijn persoonlijke consulten of cursussen!

Ik hoor graag van je.

liefs wena

 

©2014 Wena Brussaard | ALLU’RE | Angel Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

2 gedachten over “Feng Shui en kristallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s