Chinese astrologie·Chinese Nieuwjaar·Feng Shui Scholen·Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui·Trends

Feng Shui tips voor 2022 – haal het beste uit het jaar!

Mijn Feng Shui lerares Lillian Too, had een zeer krachtige uitspraak: “Eerst beschermen, dan activeren”. Ik heb het zo vaak gehoord dat het mijn #1 regel/levenswijsheid is geworden. Ik begin nooit aan Feng Shui verbeteringen, voordat ik eerst alle negatieve punten en elementen in de ruimte onschadelijk heb gemaakt.
 
Dit kan betrekking hebben op de gifpijlen (alles lang en scherp kan een gifpijl creëren), storende energieën (magnetische of elektrische straling, rommel, Yin spirits), sterren van het huis (op basis van het bouwjaar) en ook de jaarsterren. Elk jaar heeft zijn eigen unieke energetische blueprint. Het ene jaar loopt alles vlotjes en het andere jaar loopt opeens van alles zo stroef?!
 
Uit mijn ervaring, die ik in mijn jarenlange praktijk heb opgebouwd, weet ik dat de jaarlijkse sterren ons leven aardig overhoop kunnen gooien. Je kan ze proberen te negeren omdat je dit allemaal onzin vind, maar het heeft echt geen zin. Deze energieën gaan toch hun werk doen, of je daar in gelooft of niet. Je kan ook niet in de zwaartekracht geloven, maar zweven zul je toch niet – het is maar een voorbeeldje van hoe de natuur om ons heen werkt.
 
De energie van onze planeet Aarde is constant in beweging, constant aan het veranderen. Zoals de seizoenen, verandert de energetische trilling van de Aarde in een bepaalde periode op bepaalde plekken. De Chinezen hebben door observatie van de natuur (en hemel, want tijd speelt hier ook een grote rol) deze herhalende cycli ontdekt en beschreven als Flying Star Feng Shui.
 
Het bestuderen van deze cycli en hun invloed op de wereld (mens, natuur, economie) maar ook op mijzelf, vind ik zeer fascinerend. Ik ben in 2008 begonnen met de jaarvooruitzichten en tot de dag van vandaag heb ik al aardig wat gezien en ervaren qua invloeden. Ik begrijp dus het belang van het plaatsen van de jaarlijkse remedies, want ik heb gezien wat er kan gebeuren als je daar geen rekening mee houdt.
 
Mijn advies is dus, neem even een dagje vrij en bestudeer de kamer lay-out van je huis met daarin geïmplementeerde jaarsterren!!

Kijk met name naar de sterren bij de voordeur en in je slaapkamer. Welke ‘gasten’ ontvang je dit jaar? Wordt je er blij van of zie je ze liever gaan dan komen?
 
Hieronder vind je de sterren van 2022 en de analyse van de belangrijkste energetische patronen van dit jaar. Wil je een meer uitgebreid advies zie ook de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2022 of vraag een Jaarlijkse Update 2022 consult, aan.

Flying Star horoscoop 2022

Ik heb voor jouw de top 3 tips voor 2022 op een rijtje gezet. Door deze tips op te volgen verzeker jezelf van een goede start in het nieuwe jaar. Zo haal je het maximale uit 2022!                    
 
1 Bescherm je voordeur.
Er zijn sterren in de Flying Star horoscoop, die als ze bij de voordeur vallen, ongewenste gebeurtenissen kunnen veroorzaken. Het normale gebruik van de voordeur activeert de energie van de sector waarin deze is gepositioneerd. Alles wat beweegt of geluid maakt creëert namelijk Yang energie. Het is dus aanbevolen om goed in de gaten te houden hoe de sterren bij je voordeur van jaar tot jaar veranderen. Neem maatregelen in de jaren met ongunstige energieën bij de ingang van je huis. Deze 3 type huizen kunnen dit jaar Feng Shui remedies goed gebruiken.    
 
TIPS voor een ZUIDWEST gericht huis:
ZIEKTESTER 2


– hang een metalen windgong aan de voorkant van je huis
– plaats gezonde planten, veel metaal, witte, groene en ronde voorwerpen in dit gebied
– houd het licht gedimd en gebruik geen rode voorwerpen hier
– verf je voordeur wit of groen
 
TIPS voor een WEST gericht huis:
INBRAAKSTER 7

 
– hang een blauwe Feng Shui neushoorn of een decoratief blauw lintje aan de klink van de voordeur
– plaats een waterornament bij de voorkant van je huis (binnen of buiten)
– verlicht het Westen goed
– verf je voordeur blauw of versier met planten in blauwe potten
 
TIPS voor een OOST gericht huis:
RUZIESTER 3

 
– verf je voordeur rood
– graaf niet en verricht geen bouwwerkzaamheden hier
– verwijder water en planten uit dit gebied
– hang Chinese gouden munten geknoopt met rode of gouden draad aan je voordeur  
– verlicht het gebied goed met lampen, kaarsen of gezellige lichtslingers
– plaats een rode deurmat hier
 
 
2 Bescherm het midden – Tai Chi.
De zeer ongunstige Ongelukkenster 5 (5 Yellow) bevind zich in het midden van elke woning / kamer dit jaar. Het merendeel van onze huizen heeft een open plan indeling, wat betekent dat het midden de grootste invloed heeft op de rest van de woning. Zo zal ook deze ster een grote invloed op ons allemaal hebben en ongeluks-energieën naar elk huis trekken. Deze ster moet met Yang metaal onderdrukt worden. Yang metaal, dat is metaal met klank (zoals een windgong of bel). Geluid van metaal heeft sterk zuiverende eigenschappen en kan de ster 5 onder controle houden.
 
Je kunt bijvoorbeeld een metalen windgong of klok (maar dan de ouderwetse metalen klok die geluid produceert) in het midden van je huis plaatsen. De kleur wit, grijs, zilver of goud kan ook de negatieve energie onder controle brengen omdat ster 5 een aarde ster is en deze kan met metaal verzwakt worden.

Ster 5 zal over het hele jaar 2022 heersen. Dit suggereert een uitdagend jaar, een jaar met financiële- en gezondheidsproblemen, obstakels voor het succes, verlies van steun en tegenspoed. Uiteraard is het plaatsen van remedies in centrum dit jaar ontzettend belangrijk!!!
 
TIPS voor elk huis:
– verwijder kristallen en aardse materialen uit het midden van je huis
– hang een windgong, bellen of Chinese gouden munten in dit gebied
– plaats veel metaal, witte en ronde voorwerpen in dit gebied
– houd het licht gedimd en gebruik geen rode voorwerpen
– graaf niet en verricht geen bouwwerkzaamheden hier
– plaats een grijze of witte karpet
– verf de muren wit of geef het een mooi warm grijs tintje
 
In het komende jaar adviseer ik ook om voorzichtig te zijn in al je relaties en ondernemingen. 5 Yellow kan toeslaan wanneer je dit het minst verwacht. Afgezien van tegenslagen, kunnen ook uitdagingen op de werkplek en relatieproblemen zich voordoen die je gaan overweldigen. Iedereen moet op zijn hoede zijn, voornamelijk in februari 2022!
 
Bovendien moeten degenen die in het jaar van de Tijger, Aap, Slang en Varken geboren zijn, nog oplettender zijn! Wees voorzichtig en leef bewust als je in de gebieden verblijft of naar de gebieden reist die onder invloed van deze ster zijn – en dus centrum van een huis, kantoor, midden van je stad, ons land, Europa continent of zelfs midden van de wereld. Probeer niet aan risicovolle sporten deel te nemen. Blijf kalm en plan goed als je obstakels tegenkomt. Draag een Pi Yao of dorje (een beschermend amulet) bij je in 2022.  

Maak geen ruzies dit jaar en vermijd absoluut conflicten. Wees meer toegevend, liefdadig en barmhartig, in het bijzonder tegen mensen waar jij een hekel aan hebt of die onaardig tegen jou zijn. Het is natuurlijk veel makkelijker om lief te zijn voor je vrienden of familie, maar probeer dit jaar ook vriendelijk te zijn tegen mensen buiten je vrienden- en familiekring. Open je hart voor anderen en gun mensen het beste en je wordt met veel succes en innerlijke kracht beloond.        
 
3 Bescherm je kijk-, zit-, en slaaprichtingen.
Probeer in 2022, richting het Noordoosten (052.5° – 067.5°) niet als kijkrichting te gebruiken. Dit vanwege het conflict met de planeet Jupiter (Tai Sui). Deze planeet is te sterk voor een confrontatie. Het is beter om het in je rug te hebben voor hulp en ondersteuning, dus je mag NO als slaaprichting gebruiken.

Bovendien is het ongunstig om te zitten, kijken en slapen in de richting van het Zuidwesten (202.5°- 247.5°). Verblijf hier zo min mogelijk en plaats veel metalen voorwerpen om de (ziekte) energie te harmoniseren (zoals een Wu Lou).
 
Andere jaarlijkse kwelling om te vermijden in 2022, bekend als 3 Killings (3 kwaden of San Sha 三煞) veroorzaakt vaak obstakels, ongelukken, tegenslagen en rampen als je deze verstoort of achter de rug hebt. Het is een van de belangrijkste kwellingen die vóór 4 februari (Lap Chun of het begin van de lente) moet worden bijgewerkt. In 2022 verblijft 3 Killings in het Noorden (322.5°- 037.5°).

Deze windrichting zal statisch/passief moeten blijven gedurende het jaar, om te voorkomen dat de 3 Killings wordt ‘beledigd’. Daarom is het van groot belang dat je tussen 4 februari 2022 en 3 februari 2023 het noordelijke deel van jouw huis of kantoor niet stoort. Liever geen ingang hier. Dit betekent dat de hoofdingang van een winkel, huis of kantoor niet in de richting van 3 Killings mag zijn. Deze kwelling houdt niet van lawaai (deurbel, hard kloppen) en wil het liefst het hele jaar in rust doorbrengen. Installeer hout (planten) als remedie hier.

Let op! Het “confronteren” van de 3 Killings is prima, maar je mag nooit met je rug naar de 3 Killings zitten. In 2022 betekent dit dat je NIET het Zuiden als kijkrichting mag gebruiken, ook al is Z een van je “gunstige richtingen” op basis van de KUA formule. Dit geldt voor perioden langer dan twee uur, hoewel ik me geen zorgen zou maken als je aan tafel gaat zitten met je rug naar het Noorden als dit korter dan 2 uur is. Je kunt je vermoeid voelen, gebrek aan concentratie ervaren en het slachtoffer worden van roddels en geruchten, als je gedurende langere tijd met je rug naar het Noorden (kijkend naar het Zuiden) zit. Het Noorden mag echter wel als kijkrichting worden gebruikt. Je wilt de 3 Killings controleren door het altijd voor je te hebben en nooit achter je.  
 
Ik hoop dat je genoten hebt van deze krachtige nieuwjaartips 🙂

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een persoonlijk consult willen aanvragen (voor je huis of bedrijf), om de beste start in 2022 te maken, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag je leefomgeving zodanig aan te passen, dat je een serieuze vooruitgang en groei dit jaar kunt ervaren.

Ik stuur je liefdevolle groetjes, stay safe, blijf gezond en graag tot de volgende keer,

Feng Shui Master Wena Brussaard Feng Shui Design Academy

Wena Brussaard
Feng Shui Master Consultanat

©2022 Wena Brussaard | Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal “

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s