Chinese Nieuwjaar·Geluk en balans in leven·Gezondheid

Het Coronavirus bekeken vanuit een Feng Shui perspectief.

Belangrijke thema’s voor 2020

Medio januari, tijdens de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2020 heb ik gesproken over de belangrijkste thema’s van 2020, o.a. over de zeer sterke ziekte energie en zwakke positie van China in het nieuwe jaar (volgens de Flying Star jaarchart). Toen trok de situatie met het Coronavirus nog niet zo veel aandacht en waren de aantallen van besmette mensen niet zo hoog. Ik volg de media en bevoegde organisaties voor verdere ontwikkelingen en hoop op wat goed nieuws, maar deze is helaas ver te zoeken. Het enige wat je tegenwoordig in de media vindt, creëert nog meer angst en paniek in de wereld. De angst verspreid zich net zo snel als het virus.

Daarom heb ik besloten om vanuit een andere, elementair perspectief naar het Coronavirus te kijken om te proberen wat positieve energie binnen te brengen.

Hoe de 5 elementen ons beïnvloeden en hoe wij deze in ons voordeel kunnen gebruiken.

  • De belangrijkste reden voor de supersnelle verspreiding van dit virus is te wijten aan het element Water, dat wordt vertegenwoordigd door de RAT, het dierenteken van het jaar 2020. Dit specifieke Water wordt beschouwd als een grote fysieke en mentale kracht om dingen te bewegen, is extreem sterk en niet bang voor zonlicht. Integendeel, het zonlicht wordt verzwakt door deze ultra-Yang-kracht, daarom is het moeilijk om de verspreiding van het virus te beheersen. Water wil ‘stromen’ en dus verspreidt het virus zich zeer snel als een stromend rivier via druppeltjes speeksel of slijm (bijvoorbeeld door hoesten).
  • Wat ook interessant is, is dat de oorspronkelijke bron van het virus afkomstig was van vleermuizen – deze worden beschouwd als de familie van de RAT.
  • In de Feng Shui Kompas School wordt het astrologische Water teken RAT verbonden met de Noord sector – Pa Kua gebied. De provincie Hubei, waar het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus Wuhan ligt, betekent in het Chinees “Water” en “Noord”.
  • De Rat ‘botst’ met het Paard in 2020, dit omdat de Rat in de Chinese dierenriem lijnrecht tegenover het Paard staat. Wuhan spreek je in het Chinees precies hetzelfde uit als het ‘Paard’? Toeval of niet dat het virus in Wuhan uitbrak?
  • Het Paard 午 wordt in Feng Shui vertegenwoordigd door de Pa Kua (kompas) sector Zuid. Gezien de ziekte ster ook in 2020 naar de Zuidsector vliegt, zullen we meer ‘gevaar’ en ‘ziekte’ zien in het zuidelijke deel van ons land of de wereld. Dus wees heel voorzichtig als je naar het Zuiden reist, of vermijd het als je kunt.

OK, en nu is het tijd voor wat goede nieuws!

  1. 2020 wordt ook beheerst door het element Yang Metaal….

 

LEES VERDER HIER>>>

Ik hoop dat je ook genoten hebt van de krachtige Nieuwjaar tips die op de website van onze academie zijn gepubliceerd. Voor het geval dat je deze nog niet hebt gelezen, hier de link.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een persoonlijk consult willen aanvragen (voor je huis of bedrijf), om een gezond en succesvol 2020 te hebben, neem dan gerust contact met mij of een van mijn afgestudeerde studenten op (zie het Feng Shui Register). Wij helpen je graag je leefomgeving zodanig aan te passen, dat je een serieuze vooruitgang en groei dit jaar kunt ervaren.

Mocht je meer inspiratie en ideeën willen, of een Feng Shui Expert worden om je eigen klanten te begeleiden op weg naar een mooier, gezonder en succesvoller leven, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van onze workshops en opleidingen. Wij horen graag van je.

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

©2020 Wena Brussaard. Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

3 gedachten over “Het Coronavirus bekeken vanuit een Feng Shui perspectief.

  1. Wena,
    Hartelijk dank voor informatie van het coronavirus in het geheel. Hoewel wij de wereldnieuws volgen en op de hoogte zijn, en door jou nog een keer binnen het Feng Shui een duidelijk uitleg geeft is het heel helder zonder meer. Geen hoop ‘poespas’ omheen, maar een eerlijk kort en bondig en duidelijk uitleg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s