Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui·Vakantie

Feng Shui voor op vakantie.

Eigenlijk is er geen deel in ons leven, dat we niet met Feng Shui kunnen verbeteren en dit is zeker van toepassing op vakanties.

Reizen kan een leuk en geweldig avontuur zijn, maar het kan ook uitdraaien op een frustrerende beleving. Ongeacht of je nu dicht bij huis blijft of juist ver weg op vakantie gaat, neem dan deze eenvoudige Feng Shui reis tips ter harte om er een geweldige vakantie van te maken.

1. Gedurende je afwezigheid, zorg ervoor dat er symbolen voor bescherming in je huis aanwezig zijn – gericht op je voor- en achterdeur om inbraak te kunnen afweren. Denk aan symbolen zoals, afbeeldingen van beschermende dieren (olifant, neushoorn) of krijgers van religieuze herkomst. Voorbeelden: De Kwan Yin, Boeddha, Maagd Maria of Jezus.

Je kunt ook kiezen om mantra’s of gebeden vanuit je geloof boven je deur aan de buitenzijde te plaatsen, zoals Boeddhistische, Christelijke of Islamitische voor extra bescherming. En zeer belangrijk – zorg er ervoor dat je huis (en zeker je slaapkamer en woonkamer) netjes en schoon achterlaat voordat je op reis gaat. Ondanks dat je op vakantie gaat, blijf je nog steeds sterk en emotioneel (via jouw energie) verbonden met je woning.

2. Feng Shui elke slaapvertrek. Laat geen kans voorbij gaan om Feng Shui aanpassingen te realiseren voor een verbeterde energie. Als je van plan bent om in een andere slaapkamer voor een tijdje te verblijven, bijvoorbeeld in een hotelkamer, het huis van een vriend of zelfs bij je ouders, dan is het goed om de energie in goede banen te leiden. Geen scherpe randen dus gericht op je bed, geen bed dat tegenover de deur staat, geen spiegels in de slaapkamer en zorg ervoor dat je bed aan beide zijden gebalanceerd is (twee nachtkastjes, twee lampjes, etc.), etc.

3. Let op de omgeving van je slaapkamer. Als je in een hotel verblijft, zorg er dan voor dat je een kamer hebt welke niet grenst aan een trappenhuis, liftschacht en winkeltjes. Blijf ook verre van kamers welke direct boven de entree of een bar van het hotel gelegen zijn. Deze zijn per definitie altijd rumoeriger dan andere.

4. Gebruik je krachtplekken. Als jij jouw vier beste richtingen kent (op basis van je KUA getal), boek dan een kamer in een van deze richtingen, of met een bed(hoofdeinde) in de juiste voor jou richting.

5. Ook de hotelkamers mag je tijdelijk inrichten. Herschik de stoelen en tafels in je kamer zodat je een comfortabele zitplek hebt met een geweldig uitzicht met daarbij een maximum aan energie stromen door je kamer.

6. Stel een kleine ‘Feng Shui Reiskit’ samen (mooie kaars, favoriete spray met essentiële oliën, persoonlijke kristallen en wellicht wat wierook, etc.). Een kleine Boeddha of een mystieke knoop voor op reis kunnen ook de gelukbrengende Feng Shui extra’s zijn.

Deze Feng Shui artikelen zullen je het gevoel thuis te zijn geven en ook de energie in elke nieuwe omgeving te reinigen en fris te maken om je zo goed te laten voelen – als dat nog niet zo was. Door een beetje rozenwater te sprayen zorg je er voor dat eventuele stagnerende energie (van vorige gasten) zal verdwijnen.

7. Feng Shui je auto of andere reisvervoer. En als jullie per auto op reis gaan, houd er dan wel rekening mee dat een auto eigenlijk een verlengstuk van je woning is en voor de duur van je trip je nieuwe woonkamer zal zijn. Bereid dan een relaxte en veilige reis voor, door het schoonmaken en energetisch reinigen van je auto voordat je het met alle lekkere eten en drankjes vol laadt.

Je zult meteen een positieve verandering merken binnen in de auto. Een beetje gestrooide zout (zeezout of himalaya zout) op de vloer van je auto zal alle negatieve energie absorberen, zorg er wel alleen voor dat je het zout regelmatig verwijdert.

Een ander (zeer effectieve) non-Chinese methode om van negatieve energie af te komen is het plaatsen van een bos van zes aan elkaar gebonden pauwveren of een bosje gedroogde salie in de auto. Je kunt je auto ook beschermen door een afbeelding van een draak of engel in je auto te bewaren – plaats een kleine stikker met een draak of reisengel ergens op een onopvallende plaats.

Daarnaast moet je ook niet de kracht van de olifant onderschatten (traditionele remedie tegen dieven en ongelukken), denk hierbij aan een kleine sleutelhanger met een olifant beeldje, goede beschermende energie voor zowel binnen als buiten de auto. Een andere populaire (non-Chinese) bescherming zijn zwarte Toermalijnen, een steenkoolachtige steen: leg deze gewoon in het handschoenenkastje.

Deze tips mag je ook in een boot, trein of andere reisvervoer gebruiken.

8. Vertrek op een gunstige dag. Je kunt de goede reisdagen in de Feng Shui Almanak (of mijn maandelijkse tips) vinden. En bij vertrek, zeg dan een aantal mantras of gebeden op. Ongeacht of je nu een Moslim, Boeddhist, Taoist, Katholiek, Christen of Hindu bent, elke religie heeft zijn eigen vorm van gebed en mantra welke je heel goed voor vertrek van je leuke reis kunt toepassen. Terwijl je nog thuis bent, bij de voordeur, zeg dan je gebed of mantra op.

Goed om te weten: Tibetaanse Boeddhistische mantra’s dienen veelal 108 keer te worden herhaald – dus doe dit ruim van te voren. De Boeddhistische mantra voor reizenden is: ‘MAMA PUTAH PUTAH YEH SO HAR’.

Door het toepassen van de diepere niveaus van Feng Shui kun je ook calculeren welke de beste richtingen en tijden zijn om op vakantie te gaan. Maar het belangrijkste om te onthouden is dat de basis Feng Shui principes al voldoende zijn voor een leuke en geslaagde vakantie!

Ik wens je een hele fijne zomer toe.

Wena

 

©2014 Wena Brussaard | ALLU’RE | Angel Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s