Geluk en balans in leven

EINDE VAN HET JAAR RITUEEL OM HET JAAR KNALLEND AF TE SLUITEN

Heb je behoefte om het jaar met een krachtig afsluitend ritueel af te ronden en het nieuwe met een grote knal te beginnen? Het maakt niet uit wat je in de afgelopen jaar hebt meegemaakt, of het een ‘goed’ of een ‘slecht’ jaar was, jij hebt de macht om jouw ervaring volledig te veranderen in het nieuwe jaar.

Ik weet niet of jij dit ook zo ervaart, maar voor het merendeel van ons is het einde van het jaar, hét ideale moment om aan goede voornemens voor het komend jaar te werken. Men start vol ambitie met iets nieuws zonder het oude goed te hebben afgesloten.

Het is inderdaad een spannend moment, wanneer je als het ware opnieuw mag beginnen. Je kunt nauwelijks wachten om de boel helemaal om te gooien en veel dingen anders aan te pakken. Dat kost veel energie en je geeft jezelf een duwtje in de rug als je dit met sterke motivatie kunt doen. Het zal je vleugels geven!

Laten we daarom dit keer het jaar met een heel simpel maar krachtig ritueel eindigen. Dit ritueel heeft mijn leven vorig jaar totaal veranderd. Ik begon sterk en daar gaat het om, want dat neem je mee in het nieuwe jaar. Het ritueel is heel eenvoudig en je kunt hem nog deze week doen, tijdens Oud & Nieuw of zelfs in de eerste weken van januari doen.

2 STAPPEN VAN HET RITUEEL

Sta even stil bij alle memorabele (en vaak leerzame) gebeurtenissen van het afgelopen jaar, zowel in positieve zin (succes, overwinning, promotie, doorbraak etc.) als in negatieve zin (verlies, ontslag, tegenspoed, etc.) wat vaak een teken is van groei en vernieuwing.

Maak een lijst van al je triomfen, alles waar je trots op bent. Klinkt makkelijk? Het is helaas moeilijker dan het klinkt, want na de eerste 3-4 dingen zit je al vast, en het is de bedoeling dat je minimaal 50 toppers gaat noemen! Je wilt hele grote vleugels toch?!

2 HULPSTEUNTJES IN HET PROCES

Doe dit ritueel samen met je partner (levenspartner, familielid, beste vriend(in) of zakenpartner). Dit is echt de sleutel, zodat je de moed halverwege niet verliest en gaat stopen. Daarom is het zo belangrijk dat je dit doet met iemand die jou goed kent, die echt ‘ziet’ hoe geweldig je bent en je kan helpen diep in de gebeurtenissen van de afgelopen 12 maanden te graven en al jouw prestaties uit je te ‘trekken’.

Vraag elkaar (om de beurt) waar je trots op bent. Begin met “Ik ben trots op…” en maak een lijst van dingen zoals:

 • persoonlijke en zakelijke prestaties
 • moeilijke situaties die je hebt behandeld
 • overwonnen angsten / blokkades
 • grenzen verlegd die nieuwe perspectieven hebben onthuld
 • doelen die je hebt behaald
 • nieuw opgestarte projecten
 • kleine dingen, grote dingen, alles telt mee!

Ga op pad, stap voor stap. Wees zeker niet verlegen. Het is tijd om een sterk licht op alles wat je hebt gedaan te laten schijnen. Neem de tijd om het oude eervol te evalueren en ga na wat je wilt blijven koesteren en wat je graag wilt loslaten. Je kunt vervolgens een ritueel bedenken voor hetgeen je wilt loslaten. Ik gebruik de kracht van de volle maan om af te ronden en los te laten wat niet meer bij mij past. Door simpel een lijst te maken en deze buiten bij het maanlicht te verbranden. De komende volle maan is op 12 januari.

Vaak wordt gezegd ‘vergeet het verleden en focus op de toekomst’, maar zonder aandacht te geven aan wat er was, wat heeft je wijzer en sterker gemaakt, leiden veranderingsinitiatieven ondanks alle goede voornemens vaak niet tot het gewenste resultaat. Het einde van het jaar ritueel maakt van de jaarwisseling echt een nieuw begin. Je maakt ruimte voor het nieuwe, door het afronden van het oude en zichtbaar maken wat de werkelijke diepere drijfveren zijn. Zo ga je met volle kracht en met breed gespreide vleugels vooruit!

Wil je 2017 op een bijzondere manier starten, geef je dan snel op voor de Feng Shui Nieuwjaarslezing op 22 januari 2017.

Hier zijn onze top 8 momenten van 2016:

(het zou fantastisch zijn als jij in de commentaren jouw momenten met ons wilt delen. Gaan voor minstens 5!)

 1. organisatie van de eerste Nieuwjaarslezing 2016 (was een enorm succes!)
 2. al 1,5 jaar op onze prachtige nieuwe locatie (nog steeds heel blij)
 3. ontmoeting met internationale docenten/sprekers
 4. FSDA op de gerenommeerde interieurbeurs in Utrecht
 5. FSDA geeft Feng Shui training aan Piet Boon designers
 6. nieuwe certificering en samenwerking met het UWV voor de opleiding behaald
 7. pers op bezoek – interview met De Gelderlander
 8. negen Feng Shui Experts afgeleverd!

feng-shui-design-academy-top-8-van-2016

Ik wens jou een mooi, gebalanceerd, inspirerend, gelukkig en gezond 2017. Ik hoop dat je in het nieuwe jaar de ruimte krijgt om te groeien en jouw hoogste potentieel te bereiken.

Love, Wena

Feng Shui Master Wena Brussaard

©2016 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

 

Wil je met mij werken?

Het toepassen van Feng Shui principes zal vrijwel op elke woon-, of werkomgeving positieve invloed hebben. Dit geldt zowel voor de klassieke Feng Shui als de door mij nieuw ontwikkelde Engelen Feng Shui methode, die ook het o zo belangrijke stukje persoonlijke groei en heling in de analyse meeneemt.

Elke maand help ik huiseigenaren en ondernemers, die op zoek zijn naar meer rust en harmonie in hun omgeving en leven. Van ontwerpfase tot aan het leggen van de fundering. Van interieurconcepten die een perfecte well-being atmosfeer creëren tot aan de huizenjacht voor dat enige perfecte droomhuis of bedrijfsgebouw.
Dus…

 • Ben je geïnteresseerd in een klassieke Feng Shui evaluatie voor jouw huis of bedrijf?
 • Ben je geïnteresseerd in een spirituele Feng Shui evaluatie en energiewerk voor jou persoonlijk of je woon- en werkomgeving?
 • Overweeg je om een professionele Feng Shui Expert te worden?

Ik zou heel graag met jou willen werken!

En wil je een kort persoonlijk advies, dan nodig ik je graag uit voor een 1 uur Eerste Hulp Bij Ohh…Geluk consult bij mij in de praktijk. Vergeet de plattegrond van je woning / werkruimte niet!

vraag-een-consult

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s