Geluk en balans in leven

Wat houdt jou tegen om je dromen waar te maken?

De meesten van ons gaan aan het begin van elk kalenderjaar, ambitieuze doelen aan zichzelf stellen. Wij beloven onszelf dat dit jaar de dingen anders zullen zijn en gaan.

We zullen ons leven op orde krijgen, meer focus hebben op wat echt belangrijk is, en de controle over onze gezondheid en financiële situatie te herstellen.

Dit geldt natuurlijk ook voor de ondernemers onder ons. We zetten zeer specifieke doelstellingen voor onze bedrijven op, maken plannen en met vol vertrouwen verwachten we, deze natuurlijk te bereiken. En al dit om ervoor te zorgen dat het nieuwe jaar echt jouw beste jaar ooit wordt.

feng shui zomer

En toen…? Helaas, velen van ons slaan hun doel faliekant mis, lopen de kansen als kuddedieren zo voorbij en vinden onszelf aan het begin van het volgende jaar opnieuw veelbelovend in de startblokken om het komende jaar weer alles anders te doen.

Een van de redenen dat ons terug kan houden van het bereiken van de doelen en dromen is onze ‘stijfheid’, het gebrek aan flexibiliteit, vrijheid van keuze en openheid voor de verrassende nieuwe wegen die zich voor ons onthullen.

Hoe belangrijk het geestdriftig door jou opgestelde realisatieplan lijkt op dit moment, loop je een risico om je dromen niet te gaan realiseren als je niet bereid bent om van richting te veranderen.

Durf je wel dingen gaandeweg te veranderen, dan bestaat de kans dat je soms iets nog beters en lucratiever gaat ontvangen. Zolang je, je doel voor ogen houd en je niet vastklampt aan hoe en op welke wijze je op het eindresultaat wilt aankomen, creëer je oneindige mogelijkheden om daadwerkelijk jouw dromen te realiseren.

M.a.w. we kennen het einddoel, of iets wat daar sterk op lijkt, maar voor het gemak (bewust of onbewust) stippelen we ook gelijk de weg ernaar toe uit. Kijk daar kan het misgaan. Laat je het pad / de weg ernaar toe op dat moment los, dan geef je automatisch het Universum dus de kans om jou te helpen. Om jou op het juiste pad te brengen. Of beter nog, om in de flow te komen!

Vergeet niet dat de rivier van het leven steeds aan het veranderen is, steeds in beweging. Ontspan dus en laat je door de stroom van deze rivier meenemen en vaar in de richting van je doelen.

Het heeft weinig zin om je tegen deze natuurlijke flow van het leven te verzetten. Ga met de harmonieuze beweging mee, werk er niet tegen. Blokker de stroom niet, want dat koppelt je los van de Bron. In plaats daarvan, wees een geduldige observator en wordt bewust van je ervaringen. Je zult merken dat het makkelijker wordt deze te navigeren en je zult zelfs bepaalde dingen kunnen vooruitzien.

En denk alstublieft niet dat flexibel zijn, jouw verlangen naar wat je wilt, kan verminderen. Het betekent gewoon dat je bereid bent om van koers te veranderen als dat nodig is, zodat je niet stroomopwaarts hoeft te zwemmen.

Maar er is meer, hier nog een aantal Engelen Feng Shui tips die jou zullen helpen om in de flow te komen en erin te blijven:

  1. Spreek je wens uit. Je kunt daarbij Aartsengel Chamuël aanroepen want zij kan je helpen alles te vinden waar je naar op zoek bent.
  2. Verzeker jezelf van een sterke start door de oosthoek van je huis met het hout element te versterken. Hout stimuleert groei en expansie en kun je de kleur groen, bruin, bloemen, planten en houten voorwerpen hier introduceren.
  3. Focus op het eindresultaat. Richt je aandacht op wat? en niet op het hoe? Dat doet de energie / chi wel voor je.
  4. Geloof in jezelf. Volg je intuïtie – soms denk je, ik voel dat ik rechtsaf moet, maar het verstand zegt links – ga maar eens voor dat eerste.
  5. Geniet van je leven. Steek energie alleen in dingen waar je plezier van krijgt, dingen die echt bij jou passen – en bijvoorbeeld, niet omdat een ander dat wil.
  6. Blijf in beweging door je steeds te blijven ontwikkelen – wilde jij die cursus al zo lang doen, doe ‘m dan.
  7. Vermijd stress en laat je niet beïnvloeden door anderen.
  8. Vraag steun van het Universum en zie welke mooie dingen er ontstaan.
  9. Metaal element van het westen kan je helpen projecten af te ronden. Je kunt het metaal element in je omgeving toevoegen door de kleuren wit, grijs, goud en zilver, ronde en ovale vormen in deze sector te gebruiken.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel en de krachtige tips. Ik zal het ook op mijn blog publiceren en daar kun je, je reactie en opmerkingen achterlaten. Ik nodig je van harte uit om de komende dagen online samen met mij te discussiëren. Deel je ervaringen, ideeën in het opmerkingenveld. Ik zie je graag daar! En wie weet, help je gelijk ook andere lezers.

Mocht je meer inspiratie of ideeën willen, of begeleiding bij jouw specifieke situatie, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van mijn persoonlijke consulten! Ik hoor graag van je.

O ja, wil je deze blog delen in jouw netwerk? Je kan daarvoor onderstaande social media knoppen gebruiken. Zo profiteren zoveel mogelijk mensen van mijn tips. Hartelijk dank alvast!

LOVE, WENA

wena brussaard wellnest

Wil je werken met Wena?

Kijk even hier>>>

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s