5 Elementen·Geluk en balans in leven·Herfst

Hoe je in de herfst door kunt groeien.

Veel mensen zien lente als de perfecte tijd voor een nieuw begin, maar de herfst kan ook een belangrijk seizoen zijn om nieuwe dingen te ondernemen.

Met de lente gaat de YANG periode van het jaar van start. Het is een tijd van groei, waar het planten van zaden, ideeën en inspanningen een nieuw begin en groeikansen geven. Het milieu komt tot bloei en we zien dat de energie om ons heen weer steeds sneller begint te bewegen. Dit inspireert ons en geeft energie om zelf aan de slag te gaan en de zaken uit te breiden.

Herfst markeert het begin van de YIN periode. Het milieu vertraagt ​​en daarmee ook onze levensstijl. De bloeiperiode komt langzaam tot een einde, het is nu tijd voor de rijke oogst. Herfst is het seizoen van DE HEMEL – metaal energie in Feng Shui. Het idee is dat alles samenkomt om je te ondersteunen en te voeden, je klaar te maken voor de komende wintertijd.

Maar ook in het najaar kun je zaaien en planten. De grond is nog relatief warm en het is over het algemeen vochtiger waardoor de planten gemakkelijker aanslaan. De zaadjes komen dan net gekiemd de winter door en ze nemen meteen een voorsprong in de lente. In de herfst investeer je dus voor een vlotte start in lente. Zo kun je al vooruitkijken naar de lentegroei, alvast plannen maken en evalueren.

Hier zijn 10 eenvoudige Feng Shui tips om je te helpen de krachtige energie van herfst te verwelkomen en te activeren:

  1. Vervang je deurmat deze maand (september/oktober) om nieuwe energie en nieuwe kansen naar je deur te trekken.
  2. Zorg ervoor dat jouw deur en huisnummer duidelijk zichtbaar zijn vanuit de straat, zodat positieve chi je altijd kan vinden, vooral omdat het de komende tijd steeds vroeger donker wordt.
  3. Activeer de krachtige energie van het nieuwe seizoen met de prachtige kleuren en geuren die erbij horen. Hang bijvoorbeeld een herfstkrans aan je voordeur of in de tuin. Je kunt ook de tuin helemaal in herfstthema brengen door het aan te kleden met pompoenen, sierappels en kastanjes. Of door een paar leuke sfeervolle lantaarns op de tuintafel te zetten. Ga eens lekker naar buiten het bos of park in en verzamel bijv. stukjes mos, dennenappels, eikeltjes en blaadjes voor een mooie herfstschaal. Vul potten en bakken met herfstbloeiers zoals heide, oranjerode bessen, asters of chrysanten. Zo trek je de positieve seizoen’s chi naar je tuin.
  4. Zet een fruitmand met appels, mandarijnen, sinaasappels, druiven en noten op jouw eettafel of keukenaanrechtblad om de volle rijkdom van Moeder Aarde te symboliseren en dat in jouw huis altijd meer dan genoeg eten aanwezig is om jouw hele familie te voeden.
  5. Doe de lichten aan! Naarmate het buiten donkerder wordt en de Yin chi toeneemt, moeten wij binnen meer Yang-energie creëren om het evenwicht te behouden. Je kunt bijvoorbeeld meer verlichting gebruiken, kaarsen branden of een vuurtje aansteken. Terwijl de zomer met zonneschijn ons een overvloed aan het vuurelement schenkt, zal het komend seizoen niet genoeg licht hebben. Dit gebrek kunnen wij uiteraard zelf balanceren met Yang objecten zoals kaarsen en decoraties in warme rode en oranje tinten. Door geurende kaarsen te branden kun je jouw perspectief op het nieuwe seizoen veranderen. Vanille brandt je om te kunnen aarden, tevreden te zijn met wat je hebt en de ruimte comfortabel te maken, pepermunt om je eetlust te verminderen, citroen om energie te stimuleren, lavendel om te ontspannen en je angsten te doen verdwijnen, en rozemarijn met eucalyptus om je welzijn te verbeteren.
  6. Blijf in beweging door regelmatig iets aan je interieur te veranderen. Zelfs als je de bank slechts een paar centimeters naar links of rechts verschuift, een paar accessoires in nieuwe kleuren gaat toevoegen, breng je de chi in beweging. Ruim de boel op, verwijder stof en spinnenwebben uit meubels en de hoeken van kamers, want rommel en geaccumuleerde stofnestjes symboliseren vastzitten en niet vooruit kunnen bewegen.
  7. Zelfs als het weer kouder wordt, open je ramen dagelijks om de frisse lucht en chi naar binnen te laten en door de hele huis te laten circuleren. Hoe langer je de energie van je huis laat bewegen en circuleren, des te langer je zal voorkomen dat de stagnerende energieën van de winter er in kruipen.
  8. In de herfst worden in de verschillende steden herfstfeesten gehouden ter ere van Goden en Moeder Natuur. Mensen vieren de vruchtbaarheid van de natuur en danken de Goden voor hun overvloed. Organiseer daarom je eigen dankfeest en vier alles wat te vieren valt, inclusief al jouw persoonlijke winsten, de mijlpalen die je hebt bereikt en obstakels die je hebt overwonnen. Het is belangrijk om ieder succes, hoe klein ook, te vieren. Het tilt je energie omhoog, en het kan je helpen om in een positieve energetische stroom te komen wanneer je, je ongemotiveerd voelt. Hoe meer we verwachten dat goede dingen zullen gebeuren, des te meer ze zullen verschijnen.
  9. Nu is de tijd ook rijp om jouw (werk)processen te verfijnen. Herfst valt onder de energie van het Metaal-element, wat verfijning, minimalisme en efficiëntie vertegenwoordigt. Breng deze eigenschappen voort door jouw huis en werkruimte op te ruimen en te reorganiseren. Reflecteer vervolgens over de volgende vragen: Kan ik nog efficiënter werken? Welke gewoontes brengen mij niet de verwachte resultaten en wat kan ik loslaten? Denk ook na over andere dingen die niet meer bij je passen. Over welke ideeën of projecten voel je, je niet meer gepassioneerd? Kan je een manier vinden om ze te laten gaan? En wat vind je écht belangrijk en wil je vasthouden?
  10. Activeer de metaalhoeken (Noordwest en West) van je huis om de essentiële herfstenergie op te wekken. Versier deze gebieden met witte, grijze of metallic verf, plaats metalen, reflecterende of ronde decoratieve objecten hier. Als je Metaal-element uit balans is, kan je verdrietig of vol spijt zijn, ontstaat er gebrek aan creativiteit, ben je constant druk bezig en ongeorganiseerd, je ervaart stress en uitputting, je kunt je geïsoleerd voelen, bent veroordelend, zelfrechtvaardig, emotioneel koud, stekelig, kritisch en probeert anderen te “straffen”. Als je Metaal-element evenwichtig is, neem je actie voor rechtvaardigheid en ethiek, ben je omringd door weldoeners en behulpzame mensen, je bewaakt je grenzen en houd je aan afspraken, dingen zijn ordentelijk en georganiseerd, projecten zijn op tijd afgerond, kun je dingen die jou niet meer dienen met gemak loslaten, ga je vloeiend met de verandering mee.

Degenen die (volgens hun Bazi horoscoop) profiteren van het Metaal-element, kunnen beter dan anderen genieten van deze periode van het jaar. Wil jij weten of je ook kunt profiteren van de Metaal energie? Bestel jouw Bazi reading hier>>

Ik wens jou een hele mooie herfst toe. Voel de kracht van het seizoen en gebruik het in jouw voordeel!

Reacties zijn altijd welkom 🙂

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

 

©2017 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Heb je interesse in Klassieke Feng Shui?

Feng Shui Design Academy >>>

Wil je met mij werken?

Het toepassen van Feng Shui principes zal vrijwel op elke woon-, of werkomgeving positieve invloed hebben. Dit geldt zowel voor de klassieke Feng Shui als de door mij nieuw ontwikkelde Engelen Feng Shui methode, die ook het o zo belangrijke stukje persoonlijke groei en heling in de analyse meeneemt. Elke maand help ik huiseigenaren en ondernemers, die op zoek zijn naar meer rust en harmonie in hun omgeving en leven. Van ontwerpfase tot aan het leggen van de fundering. Van interieurconcepten die een perfecte well-being atmosfeer creëren tot aan de huizenjacht voor dat enige perfecte droomhuis of bedrijfsgebouw.
Dus…

Ik zou heel graag met jou willen werken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s