Carriere en ondernemerschap·Geluk en balans in leven·getallen

Geluksgetallen voor de beste business deals.

Een ding is zeker: in het verre oosten verloopt geen business deal zonder onverwachte wendingen. Tijdens mijn verblijf in Maleisië heb ik een leuk verhaal over een zakelijke transactie gehoord.

“Een Europees bedrijf zou aan een Maleisische onderneming 3 schepen leveren. Na maanden van lang onderhandelen was een prijs afgesproken. Dit was een echte miljoenen deal. Op de dag van de ondertekening van het contract was ook de grote baas aanwezig. Net toen iedereen verwachtte dat hij zijn handtekening zou plaatsen, aarzelde hij en begon in het Maleis tegen zijn vertaler te praten. “Sorry, de directeur wil graag 20 dollar korting per schip.” Opeens was het doodstil in de ruimte. Hoe kan dit? Probeerde de klant op het allerlaatste moment onder de deal uit te komen? Maar de directeur van het Europees bedrijf gaf niet toe: “Waarom wilt u 20 dollar korting op een schip dat een paar miljoen dollar waard is?” Zijn antwoord was: “Dit bedrijf bestaat al meer dan zestig jaar en we hebben nog nooit een geldtransactie gedaan zonder het getal 8 er in.” Door deze 20 dollar eindigde het bedrag op 8, en dat was exact de bedoeling. Nu was het goed om zaken te doen”.

Wat een verhaal. Wat een simpel cijfer allemaal teweeg kan brengen. Maar dit is ook niet verwonderlijk, want in Feng Shui brengt het cijfer 8 heel veel geluk en welvaart.

Je moet in China erg veel geld betalen voor een mobiel telefoonnummer met veel achten. Zakenmensen uit Hong Kong en Taiwan gaan het verst in deze getallen gekte. Het is niet ongewoon om op een speciale veiling zwaar geld te bieden voor een kenteken van een auto of een bankrekening met drie of vier achten. Chinese bedrijven zorgen er steevast voor dat hun klantenservice een nummer heeft met veel achten of dat hun producten prijzen hebben met veel achten. Zo is het in China doodgewoon om voor een hotelkamer 888 yuan te vragen, of bij goedkopere kamers 188 yuan. De Olympische Spelen in China begonnen niet voor niets op 08-08-08, en om acht over acht ’s avonds!

Tot de geluksgetallen behoren ook alle getallen die eindigen op 1, 6, 8 en 9. De meeste oude Feng Shui meesters hebben een voorkeur aan het getal 9, omdat deze oneindigheid aan rijkdom betekent en ook de volheid van hemel en aarde symboliseert. De negen is een echt mystiek getal, het verandert nooit, hoe vaak het getal ook met zichzelf wordt vermenigvuldigd. De som van de cijfers wordt altijd weer 9!
9 x 2 = 18 = 1 + 8 = 9

Voorbeelden van goede combinaties van cijfers:

168  –         Doorlopende weg naar rijkdom;
289  –         Hindernisloze lange termijn welvaart;
333  –         Vruchtbaar, makkelijk, achter elkaar barend;
338  –         Rijk in elk leven of rijkdom vergarend na gezinsuitbreiding;
399  –         Lang zal hij/zij leven;
518  –          Ik zal welvarend zijn;
5189  –       Ik zal voor een lange tijd welvarend zijn;
516289  –  Ik zal zeker op een lange, geëffende weg van rijkdom terecht komen;
5918  –       Ik zal spoedig welvarend zijn;
688  –         Een weg van geluk en welvaart;
888  –         Veel welvaart, geluk en rijkdom.

Maak gebruik van de kracht van cijfers en maak de beste business deals!

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s