Chinese astrologie·Chinese Nieuwjaar·Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Een vooruitblik op 2019 – het jaar van het AARDE VARKEN

Volgens de Chinese astrologie is 2019 het jaar van het VARKEN. Chinees Nieuwjaar begint in 2019 op 5 februari en eindigt op 24 januari 2020.

In de Chinese astrologie wordt elk dierenriemjaar (rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, schaap, aap, haan, hond en varken) niet alleen geassocieerd met een dierenteken, maar ook met één van de vijf elementen: Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde … In 2019 heerst het element van de Aarde, het is dus een Aarde Varken jaar of als je heel precies wilt zijn, een Bruin Aarde Varken jaar.

Het Varken is het laatste en twaalfde teken van de Chinese dierenriem, dit betekent dat in 2019 de grote cyclus van 12 dieren rond en voltooid is. Dingen afronden was een belangrijk thema in het oude jaar en geldt dus ook nog voor 2019. Ook in 2019 zal het goed zijn om projecten die al langer op de planning hebt staan af te ronden.

Je bent een “VARKEN” als je geboren bent in een van deze jaren: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031.

BEROEMDE VARKENS

Henry Ford, Ronald Reagan, Arnold Schwarzenegger, Hilary Clinton, O.J. Simpson, Tupac Shakur, Amy Winehouse, Steven Spielberg, Kevin Spacey, Winona Ryder, Alice Cooper, Christina Applegate, Sacha Baron Cohen, Elton John, Luciano Pavarotti, Julie Andrews, Tenzin Gyatso (Dalai Lama), Johan Cruijff, Pernille La Lau, Angela Groothuizen, Quinty Trustfull, Peter van der Vorst, Carlos Santana.

beroemde varkens

Compatibele dierentekens dit jaar zijn:

Excellent – Tijger, Konijn, Schaap

Dierentekens in conflict met het Varken:

Direct conflict – Slang

Uitdagend jaar voor – Os en Aap

YIN AARDE jaar

Het Chinese Nieuwjaar begint in 2019 dus op 5 februari. Volgens de Chinese horoscoop is het Varken (Zwijn) het dierenteken dat regeert vanaf deze dag gedurende het hele jaar totdat ze op 24 januari 2020 het stokje overdraagt aan de Rat. Het heersend element van het jaar is Yin Aarde.  Yin Aarde wordt ook wel beschreven als tuinaarde. Mensen die in een Yin Aarde jaar geboren zijn, zijn over het algemeen milder, gematigder, charismatisch, filosofisch, humanitair en…. slank zoals president Lincoln en president Obama, Celine Dion, Uma Thurman and Audrey Hepburn.

Het VARKEN

Volgens de Chinese astrologie is het Varken een van de meest aardige, tolerante, begripvolle en gevoelige dieren in de gehele zodiac. Iemand die de lieve vrede wil bewaren en gewoon wil genieten van het leven en alles wat het te bieden heeft. Het Varken is gesteld op gezelligheid en lekker eten, geeft veel om anderen, komt soms wat goedgelovig en naïef over omdat ze in staat is om bijna alles over te hebben voor een vriend in nood. Het Varken heeft een leuke en verlichtende persoonlijkheid, houdt van schoonheid, is optimistisch, waardeert eerlijk gedrag en verwacht ook hetzelfde van andere mensen. In de Chinese cultuur wordt ze als symbool van welvaart en vruchtbaarheid beschouwd.

Zullen we al deze positieve kenmerken terugzien in ons leven in 2019? Wordt dit een jaar om te genieten en welvaart te vergaren en geldt dit voor iedereen?

De Chinese Horoscoop 2019 voorspelt dat het jaar van het Aarde Varken in veel opzichten een goed jaar zal worden. Hier alvast een mooi voorproefje op wat komen gaat.

Geluksgetal en sector van het jaar 2019 => 8 / CENTRUM

Het jaar van het VARKEN wordt geregeerd door de ster 8. Dit is de jaarnummer/jaarster die het element AARDE vertegenwoordigt en die eigenschappen heeft om geluk en welvaart aan te trekken. Iedereen kan van de goede energie van 8 profiteren, omdat het in het centrum ligt van het Luo Shu raster en beïnvloedt hierdoor het dus het hele huis en de bewoners, ongeacht hun sterrenbeeld. Deze ster wordt ook wel eens de welvaartster genoemd. Het midden van elk huis zal dus komend jaar de welvaartshoek van het jaar zijn.

Activeer dit gebied van je huis, de woonkamer en kantoor met Yang water (levend, bewegend water) zoals een fontein of een vissenkom. Je kunt ook een mooie schaal met kristallen hier plaatsen en een lamp om ze te versterken. Vuur energie werkt versterkend voor de aarde sector en aarde ster 8, en dus ook een openhaard of het branden van kaarsen in centrum van je huis of elke andere ruimte zal de welvaartsenergie vergroten. Verblijf dan ook vaak in dit gebied. Dit is de beste plek van het hele huis dit jaar.

Verblijf niet te vaak in de Zuidwest hoek van je huis.

Gebruik een betrouwbaar kompas om de windrichtingen in je huis vast te stellen. Als je slaapkamer of een kamer waarin je het meest verblijft in de Zuidwest sector ligt, zal je ook dat soort geluk ervaren, welke de sterren er aan geven – in 2019 is dat bijvoorbeeld 5 Yellow – ongelukken, financiële- en gezondheidsproblemen. Het Zuidwesten is in 2019 de meest ongunstige sector om te verblijven en moet met Yang metaal (metaal met geluid) in balans gebracht worden.

Meer weten?

Wil je meer geheimen van 2019 ontdekken en leren hoe je het maximale voordeel uit het jaar voor jezelf, jouw familie of bedrijf kunt halen. Kom dan naar de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2019 op zaterdag 19 januari 2019 bij Feng Shui Design Academy. Ook dit jaar presenteer ik bij de academie de Feng Shui en astrologische vooruitzichten voor de belangrijkste levensthema’s zoals

L I E F D E,  G E Z O N D H E I D,  G E L D,  C A R R I È R E.

Ik praat over de globale invloeden die gelden voor ons allemaal, maar ik geef ook persoonlijke tips en horoscopen voor elk van de 12 Chinese dierentekens. Deze lezing is voor iedereen geschikt, ook als je nog nooit met Feng Shui en Chinese astrologie hebt gewerkt. Meer informatie en inschrijving via deze link>>> 

LOVE,

WENA BRUSSAARD
Master of Feng Shui

wena brussaard wellnest

Wil je werken met Wena?

Kijk even hier>>>

©2018 Wena Brussaard | 100% Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s