Geluk en balans in leven·Kerst

Kerst 2016 Feng Shui style.

We komen nu in de leuke periode van het jaar waarin we alle kerstversieringen van de zolder halen en rondom het huis of kantoor gaan plaatsen, om deze een feestelijke sfeer te geven.

feng-shui-kerst-col1

Bron afbeeldingen: gwen-cosasquemeinspiran.tumblr.com | mylittlebox2.tumblr.com

Ik hou enorm van deze tijd, en ik verwonder me elk jaar weer van alle prachtige decoraties bij mensen thuis. We maken er echt een spektakel van, een waar genot voor lichaam en geest.

Maar kunnen al deze uitbundige decoraties, vele kleuren en flitsende lichtjes invloed hebben op de Feng Shui van je huis? Het antwoord is JA! Ze kunnen een enorm effect hebben op de ruimte en al helemaal als ze op de ‘verkeerde’ plek staan, dan ga je het ook echt voelen en ervaren als disharmonie, onrust of spanning.

Kerstbomen en andere kerstversieringen kunnen in het algemeen veel Yang energie produceren met al die knipperende lichten en heldere kleuren. De vorm van de kerstboom wordt ook geassocieerd met het element vuur (Yang) die ofwel een positief of negatief effect kan hebben, afhankelijk van waar deze wordt geplaatst.

Kies de kerstversiering volgens de windhoek waarin ze staan en het bij deze windhoek horend element.

feng-shui-kerst-blue

Bron afbeeldingen: fineartamerica.com | dreamywhites.blogspot.com | Marianne van der Lee // Leesign 

De beste plaats voor je kerstboom, met betrekking tot de jaarlijkse en maandelijkse vliegende sterren in december 2016, is het oosten, zuidoosten, zuidwesten, westen en noorden van je hele huis of een kamer. Een kerstboom of flitsende versieringen in deze hoeken kunnen veel geluksenergie opwekken en voor liefdevolle en prettige kerstdagen zorgen.

Probeer zuinig te zijn met alle Yang versieringen in de noordwest, zuidhoek en noordoost van je woonruimte. In december 2016 zijn dit de minder gunstige hoeken en je wilt deze liever niet extra met Yang vuur stimuleren. Ook het branden van kaarsen in deze gebieden zal niet bevorderend zijn voor een harmonieuze kerstsfeer.

Een van de traditionele kenmerken van Kerstmis is natuurlijk een mooi dienblad met kaarsen in het midden van de tafel op eerste kerstdag en ook het gezellig rondom de flikkerende vlammen van de open haard zitten doet het altijd goed. Maar let op, het effect van kaarsen en vuur in noordwesten, zuiden en noordoosten kan volgens de Feng Shui Flying Star horoscoop voor december 2016, ongunstig zijn. Het brengt verlies van rijkdom, ongevallen en kans zelfs relatieproblemen veroorzaken. Maar als je de gunstige gebieden (oosten, zuidoosten, zuidwesten, westen en noorden) met vuur versterkt dan creëer je juist veel goede vibes.

Hieronder een kort overzicht van het effect van vuur energie in alle windhoeken (volgens de maandelijkse vliegende sterren voor december 2016)

  1. Noordwest – Plaats geen kaarsen (vuur) hier om ziekte te vermijden.
  2. Noord – Plaats kaarsen (vuur) hier tijdens de kerstperiode voor meer geluk van de hemel, een goed begin van het nieuwe jaar.
  3. Zuid – Brand geen kaarsen hier om ongelukken en geldverlies te voorkomen.
  4. Oost – Plaats kaarsen (vuur) hier tijdens de kerstperiode om de welvaartster 8 te versterken.
  5. Zuidoost – Plaats kaarsen (vuur) hier tijdens de kerstperiode voor een feestelijke sfeer en geluk.
  6. Noordoost – Brand geen kaarsen (vuur) hier om disharmonie te voorkomen.
  7. Zuidwest – Plaats kaarsen (vuur) hier tijdens de kerstperiode om vijandelijkheid, competitie en een ‘kunstmatige’ sfeer te voorkomen aan de kersttafel.
  8. West – Plaats kaarsen (vuur) hier tijdens de kerstperiode om ruzies te vermijden.
  9. Centrum – Plaats kaarsen (vuur) hier tijdens de kerstperiode voor een gezellige familiefeest en een goed begin van het nieuwe jaar.

feng-shui-kerst-black

Bron afbeeldingen: lisbet-e.indiedays.com | Cathrine Aarsland | The TomKat Studio

En natuurlijk heb ik ook wat Feng Shui kleurentips voor de kerstversieringen. Ik heb dit keer, in plaats van tips per windrichting te geven, besloten om gunstige kleurencombinaties per 2 windrichtingen te bepalen. Een kamer valt meestal binnen meer dan 1 windrichting en omdat ik vaak van mensen hoor, dat ze het moeilijk vinden om de elementen met elkaar te combineren, hierbij dus een super praktisch overzicht, die je leven wat makkelijker gaat maken.

WINDRICHTING ELEMENTEN GUNSTIGE KLEUREN COMBINATIES
N, NO WATER / AARDE+ METAAL BLAUW, ZWART, WIT, ZILVER,GOUD, GRIJS, GEEL, BEIGE
NO, O AARDE / HOUT+ WATER GEEL, BEIGE, BLAUW, ZWART,GROEN, BRUIN
O, ZO HOUT / HOUT+ WATER GROEN, BRUIN, BLAUW, ZWART
ZO, Z HOUT / VUUR+ WATER GROEN, BRUIN, ROOD, ROZE,PAARS, ORANJE
Z, ZW VUUR / AARDE ROOD, ROZE, PAARS, ORANJE,GEEL, BEIGE
ZW, W AARDE / METAAL GEEL, BEIGE, WIT, ZILVER,GOUD, GRIJS
W, NW METAAL / METAAL+ AARDE WIT, ZILVER, GOUD, GRIJS,GEEL, BEIGE
NW, N METAAL / WATER WIT, ZILVER, GOUD, GRIJS,BLAUW, ZWART

Gebruik deze tips om de Kerstvreugde dit jaar te verdubbelen. Zo verzeker je jezelf en je familie van leuke herinneringen.

Ik wens je hele fijne feestdagen vol liefde, vrede en geluk toe!

Love, Wena

Feng Shui Master Wena Brussaard

©2016 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s