Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Feng Shui tips voor 2015 – haal het beste uit het jaar!

Mijn Feng Shui lerares Lillian Too, had een zeer krachtige uitspraak: “Eerst beschermen, dan activeren”. Ik heb het zo vaak gehoord dat het mijn #1 regel/levenswijsheid is geworden. Ik begin nooit aan Feng Shui verbeteringen, voordat ik eerst alle negatieve punten en elementen in de ruimte onschadelijk heb gemaakt.

Dit kan betrekking hebben op de gifpijlen (alles lang en scherp kan een gifpijl creëren), storende energieën (magnetische of elektrische straling, rommel, Yin spirits), sterren van het huis (op basis van het bouwjaar) en ook de jaarsterren. Elk jaar heeft zijn eigen unieke energetische blueprint. Het ene jaar loopt alles vlotjes en het andere jaar loopt opeens van alles zo stroef?!

Uit mijn ervaring, die ik in mijn jarenlange praktijk heb opgebouwd, weet ik dat de jaarlijkse sterren ons leven aardig overhoop kunnen gooien. Je kan ze proberen te negeren omdat je dit allemaal onzin vind, maar het heeft echt geen zin. Deze energieën gaan toch hun werk doen, of je daar in gelooft of niet. Je kan ook niet in de zwaartekracht geloven, maar zweven zul je toch niet – het is maar een voorbeeldje van hoe de natuur om ons heen werkt.

De energie van onze planeet Aarde is constant in beweging, constant aan het veranderen. Zoals de seizoenen, verandert de energetische trilling van Aarde in een bepaalde periode op bepaalde plekken. De Chinezen hebben door observatie van de natuur (en hemel, want tijd speelt hier ook een grote rol) deze herhalende cycli ontdekt en beschreven als Flying Star Feng Shui.
flying star feng shui 2015_ezine

Het bestuderen van deze cycli en hun invloed op de wereld (mens, natuur, economie) maar ook op mijzelf, vind ik zeer fascinerend. Ik ben in 2008 begonnen met de jaarvooruitzichten en tot de dag van vandaag heb ik al aardig wat gezien en ervaren qua invloeden. Ik begrijp dus het belang van het plaatsen van de jaarlijkse remedies, want ik heb gezien wat er kan gebeuren als je daar geen rekening mee houdt.

Mijn advies is dus, neem even een dagje vrij en bestudeer de kamer lay-out van je huis met daarin geïmplementeerde jaarsterren. Kijk met name naar de sterren bij de voordeur en in je slaapkamer. Welke ‘gasten’ ontvang je dit jaar? Word je er blij van of zie je ze liever gaan dan komen? Trouwens, de sterren van 2015 vind je op deze blog. Wil je een meer uitgebreid advies zie ook de ebook en update consult.

Ik heb voor jouw de top 3 tips voor 2015 op een rijtje gezet. Door deze tips op te volgen verzeker jezelf van een goede start in het nieuwe jaar. Zo haal je het maximum uit 2015!

1 Bescherm je voordeur.
Er zijn sterren in de Flying Star horoscoop, die als ze bij de voordeur vallen, ongewenste gebeurtenissen kunnen veroorzaken. Het normale gebruik van de voordeur activeert de energie van de sector waarin deze is gepositioneerd. Alles wat beweegt of geluid maakt creëert namelijk Yang energie. Het is dus aanbevolen om goed in de gaten te houden hoe de sterren bij je voordeur van jaar tot jaar veranderen. Neem maatregelen in de jaren met ongunstige energieën bij de ingang van je huis. Deze 3 type huizen kunnen dit jaar Feng Shui remedies goed gebruiken.

TIPS voor een WEST gericht huis:
5 [YELLOW] ONGELUKKENSTER

– plaats een grote plant in een metalen bak aan de voorkant van je huis
– plaats veel metaal, witte en ronde voorwerpen in dit gebied
– houd het licht gedimd en gebruik geen rode voorwerpen hier
– graaf niet en verricht geen bouwwerkzaamheden hier

TIPS voor een ZUIDOOST gericht huis:
ZIEKTESTER 2

– hang een metalen windgong aan de voorkant van je huis
– plaats gezonde planten, veel metaal, witte, groene en ronde voorwerpen in dit gebied
– houd het licht gedimd en gebruik geen rode voorwerpen hier
– verf je voordeur wit of groen

TIPS voor een ZUID gericht huis:
INBRAAKSTER 7

– hang een blauwe Feng Shui neushoorn of een decoratief lintje aan de klink van de voordeur
– plaats een waterornament bij de voorkant van je huis (binnen of buiten)
– verlicht het zuiden goed
– verf je voordeur rood

2 Bescherm het midden – Tai Chi.
De ruziester 3 bevind zich in het midden van elke woning / kamer dit jaar. Het merendeel van onze huizen heeft een open plan indeling, wat betekent dat het midden de grootste invloed heeft op de rest van de woning. Zo zal ook deze ster een grote invloed op ons allemaal hebben en ergernissen, misverstanden en zelfs rechtszaken naar ons toe treken. Deze ster moet met yin metaal onderdrukt worden. Yin metaal, dat is metaal zonder klank (geen windgong). Geluid kan de ruzie ster activeren. Je kunt bijvoorbeeld gouden munten gebruiken, metalen schalen en vazen. Het vuur (kleur rood) kan ook de negatieve energie onder controle brengen omdat ster 3 een houten ster is en deze kan met vuur verbrand worden.

TIPS voor elk huis:
– verwijder water en planten uit dit gebied
– hang Chinese munten geknoopt met rode of gouden draad hier
– verlicht het gebied goed met lampen of een gezellig kaarsenplateau
– plaats een rode karpet hier
– verf de muren een mooi warm rood of paars tintje

In het komende jaar adviseer ik ook om voorzichtig te zijn in al je relaties. Maak geen ruzies dit jaar en vermijd conflicten. Wees meer toegevend, liefdadig en barmhartig, in het bijzonder tegen mensen waar jij een hekel aan hebt of die onaardig tegen jou zijn. Het is natuurlijk veel makkelijker om lief te zijn voor je vrienden of familie, maar probeer dit jaar ook vriendelijk te zijn tegen mensen buiten je vrienden- en familiekring. Open je hart voor anderen en gun mensen het beste en je wordt met veel succes en innerlijke kracht beloond.

3 Bescherm je kijk-, zit-, en slaaprichtingen.
Probeer in 2015, richting in het Zuidwesten (202.5° – 217.5°) niet als kijkrichting te gebruiken. Dit vanwege het conflict met de planeet Jupiter (Tai Sui). Deze planeet is te sterk voor een confrontatie. Het is beter om het in je rug te hebben voor hulp en ondersteuning, dus je mag ZW als slaaprichting gebruiken.
Bovendien is het ongunstig om te zitten, kijken en slapen in de richting van het Westen (232.5°- 292.5°). Verblijf hier zo min mogelijk en plaats veel metalen voorwerpen om de energie te harmoniseren.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze krachtige nieuwjaarstips. Mocht je naar aanleiding van dit artikel een persoonlijk consult willen aanvragen (voor je huis of bedrijf), om de beste start in 2015 te maken, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag je leefomgeving zodanig aan te passen, dat je een serieuze vooruitgang en groei dit jaar kunt ervaren.
Mocht je meer inspiratie of ideeën willen, of begeleiding bij jouw specifieke situatie, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van mijn persoonlijke consulten! Ik hoor graag van je.

LOVE, WENA

©2015 Wena Brussaard. ALLURE | Angel Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s