Geluk en balans in leven·Roem·Succesverhalen

Beroemd worden, doe je zo…

Er zijn negen fantastische manieren om meer roem, succes en erkenning te krijgen voor je werk en in alles wat je onderneemt in je leven.

Als het gaat om bekendheid dan heb je het natuurlijk over de kracht van de kleur ROOD. Rood is hot. En niet alleen op dit moment, rood is altijd hot geweest, eigenlijk is het nooit weggeweest!

 

Rood is door alle perioden van de geschiedenis een belangrijke kleur geweest. Het is een van de kleuren die we meestal kiezen om iets zeer belangrijks te onderstrepen en om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp. En wist je dat rood een van de meest voorkomende kleuren in vele nationale vlaggen is? De kleur rood is ook de kleur van bloed, onze levenskracht, dus het is ook geen wonder dat we ons er altijd door aangetrokken voelen.

red-flower

Rood activeert, verlevendigd en maakt ons hongerig. Dat is ook de reden waarom zo veel fast food ketens de kleur rood in hun interieur en logo’s gebruiken. En als je goed om je heen kijkt, zul je zien dat het ook een populaire kleur voor eetkamers is. Het helpt ons genieten van het eten en maakt onze eetervaring levendiger.

Rood is de kleur van sterkte, daadkracht en vurigheid, zowel in positieve als negatieve zin. Maar hoe dan ook, symboliseert rood een belangrijk element: energie. Waar rood bij in de buurt komt, krijgt alles gelijk een energie boost. Als je bijvoorbeeld een kamer neemt, die zo goed als in een ‘design coma’ ligt en je voegt wat rode accenten toe, dan heb je gelijk het geheel weer tot leven gewekt!

Een bekend persoon die direct bij mij opkomt door haar krachtige gebruik van de kleur rood is Hillary Clinton. Bijna bij alle belangrijke bijeenkomsten draagt zij ​​rood. Meestal een rood pak. En wie kent haar niet?! Maar mijn absolute favoriet is Julia Roberts in de meest romantische scène in Pretty Woman, toen ze na een transformatie in een prachtige Assepoesterstijl rode jurk aan Richard Gere verschijnt. Deze scene heeft haar echt beroemd gemaakt.

Pretty_Woman

In Feng Shui en Chinese folklore is rood ook een extreem belangrijke kleur. Een rode envelop met geld wordt als Nieuwjaarscadeau gegeven, Chinese muntjes worden altijd met een rode lint versierd en huizen met rode lampionnen voor meer Yang energie. Bruiden in China dragen rode jurken en rode voordeuren zie je bijna overal.

Rood is de kleur van het Zuiden en deze staat voor Vuur & Roem. Rood brengt het energieniveau naar een hoger punt van alles wat het aanraakt en brengt de ziel terug in het levenloze. Niet voor niets wordt het Zuiden ook het Huis van Verlichting genoemd.

De essentie van de kleur rood en vurige energie wordt zeer mooi weergegeven in de film, Seabiscuit (zeer populair in de VS). De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het legendarische renpaard Seabiscuit, die eigenlijk ‘te klein’ was om te winnen. Maar winnen is wat hij deed. Wat dit verhaal heel interessant maakt, is hoe Feng Shui vuur elementen op een magische manier naar boven komen. Was het toeval of heeft iemand hier Feng Shui gebruikt? We hebben het wel over de 40’er jaren.
seabiscuit_feng shui horse

Ons hoofdpersoon, het paard, ook geassocieerd met het zuiden en het vuur element, werd bereden door een ruiter in een rode jockey outfit (google maar even). Niet alleen dat, maar de ruiter droeg bovendien een driehoekig embleem op z’n outfit, tja en de driehoek is nu eenmaal het symbool van vuur. Dus, alle Feng Shui elementen bij elkaar optellend, was dit paard voorbestemd om te winnen. En omdat elk element ook nog werd versterkt: het dier (paard), met de kleur (rood), met de vorm (driehoek).

Maar we gaan verder, zelfs Seabiscuit’s jockey, Red Pollard genaamd, had zijn naam dus mee “Red” en had bovendien rood haar. Ten slotte is in de film te zien dat Red met rugnummer 9 reed. En je raadt het al, het getal 9 is het getal dat ook geassocieerd wordt met het Zuiden.

Dus met al deze extra ‘rode energie’, het paardje waar niemand veel van verwachtte, kon niet anders dan winnen. En zo is het ook gegaan. Hij werd een van de grootste kampioenen ooit. Denk er eens over na, wat er gaat gebeuren als jij rood in je huis of kantoor zult gaan gebruiken.

Probeer te bedenken hoe deze roem en succes brengende elementen in jouw omgeving samen kunnen komen – dus niet alleen de kleur rood, maar ook de vorm (driehoek), getal (9) en vuur in natuurlijke vorm (openhaard, kaarsen, lampen). Maar vergeet niet, alles moet in balans met elkaar zijn. Te veel vuur brandt het hele huis af. Dus niet gelijk je hele huis onder een dikke laag rode verf verstoppen, maar overweeg hier en daar het toevoegen van andere rode elementen. Je kunt bijvoorbeeld werken met aantallen, materialen en vormen. Voeg deze elementen toe in de zuidhoek van je huis, woonkamer of op kantoor en zie jouw populariteit en reputatie als een raket omhoog schieten!

feng shui roem star9 Tips voor meer roem, succes en erkenning:

1 . Voeg een vleugje rood toe aan je uiterlijk. Je kunt jezelf een aura van faam en succes geven met rode accenten zoals een riem, tas of schoenen. Of je kunt er helemaal voor gaan en een prachtige rode jurk aanschaffen. Zelfs het dragen van een rode bh of slipje kan je geluk sterk vergroten. Je hoeft er niet in te geloven. Probeer het gewoon en dan beoordeel zelf of het voor jou heeft gewerkt.

2. Voeg ook een vleugje rood toe in je huis. Elke kamer heeft een vleugje helder en zuiver rood nodig. Loop eens door al jouw kamers en probeer een rode item te vinden. Als er eentje ontbreekt, voeg dan direct iets roods toe, bij voorkeur in het zuiden, zuidwesten of in de noordoost hoeken. Rood in de woonkamer maakt iedereen gelukkiger, geeft meer plezier en maakt mensen socialer. Ga royaal om met rode kussens, gooi ze overal neer om iedereen gelukkig en aan het sprankelen te krijgen!

3 . Activeer al je symbolen van goed geluk en amuletten. Symbolen kunnen worden geactiveerd voor een sneller resultaat en rood is de kleur om dat te doen! Bind een rood lint om je Feng Shui remedies of gelukbrengende items om ze te ‘activeren’ en om ze energie te geven. Bovendien beschermt zo’n lintje jou tegen het kwade oog van je competitie of vijanden. Mijn oma wilde dat ik altijd een rode lint in mijn haar droeg. Ze heeft ook al haar planten in huis voorzien van rode kokardes. Werkte als een beschermende spreuk tegen haar buurvrouw (nieuwsgierig aagje).

feng shui paard4 . Schaf voor jezelf een paard aan (geen echte hoor, een beeldje is al genoeg). Voor roem en faam is er niets krachtiger dan een paard. Paard figuren staan voor de vuur energie. Plaats een mooi paard (zoals een parade paard of Ferrari paard, geen ielig paardje!) op je bureau of in de zuid sector om je te helpen meer aandacht te krijgen.

5 . Breng de warmte terug in je bedrijf. Plaats bijvoorbeeld de telefoons en computers op een vel rood papier om business te stimuleren en plaats al je klantgegevens in rode mappen in de kast. Ik doe ook vaak visitekaartjes van mijn toekomstige klanten in een rode envelop. Let op, klanten komen sneller en vaker terug!

6 . Blaas de warmte ook in je relaties en sociale leven. Plaats bijvoorbeeld rode en roze bloemen in de zuid- en zuidwesthoek van je woonkamer om meer warmte in je contacten te brengen.

7 . Haal meer erkenning op het werk, door een lamp te laten branden in het zuiden van je kantoorruimte, dit om erkenning te stimuleren voor al je harde werk. Voeg hier een plant toe, voor een extra boost, omdat planten het hout energie vertegenwoordigen en hout voedt uiteraard vuur.

8 . Gebruik de kracht van een piramide. Piramiden en piramide (driehoekige) vormen zijn een van de oudste en bekende symbolen. Denk aan Piramide van Cheops, David Ster, Merkaba, Pentagram. Dat komt omdat piramiden de vorm van vuur hebben! Heb je een piramide of andere driehoekig object? Plaats deze dan in het zuiden van je huis, je woonkamer of op kantoor, op het bureau bijvoorbeeld om extra erkenning (misschien zelfs roem!) jouw kant op te sturen.

99. Haal de kracht van negen in huis. Plaats bijvoorbeeld negen munten (of andere objecten) op je bureau of boekenplank op je werk voor een extra boost van erkenning. Of beter nog, plaats negen rode (wat anders) kaarsen op een plank in de zuid sector van je woonkamer voor meer vuur energie! Zelfs door het plaatsen van 9 werkgerelateerde boeken op een plank in het zuiden, kan vuur en faam energie richting jouw business sturen.

Waarom wachten, ik zou het vandaag al proberen!

Veel succes, je verdient het.

 

Wena

©2014 Wena Brussaard | 100% Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

2 gedachten over “Beroemd worden, doe je zo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s