Feng Shui Scholen·Geluk en balans in leven·getallen·Huis kopen·Tijdaspect in Feng Shui

Hoe stel je Feng Shui prioriteiten tijdens het kiezen van de beste persoonlijke richtingen.

EEN VAN DE MEEST BELANGRIJKE EN INVLOEDHEBBENDE ASPECTEN VAN FENG SHUI, HEEFT TE MAKEN MET DE BESTE PERSOONLIJKE RICHTINGEN. OP BASIS VAN IEMANDS GEBOORTEDATUM (VOLGENS DE MAANKALENDER) WORDT ER BEREKEND WELKE 4 VAN DE 8 WINDRICHTINGEN DEZE PERSOON ENERGIE EN KRACHT GEVEN.

Dit kan betekenen dat een kamer in een bepaalde sector van het huis voor een persoon beter is dan voor de andere.

Wat ook kan gebeuren, is dat wanneer je vaak aan de oostkant van het gebouw zit je, je beter voelt en dat het voor jouw collega het precies andersom kan zijn, die krijgt er veel meer energie van als hij vaak aan de westkant van het gebouw verblijft. Jij bent bijvoorbeeld een oost type en hij een west type. Dit alles wordt op basis van jullie geboortejaar bepaald.

Feng Shui biedt ons een kans om onze ruimten op onze persoonlijke energie af te stemmen, door de beste plekken (ik noem ze de krachtplekken) voor slapen, zitten, werken, beste ingangen, en zelfs de ideale oriëntatie voor het hele gebouw te bepalen. Dit voegt een extra dimensie toe aan Feng Shui en maakt een analyse daardoor persoonsgebonden en niet dupliceerbaar.

Toch kunnen er soms onduidelijkheden en tegenstrijdigheden optreden, voornamelijk als je meerdere formules met elkaar wilt combineren. Hoe gaan we er dan mee om?

MEERDERE FORMULES MET ELKAAR COMBINEREN

Een voorbeeld, we geven een advies aan een vrouw die geboren is in 1975. Deze vrouw is dus geboren in het jaar van het Konijn. Het astrologische sterrenbeeld Konijn is gerelateerd aan de windrichting Oost, en om precies te zijn Oost 2 (ligt tussen 82,5 – 97,5 graden). Haar astrologische tegenpool is de Haan, welke op haar beurt in de windrichting West 2 verblijft (tussen 262,5 – 277,5 graden).

Aangezien de Haan een astrologische opponent is van het Konijn, kunnen we zeggen dat een ingang via de Haan richting/sector het energiesysteem van het Konijn negatief zou beïnvloeden en als ongunstig kan worden beschouwd. Voor een Konijn persoon, kan het betreden van de woning via de Haan sector, blokkades op het levenspad creëren. Het wordt moeilijker om geld te verdienen, goede relaties op te bouwen en zelfs vitaal en gezond te blijven.

Dit is een mooi voorbeeld dat specifiek is voor die ene persoon. De conclusie dat een bepaalde ingang ongunstig was, konden wij maken door Feng Shui en Chinese astrologie samen te voegen. Dit wordt binnen de Feng Shui leer vaak gedaan. Chinese astrologie, Chinese geneeskunde, Paht Chee (Bazi) zijn bekende systemen die heel vaak samen met Feng Shui worden beoefend. Ze complementeren elkaar dus heel goed.

Maar laten we verder gaan met onze analyse. Nu, volgens een ander aanvullend systeem van de Feng Shui Kompas School – Ba Zhai (Acht Huizen) genaamd, zal een vrouw geboren in 1975 bij de west groep horen en is daardoor zeer compatibel met de richting van het Westen. Als Kua 8 persoon zijn het Zuidwesten, Noordwesten, Westen en Noordoosten haar 4 beste richtingen, haar krachtplekken als het ware. Het Westen zelf staat voor haar NIEN YEN – liefde en goede relaties richting.

Dit is dan een tegenstelling tot wat we net hebben gehoord, dat het Westen als de sector van de Haan, haar astrologische tegenpool is, en daardoor ongunstig. Twee verschillende systemen, twee tegenstrijdige conclusies. In het geval van een tegenspraak, moeten we de hele situatie goed bestuderen en kiezen wat voor de klant, op dat moment het beste is in een specifieke ruimte. Soms is het gewoon makkelijker om met één bepaald systeem afzonderlijk te werken.

EEN KRACHTIGE MIX VOOR HET OPTIMALE RESULTAAT

Maar je hebt ook Feng Shui beoefenaars die toch een poging zullen wagen om een krachtige mix van verschillende scholen te maken (ik ben ook een van die types :-)). Ze zullen altijd proberen de beste stukjes, de ‘diamantjes’ uit verschillende methoden te halen om het optimale resultaat voor de klant te bereiken. Laten we dus teruggaan naar ons voorbeeld en zien of er nog iets meer is om er uit te halen voor onze Konijn dame.

Als je goed naar de details kijkt, dan ontdek je dat niet het hele Westen in strijd is met het Konijn, maar slechts een klein stukje ervan. De richting van de Haan die ongunstig is voor de ingang of als zit- en slaaprichting voor een Konijn persoon, is gewoon de middelste 15 graden van de in totaal 45 graden bereik van het Westen. Dit is een van de redenen waarom het in Feng Shui zo belangrijk is om met een op schaal gemaakte plattegrond en een nauwkeurige kompasmeting te werken.

Met de precisie van een hartchirurg wordt het vloeroppervlakte van een huis in 24 richtingen / sectoren verdeeld, elk van 15 graden, wat een som maakt van 360 graden. Dat is dan even iets anders dan vlot zeggen, mijn huis kijkt uit op het oosten, soms door alleen naar de positie van de zon te kijken. Zo maak je geen Feng Shui analyse. Zo kom je ook niet ver met je Feng Shui berekeningen.

De in Feng Shui gebruikte Luo Pan kompas (we hebben er ook een westers variant van gemaakt) onthuld binnen elke windrichting divisies van 3 sub-richtingen, zoals Noord 1, Noord 2 en Noord 3. Daarna komt Noordoost 1, Noordoost 2, Noordoost 3, Oost 1, Oost 2, Oost 3, etc., etc. Als de voordeur van het huis van onze Konijn dame in de West 1 of West 3 sector ligt, dan is er niets aan de hand. Alleen West 2 is voor deze mevrouw ongunstig. En voilà, we hebben het probleem opgelost!

EEN BEETJE GEVEN EN EEN BEETJE NEMEN

En wat als onze dame een vriend heeft die een oost type is en ze willen samen gaan wonen? Welke ingang moet hij dan gebruiken, want alle westerse deuren brengen hem ongeluk? Ook hier biedt Feng Shui alternatieve oplossingen en maatregelen om te gebruiken wanneer een bepaalde situatie niet ideaal is voor alle betrokkenen. Dit gaat voor nu te ver, maar als je wilt kun je dit verder in een opleiding grondig uitzoeken en bestuderen.

Maar wat ik je nu wil meegeven, is dat een gezond verstand en praktische oplossingen soms voorrang moeten krijgen als de toepassing van Feng Shui principes tegenstrijdigheden oplevert. Dit komt vaak in situaties voor, wanneer meerdere mensen één ruimte in gebruik nemen. Compromissen sluiten, dingen eerlijk verdelen wordt ook vaak overwogen als de systemen tegenstrijdige Feng Shui aanbevelingen geven. Het is net als in het dagelijkse leven, een beetje geven en een beetje nemen… maar met een goede Feng Shui analyse, weet je exact wat je neemt en wat je geeft 🙂

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

Wil je een zeer betrouwbaar kompas aanschaffen?

Feng Shui Design Academy STORE >>>

Heb je interesse in Klassieke Feng Shui?

Feng Shui Design Academy >>>

 

©2017 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

 

Wil je met mij werken?

Het toepassen van Feng Shui principes zal vrijwel op elke woon-, of werkomgeving positieve invloed hebben. Dit geldt zowel voor de klassieke Feng Shui als de door mij nieuw ontwikkelde Engelen Feng Shui methode, die ook het o zo belangrijke stukje persoonlijke groei en heling in de analyse meeneemt.

Elke maand help ik huiseigenaren en ondernemers, die op zoek zijn naar meer rust en harmonie in hun omgeving en leven. Van ontwerpfase tot aan het leggen van de fundering. Van interieurconcepten die een perfecte well-being atmosfeer creëren tot aan de huizenjacht voor dat enige perfecte droomhuis of bedrijfsgebouw.
Dus…

Ik zou heel graag met jou willen werken!

En wil je een kort persoonlijk advies, dan nodig ik je graag uit voor een 1 uur Eerste Hulp Bij Ohh…Geluk consult bij mij in de praktijk. Vergeet de plattegrond van je woning / werkruimte niet!

vraag-een-consult

Advertentie

3 gedachten over “Hoe stel je Feng Shui prioriteiten tijdens het kiezen van de beste persoonlijke richtingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s