Geluk en balans in leven·Kleur·Trends

Feng Shui kleurentips voor een gelukkig en gezond huis.

feng shui kleur

De eenvoudigste manier om je leven in beweging te krijgen is door de energie van een specifieke kleur in bepaalde plekken van je huis te brengen.

Een van de fundamentele principes van Feng Shui is het principe van de vijf elementen en deze zijn: hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk Feng Shui element wordt vertegenwoordigd door een bepaalde kleur.

Hier is de kleur die correspondeert met elk van de vijf Feng Shui-elementen:

  • Hout: groen, donker bruin
  • Vuur: rood, oranje, paars, roze
  • Aarde: geel, beige, zand / aards, licht bruin
  • Metaal: wit, grijs, zilver, goud, metallic
  • Water: blauw, zwart

Een omgeving voelt harmonieuzer aan, wanneer er een balans is tussen deze vijf elementen. Deze balans kan ontstaan met behulp van o.a. kleur.

Kleur is erg krachtig, want kleur is een manifestatie van het licht en energie. Iedere kleur heeft zijn eigen unieke frequentie. Deze frequentie kan onze gedachten, gevoelens, de manier waarop we een ruimte ervaren sterk beïnvloeden. Een kamer met vloeiende lijnen en rustgevende groene/blauwe tinten vormt een perfecte sfeer voor ontspanning. Actieve vuur kleuren gebruiken wij op een plek waar stimulatie nodig is zoals bijvoorbeeld de eetkamer of de woonkamer.

Kleur is een machtig middel in het creëren van de juiste sfeer in de kamer. Onderzoek heeft aangetoond dat het scheppen van sfeer in een kamer belangrijker is dan de functionele inrichting.

Harmonie en geluk

Kleur is ook de makkelijkste manier om de energie van de vijf elementen in je huis te introduceren voor meer harmonie en geluk. Maar weten hoe je een kleur moet gebruiken om de energie van je huis te harmoniseren is een complex Feng Shui vraagstuk. Gelukkig zijn er altijd wat basis regels die je kunt volgen.

De juiste plaatsing van de Feng Shui kleuren wordt gedefinieerd door de Pa Kua of de Feng Shui energiekaart van je huis. Het wordt traditioneel afgebeeld als een achthoek met acht vlakken rond een centrale ruimte, de Tai Chi. De Pa Kua verdeelt elke ruimte in negen zones. Elk gebied stemt overeen met een andere windrichting en element.

De Pa Kua, gelegd op de plattegrond van je huis, zal onthullen welke kleur je in welk gedeelte van je huis kunt gebruiken. Wat je dus moet doen is de kleur van het interieur aan het element van de Pa Kua zone aanpassen.

  • Hout is het element van Oost en Zuidoost gebieden van je ruimte. Gebruik hier groene en bruine tinten als basis voor het interieur.
  • Vuur is het element van het Zuiden. Gebruik hier de kleuren rood, roze, oranje en paars.
  • Aarde is het element van het Noordoosten, Zuidwesten en het midden van je huis. Gebruik hier de aardse tinten in het decor.
  • Metaal is het element van het Noordwesten en Westen. Gebruik hier kleuren van dit element: wit, grijs, zilver, goud en alle metallic kleuren.
  • Water is het element van het Noord gebied van je huis. Gebruik hier de kleur blauw of zwart als basis voor het kamerdecor.

Feng Shui Master Wena Brussaard

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

Alle bovenstaande tips en aanbevelingen worden gegeven als algemeen advies. Wil je graag meer informatie over dit of een van de andere onderwerpen en wil je leren hoe je op een dieper niveau beter met je omgeving kunt verbinden, neem dan gerust contact met mij op door op deze link te klikken of te bellen 0618683421.

Bron afbeelding: VT Wonen/Novilon 

©2013 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

www.100procentfengshui.nl  |  www.fengshuidesignacademy.com  |  www.engelenfengshui.nl

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s