Geluk en balans in leven·Spiegels

De hele waarheid over spiegels.

Wist je dat spiegels ook wel eens “aspirine van Feng Shui” worden genoemd? Dit komt doordat ze in veel situaties worden gebruikt om goede Feng Shui in een ruimte te creëren.

Er zijn ontelbare artikelen over het gebruik van spiegels in Feng Shui geschreven. Maar vaak bevatten deze, populaire concepten die niet gebaseerd zijn op authentieke Feng Shui. Veel van deze misverstanden zijn afkomstig uit de Chinese folklore. In vroegere tijden namelijk, werd Feng Shui kennis vaak als gedichten of als legende doorgegeven. De verhaalverteller, om zijn verhaal nog spannender te maken, kon een zo een persoonlijk detail of ervaring aan het geheel toevoegen en zo ontstond er keer op keer een nieuw bijgeloof.

Bovendien werd Feng Shui voor een hele lange tijd geheim gehouden, in de dagen van de keizerrijken. Het was de keizer, en alleen de keizer die van deze krachtige leer/wijsheid kon en mocht profiteren. Daarom werden (om anderen op het verkeerde been te zetten) valse  analogieën gebruikt om zo mensen te verwarren en tegen gehouden om de echte Feng Shui methodes bekend te maken.

De traditionele Feng Shui waar ik het over heb, stript het mystieke en bijgeloof deel weg en geeft ons waardevolle kennis over het creëren van positieve energie in elk deel van je huis, door gebruik te maken van spiegels. In dit artikel heb ik een aantal belangrijke aandachtspunten voor je verzameld, om je het uitzoek werk te besparen.

Spiegels voor meer licht en ruimte.

feng shui spiegel

Afbeelding via http://www.remodelista.com/

 Spiegels zorgen dat licht verder de ruimte in gekaatst wordt. Daarom zijn ze een prachtige Chi versterker voor donkere kamers en gangen. En hoe lichter de ruimte, hoe groter deze oogt. Zo kan een spiegel in een donkere hoek zelfs het effect van een extra raam creëren.

Spiegels om energiestromen te harmoniseren.

feng shui spiegel wena brussaard

 Afbeelding via http://www.apartmenttherapy.com/

Spiegels worden in Feng Shui gebruikt om energie in de juiste richting te leiden. Je kunt namelijk met behulp van spiegels de energiestromen in je huis sterk beïnvloeden. Opent je voordeur bijvoorbeeld direct op een trap, WC of een muur? Dan kun je door een spiegel links of rechts van de voordeur te hangen, de energie een duwtje in de juiste richting geven. Voelt een kamer heel stil? Hang er dan een spiegel om de energie weer in beweging te brengen. Maar let op, in slaapkamers kunnen spiegels je nachtrust verstoren, juist omdat ze zo veel actieve Yang energie genereren.

Spiegels om te vermenigvuldigen.

feng shui spiegel_wena

Afbeelding via http://www.inrichting-huis.com/

Spiegels verdubbelen alles wat je ziet, dus plaats ze bewust tegenover een prachtig, overvloedig uitzicht, bijvoorbeeld een uitzicht op natuur, een mooi kunstwerk of een rijk bedekte eettafel. Maar zorg er wel voor dat je er zeker van bent, dat wat je in de spiegel ziet ook mooi is en jou echt blij maakt. Ik zou namelijk geen spiegels gebruiken in een rommelige ruimte. Je creëert dan nog meer chaos in je leven. Tip: In de winkels worden spiegels vaak tegenover de kassa geplaatst.

Spiegels om fouten te corrigeren.

feng shui spiegel_wena2 Afbeelding via http://rodican.com/

Volgens de Feng Shui leer zijn huizen / kamers met regelmatige vormen het meest gunstig voor een harmonieuze energie circulatie. Kun je in je huis veel (ontbrekende)hoeken vinden dan zijn spiegels de beste oplossing om balans te restaureren. Spiegels voegen namelijk diepte toe, dus maak gebruik van ze om de ontbrekende gebieden visueel ‘in te vullen’. Dit zal ook een positief effect hebben op het type geluk die dit gebied volgens de Pa Kua / Bagua symboliseert. Je wint het als het ware terug in je leven (anders valt deze buiten je huis en dus buiten jou bereik).

Spiegels behoren tot een van de krachtigste Feng Shui ‘instrumenten’ om harmonie binnen onze kamers te scheppen. En… hoe gebruik jij spiegels om je ruimte te optimaliseren?

Feng Shui Master Wena Brussaard

 

Wena Brussaard

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

12 gedachten over “De hele waarheid over spiegels.

 1. Ik gebruik een grote spiegel van vloer tot aan het plafond, aan de kopsekant van een lange tafel met royale fauteuils. Heel gaaf, in de kamer is veel roze en grijs en wit terug te vinden in de barok stijl. Waarin de spiegel natuurlijk de aandacht pakt! Echt super om lang te dineren met familie en vrienden.

 2. Ik weet niet of het mag, maar ik heb een vraagje. Naast onze voordeur begint de trap (deur opent richting de trap) en naast de trap is de wc. Nu hing er altijd een spiegel tegenover de trap (nu ivm behangen niet). Is dit een goede plek of juist heel erg fout???

 3. Ik zit met een probleem. Ik wil graag een lange spiegel in mijn slaapkamer hebben (voor kleding passen) en de enige plek waar hij kan hangen, is recht tegenover de slaapkamerdeur. Nu lees ik dat dat slecht is. Maar mijn deur kijkt ook meteen uit op de trap. Dat is ook weer niet goed. Kan ik dat niet juist met een spiegel tegenhouden als ik tussen de deur en spiegel een windgong hang?

  De spiegel kan iets van de deur worden weggeschoven maar dan staat hij weer recht tegenover een andere spiegel. Alle andere plekken dan zie ik mijn bed erin en dat is geen optie voor mij. Ik hoop dat u mij kunt adviseren!

 4. mijn spiegel hangt tegenover de badkamer ingang (deur staat meestal open.) Ik zie me zelf in de spiegel als ik voor de toilettafel sta.Is dit juist ?Persoonlijk heb ik er geen moeite mee.

 5. Als je een spiegel bedekt met een sjaal, vervalt dan alle negatieviteit (omdat hij niet op de juiste plaats hangt?)??

  1. Hallo Dorien, wat bedoel je met ‘de spiegel hangt niet op de juiste plaats’?
   Als je een spiegel bedekt, dan verdwijnt deze visueel en zal geen kracht meer hebben om de energie te beïnvloeden.
   Maar of dit de beste oplossing is…
   Onderzoek waarom hangt de spiegel op een plek waar je’m niet wil hebben.
   Groetjes, Wena

 6. Beste Wena,
  Wij hebben een spiegel hangen tegenover de deur van het toilet. Achter de deur zit direct de wc. Is het beter om deze te verhangen of maakt dit niet uit?
  Ik hoor het graag.
  Groetjes,
  Isabel

 7. waar is het bewezen dat een
  Spiegel tegenover de voor deur, de
  Energie tegen houd? En hoe los je dat op als je de spiegel niet kan verplaatsen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s