5 Elementen·Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

De kracht van WATER element.

Water, een heldere, kleurloze en reukloze vloeistof bestaande uit twee atomen waterstof (H) en één zuurstof atoom (O). De officiële chemische naam is diwaterstofoxide (H2O). Tot in de achttiende eeuw werd water als één element beschouwd. Pas toen werd bewezen dat water een verbinding was van waterstof met zuurstof.

Ik heb het al vaker gezegd, maar dan maar nog een keertje herhalen, WATER energie speelt een grote rol binnen de Feng Shui leer. Zo groot dat het zelfs een plek kreeg in de naam: F E N G (wind) & S H U I (water).

Als we aan water denken, dan denken wij meestal aan fonteinen, vijvers , zwembaden, viskommen of schalen met water. Allemaal attributen van water energie die wij in Feng Shui gebruiken. Maar wist je dat water het meest krachtige element in Feng Shui is?
Denk maar er eens goed over na. De energie van water is instaat:
V U U R te doven
A A R D E te overspoelen
M E T A A L te corroderen en
de afwezigheid van water kan H O U T vernietigen!

Je kunt dus gerust zeggen, dat WATER het meest krachtig element op aarde is, en dit helemaal onafhankelijk van hoe Feng Shui daarover denkt. Wist je dat ruim 75 % van de aarde uit water bestaat? En dat jij en ik ook voor ruim 75 % uit water bestaan. De hersenen en het hart zijn samengesteld uit 73 % water. De huid bevat 64 % water, spieren en nieren 79 % , en zelfs de botten zijn ‘waterig’, 31 % is gewoon water.  Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Zonder water was er geen leven mogelijk geweest.

Water is voor vrijwel al het leven op onze planeet van levensbelang. Mens, plant en dier kunnen niet zonder water leven. Dit bewijst hoe belangrijk water voor ons is en dat gebrek aan water ernstige gevolgen zal hebben.

Paht Chee chart van het jaar 2016
Paht Chee chart van het jaar 2016

Wat dan te doen in het jaar met een totaal gebrek van WATER energie? De PAHT CHEE / BaZi chart van dit jaar is zeer onevenwichtig, en zoals je ziet het WATER element ontbreekt helemaal! Het antwoord is simpel. De sleutel tot geluk en gebalanceerd leven ligt in het toevoegen van het WATER element in onze leefomgeving. Maar moeten we allemaal in blauw en zwart lopen en blauwe stenen dragen? JA en NEE. Iedereen profiteert van WATER energie in 2016 en afhankelijk van je Paht Chee chart en de hoeveelheid WATER in je eigen chart, die kun je nog fine-tunen.

Hier is hoe je het WATER energie/element kunt versterken in je leven:

 • Drink water
 • Verblijf vaak aan het water (een wandeling op het strand, langs een rivier, een meer)
 • Zwem, duik, neem een bad of douche
 • Gebruik blauwe tinten in je huis, strand thema is ideaal
 • Draag vaak de kleuren blauw en zwart
 • Installeer een fontein op een plek waar je ’m kunt horen en zien
 • Hang een afbeelding van de zee/waterval
 • Elke vorm dat is golvend en vloeiend brengt het element water in de ruimte
 • Door het gebruik van decoratieve elementen zoals een schaal met water, een schildpad, vis, zeilboot, etc. kan het water element worden versterkt
 • De energie van Water is rustig en stil. Ze vertegenwoordigt rust, reflectie, creativiteit en diepe innerlijke vrede. Maak een plek(je) thuis om even tot rust te komen of creatief bezig te zijn.

water element

Op deze manier schep je ruimte voor G E L U K, overvloed, liefde en kracht in 2016. En zo wordt dit een schitterend jaar vol nieuwe mogelijkheden en het vermogen om te leiden.

Ik ben nu super benieuwd naar jouw ervaringen en of jij iets hebt gemerkt van de grote tekortkoming aan WATER energie dit jaar. Deel jouw mening op onze facebook fanpage.

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

Wil je werken met Wena?

Kijk even hier>>>

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Een gedachte over “De kracht van WATER element.

 1. Grappig dit te lezen. ik ben een aarde 2, hout 4, hout 3. en precies deze zomer kreeg ik toch een zin om te gaan zwemmen!!! en dat heb ik ook gedaan. ben nu twee keer per week in het zwembad te vinden. precies zo dacht ik: water is goed voor mijn aarde (mits niet teveel) en het zal mijn hout goed houden. sinds kort drink ik ook twee liter (!!) water per dag. dat was tot voor kort echt ondenkbaar.
  Dus misschien heb ik voor mij persoonlijk wel het watertekort al gecompenseerd 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s