Chinese astrologie·Chinese Nieuwjaar·Geluk en balans in leven·Gezondheid·Tijdaspect in Feng Shui·Trends

Hoe houd je de moed en vibratie hoog, zelfs in turbulente tijden?!    

Welkom in maart en in een compleet nieuwe wereld. Helaas (normaal gesproken ben ik er heel blij mee) worden de voorspellingen voor het jaar van de Tijger met opmerkelijke nauwkeurigheid bereikt. In mijn intro voor de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2022 schreef ik:

”Water Tijger jaren zijn gevuld met energie en opwinding. […] Maar er is ook een reële kans voor gevechten over territorium, broze partnerschappen kunnen verbroken worden en impulsieve acties leiden tot gemiste kansen”.
 
“[…] Alle jaren van de Tijger dragen een element van GEVAAR met zich mee, omdat de Tijger een wild en angstaanjagend dier is. […] een hongerige of boze Tijger kan verwoestend en levensgevaarlijk zijn! […] 2022 wordt niet zomaar een Tijgerjaar, het wordt een jaar van de DRIE krachtige TIJGERS!”


Drie machtige Tijgers heersen over het jaar 2022 en in februari – de maand van de Tijger, volgens de Chinese astrologie – kwam nog eens de vierde Tijger erbij!!! Vier Tijgers, het is een zeer ernstige zaak, het is een groep die niet getemd kan worden. Een zeer serieuze zaak. En wij hebben het verschrikkelijke resultaat van deze astrologische conjunctie met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Een vraag die ik tijdens de Nieuwjaarslezing stelde: Hoe TEM je een TIJGER en hem tot je bondgenoot maakt?! – het antwoord op deze vraag blijkt nu nog belangrijker te zijn, dan toen ik hem in januari stelde.

In dit korte filmpje, leg ik uit hoe je een Tijger temt. Dit is een fragment uit de Nieuwjaarslezing van dit jaar.

Wil je de hele opname zien? Je kunt deze maand nog dit zeer uitgebreid jaarvooruitzicht met veel Feng Shui tips aanschaffen, zodat je alsnog met simpele middelen de Feng Shui van je huis of werkruimte in 2022 kunt verbeteren. Jij gaat met mijn tips er voor zorgen dat alleen positieve energieën voor jou gaan werken dit jaar. Je kunt de video via deze link vinden.

Exclusief voor de lezers van dit Journaal hebben wij een speciale kortingscode t.w.v. € 10,- geldig van 10 t/m 22 maart 2022. Gebruik de kortingscode ‘NIEUWJAAR’ om de korting bij je bestelling te ontvangen. 

Heb je nog een leuke amulet om een tijger te temmen nodig, zie dan onderaan dit Journaal… wij hebben een selectie Feng Shui Amuletten voor 2022 samengesteld. Stuk voor stuk super krachtig!

Wat kun je nog meer doen als je, je zorgen maakt over de toekomst of de situatie in Oekraïne. De onbegrijpelijke en angstjagende omstandigheden die zich op dit moment afspelen, kunnen allerlei gevoelens bij ons oproepen, gevoelens van stress, angst over de toekomst, verdriet, woede en wanhoop.

Hieronder vermeld ik vier tips om empathische (hoog gevoelige) mensen die last hebben van angstaanvallen of andere emotionele problemen, te helpen:

1 Zorg goed voor jezelf

In het vliegtuig moet je eerst zelf je zuurstofmasker opzetten voordat je anderen helpt, toch? Dit is ook hoe wij in Feng Shui werken. In uitdagende tijden is het, het beste om eerst voor jezelf zorgen. Zelfzorg is de eerste stap naar goed kunnen zorgen voor anderen. Je kunt een ander pas goed helpen als je zelf goed in je vel zit. Probeer dus gezond te eten (ook als je niet echt honger hebt), drink voldoende water, blijf bewegen en neem genoeg rustmomenten.

2 Maak je geen zorgen

Iemand heel wijs zei ooit tegen mij “Zorgen maken is bidden voor problemen”. Dit raakte me enorm! Het is echt zo! Ik probeer daarom in uitdagende en onzekere situaties me te focussen op wat ik wil, in dit geval VREDE in Oekraïne. Mediteer met deze intentie.

Probeer kleine positieve acties te ondernemen, zoals geld doneren aan goede doelen die mensen in Oekraïne helpen of post iets opbeurends op social media. Doe liever iets kleins maar krachtig en positief, dan dat je je steeds druk maakt over de situatie en daarmee de energie verzwaart. Elke keer dat je piekert of negatieve gedachten hebt, draagt dit bij aan de zwaarte van je eigen energie en het collectieve.

3 Positieve houding

Houd je moed en vibratie hoog, want dit straal je uit naar je omgeving toe en zo beïnvloedt je op een positieve manier iedereen die in contact komt met jou. Mensen zullen door jouw positieve stemming weer een positieve bijdrage leveren aan hun eigen omgeving. En zo gaat het ripple effect de wereld in.

Het is belangrijk om je te realiseren dat je mee kunt leven met anderen zonder dezelfde pijn te hoeven voelen. Door compassie te tonen erken je het lijden van anderen, maar tegelijkertijd maak je geen inbreuk op je eigen energieniveau. Zo erken je dat jouw empathie komt uit een goed hart dat het beste voorheeft met het welzijn en de veiligheid van anderen. Dit is puur liefde, en die liefde deel je met anderen zodat de wereld kan helen.   

4 Een groter perspectief

Wat mij persoonlijk helpt met alle gekte die er nu in de wereld gebeurt is… gewoon naar buiten gaan en naar de sterren kijken. Deze simpele activiteit zet me altijd meteen weer in het grotere perspectief. Soms is het nodig om je perspectief te verplaatsen en dingen eens van een andere kant te bekijken. Vanuit het heelal lijkt alles hier op Aarde zo totaal anders.

Onze planeet is extreem bijzonder, complex en intelligent. Er is water, zuurstof en mineralen. De zon zorgt voor seizoenen en de maan voor getijden. Van alles is precies genoeg en alles is perfect op elkaar afgestemd. Een fijne bestemming voor dieren, planten en mensen. Een prachtige blauwe planeet, zwevend tussen dat oneindige zwart.

Hier op Aarde voelen we niet dat we een onderdeel zijn van het heelal. Pas vanuit de ruimte zien we hoe uniek we zijn en dat we met alles om ons heen verbonden zijn. “Zo boven, zo beneden”.

Als we de dingen die ons als soort bedreigen willen overwinnen, dan moeten we beginnen met het veranderen van de manier waarop we naar de wereld kijken. We moeten onszelf gaan zien als integraal onderdeel van deze levende planeet en het heelal. Als we eenmaal beseffen hoe bijzonder én kwetsbaar de Aarde is, pas dan gaan we begrijpen hoe belangrijk het is om duurzaam en zorgvuldig met haar om te gaan. Dit besef zal van ons de ambassadeurs van de Aarde maken – The Earth Keepers.

Ons thuisplaneet vanuit een ander perspectief zien kan een grote verandering brengen. Ik hoop dat we ons in deze turbulente tijden opnieuw kunnen vinden en ons massaal gaan inzetten voor het behoud van de Aarde in alle levensdisciplines, van cultuur tot politiek, onderwijs en wetenschap. Ieder in z’n eigen branche en specialisme, zo wij ook als de Feng Shui omgevingsgenezers.    

Houd mijn blog en facebook in de gaten voor nog meer Nieuwjaars tips.

Heb je vragen en ideeën – we zijn benieuwd naar jouw mening. Stuur ze naar info@fengshuidesignacademy.com. Ook alle reacties zijn welkom!!!  

Mocht je meer hulp / begeleiding of een consult nodig hebben, kun je mij altijd bellen of e-mailen. Ik zal jouw situatie op een dieper niveau analyseren en op zoek gaan naar een oplossing van de blokkades die je ervaart.

Feng Shui Master Wena Brussaard Feng Shui Design Academy

Wena Brussaard
Feng Shui Master Consultanat

©2022 Wena Brussaard | Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal “
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s