Tijdaspect in Feng Shui

2014 Jaarvooruitzicht (deel II)

Zoals je al in deel I hebt gelezen, begon op 31 januari 2014, het Jaar van het Paard. Het jaar zal duren tot 9 februari 2015.

De Chinese astrologie is gebaseerd op de maankalender en niet, zoals in het Westen, volgens de zonkalender. Vandaar dat deze altijd aan het einde van januari of begin februari valt, tevens kent de maankalender een cyclus van twaalf jaar. Twaalf jaar omdat de Chinese dierenriem uit twaalf dierentekens bestaat.

Volgens de legende is de dierenriem ontstaan toen Boeddha alle dieren bij hem riep voordat hij stierf. Er kwamen twaalf dieren afscheid nemen. De Rat verscheen als eerste, toen de Os, daarna de Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond en tenslotte het Varken. Als beloning noemde Boeddha ieder jaar naar een van de dieren. In 2008 begon met het jaar van de Rat, een nieuwe cyclus van 12 jaar. Het Paard is het zevende dier van de Chinese dierenriem.

Voor de Feng Shui belangrijke dag om je huis klaar te maken voor het komend jaar (remedies op hun plaats zetten) is 4 februari 2014, echter voor de Chinese astrologie geldt 31 januari als het begin van het nieuwe jaar. Alle baby’s die na 31 januari geboren worden, horen bij het dierenteken van het Paard. Dus het in januari geboren dochtertje van de acteur Edo Brunner is nog steeds een Slang kindje.

Mensen die in een jaar van het paard geboren zijn staan bekend als leergierig en open voor nieuwe dingen die op hun pad komen. Het zijn over het algemeen mensen waar iedereen mee overweg kan. Paarden zijn echte vuurdieren en mogen zich verheugen over een vrije geest. Eigenlijk horen ze nooit ergens helemaal thuis, een Paard blijft zijn zigeunerbloed houden. Hij werkt hard, en is een goede financier. Maar hij kan ook plotseling alle belangstelling ergens in verliezen. Hij is in staat om alles voor de liefde op te geven. Paarden houden van sociaal actief zijn en kunnen anderen in beweging zetten en inspireren. Ze zijn levendig en onafhankelijk, eerlijk en direct. Van alle Chinese tekens is het Paard zonder twijfel het meest gepassioneerde. Deze eigenschap maakt hem bijzonder geschikt voor risicovolle beroepen. Mensen, die geboren zijn in het jaar van het Paard zullen het goed doen als politicus, ontdekkingsreiziger, uitvinder, ingenieur, kunstenaar, reclameman, journalist, verkoper, en professor. Zij zijn het meest geschikt om grote dingen in het leven te verwezenlijken.

Bekende Paarden:

beroemde paarden

Compatibele dierentekens dit jaar zijn: Excellent – Schaap, Tijger, Hond

Dierentekens in conflict met het Paard: Direct conflict – Rat / Ongunstig – Haan, en Konijn

Geluksgetal van het jaar 2014: 4

Gelukselement en kleur van het jaar 2014: aarde/geel/beige 

2014 HOROSCOOP

RAT

Goed jaar, de Rat heeft de ster van toekomstige welvaart in 2014 waardoor dit een prachtig jaar is om een nieuwe ondernemingen te starten. Je bent echter in direct conflict met de Tai Sui, dus je moet meer voorzorgsmaatregelen nemen. Plaats drie groene of gele kaarsen in de noord hoek van je huis en draag een Tai Sui amulet. Versterk jouw geldgeluk door de jaarlijkse welvaartster en jouw persoonlijke SCHENG CHI richting te activeren in je huis. Draag een Goede Inkomsten Amulet.

Beste maanden: mei, juli

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Tai Sui 2014 Amulet
 • Goede Inkomsten-Talisman
 • Wu Lou Arenshui met muntstukken en zout

OS

Soepel jaar voor de Os met goed geluk, succes en grote vitaliteit. Draag de kleur blauw in 2014 om alle overvloed die het jaar te bieden heeft te ontgrendelen. Je ben ook beïnvloed door de jaarlijkse inbraak en conflict ster, waardoor je bloot wordt gesteld aan oplichters en valse vrienden. Bescherm jezelf daartegen door een waterornament of de kleur blauw in de noordoost hoek van je huis of kantoor te plaatsen.

Beste maanden: maart, mei en juli

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Grote Yin Water Remedie met Neushoorn en Olifant
 • Blauwe Oog Talisman tegen het Kwade Oog
 • Blauwe Olifant en Neushoorn tegen Diefstal (Sodaliet)

TIJGER

De Tijger geniet van het ‘Big Money’ geluk dit jaar! Je bent echter ook getroffen door de jaarlijkse inbraak ster. Gezondheid en relatie geluk kan een uitdaging zijn dit jaar, maar rijkdom en carrière geluk is uitstekend. Plaats een blauw voorwerp of waterornament in de noordoost hoek van je huis om de negatieve ster onder controle te houden.

Beste maanden: maart, mei en juli

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Grote Yin Water Remedie met Neushoorn en Olifant
 • Blauwe Oog Talisman tegen het Kwade Oog
 • Blauwe Olifant en Neushoorn tegen Diefstal (Sodaliet)

KONIJN

Het Konijn heeft een balans tussen goede en slechte sterren. Je geniet van de algemene geluksster en de gunstige ‘Big Auspicious’ ster. Maar je bent ook getroffen door de jaarlijkse ziekte ster. Zorg ervoor dat je een Wu Luo in het oosten van je huis of slaapkamer hebt. Je kunt hier ook symbolen van gezondheid en de kleur groen plaatsen. Draag de Amulet voor Gezondheid met Gouden Wu Lou om je te beschermen tegen ziekte aanvallen. De algemene geluksster brengt je een uitstekende mentor en carrière geluk. Geldgeluk is ook sterk in 2014.

Beste maanden: juli, september en november

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Amulet voor Gezondheid met Gouden Wu Lou
 • Wu Lou Arenshui met muntstukken en zout
 • Feng Shui Windgong – Hout element met Aventurijn

DRAAK

De Draak geniet van veel succes en geluk in 2014. Je kunt verwachten dat vrijwel alles jou redelijk gemakkelijk af zal gaan dit jaar. Maar je kunt ook ongeduldig en prikkelbaar worden als gevolg van de invloed van de ruziester. Probeer daarom conflicten te vermijden. Brand kaarsen in de zuidoost hoek van je huis dit jaar. Versterk je succes met een mooi beeld van een draak of paard. Draag de Vrede en Harmonie Amulet met Mantra. Plaats een afbeelding of figuurtje van de haan in je huis of op je bureaublad om de hulp van je geheime vriend in te roepen.

Beste maanden: augustus, oktober en december

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Vrede en Harmonie Amulet met Mantra
 • Drakenschildpad voor Carrière en een Lang Leven
 • Feng Shui Draak voor Welvaartsgeluk en Succes van Bedrijf

SLANG

Gemiddeld jaar, maar let op je woorden en maak geen ruzies. Je hebt een kort lontje en kunt snel geïrriteerd raken, dit komt door de aanwezigheid van de ruziester in je horoscoop dit jaar. Je energie is ook laag en dit betekent mogelijke gezondheid, relatie en emotionele problemen. Om de effecten van hoge prikkelbaarheid af te zwakken, draag de Vrede en Harmonie Amulet met Mantra en plaats vuur (kaarsen, lampen, open haard, iets roods) in de zuidoost hoek van je woonkamer. Om jouw innerlijke energie te versterken, kun je de Amulet voor Gezondheid met Gouden Wu Lou dragen. Je moet vooral genieten van de gunstige effecten van de ‘Heven Seal’ in je horoscoop, waardoor je nieuwe kansen en veel succes geluk kunt genereren! De Hemel & Aarde amulet kan dit geluk nog eens extra versterken.

Beste maanden: augustus, oktober en december

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Vrede en Harmonie Amulet met Mantra
 • Amulet voor Gezondheid met Gouden Wu Lou
 • Hemel & Aarde Amulet

PAARD

Het Paard kan zich verheugen op een spannend jaar! De gelukkigste ster van het jaar bevindt zich in de locatie/sector van jouw sterrenbeeld. Het wordt een jaar met een aantal rijkdom momenten. Ondanks dat het goede geluk voor het oprappen ligt, moet je toch gedurende het jaar een nederige houding en een sterke geest houden. Je bent namelijk zoals de Rat in conflict met Tai Sui. Draag de Tai Sui 2014 Amulet en plaats een Pi Yao in het zuiden van jouw woonkamer of kantoor. Om je geluk verder te verbeteren, plaats een stuk kristal in het zuiden. Je kunt hier ook het getal 8 exponeren en een kristallen waterornament installeren. Liefdesgeluk is sterk. Hang een roze Mystieke Knoop print in het zuiden van je slaapkamer. Een setje van je bondgenoten en geheime vriend (Hond, Tijger, Schaap) op jouw werktafel zal ervoor zorgen dat je de steun van je collega’s of personeel behoudt.

Beste maanden: april, juni, augustus en januari 2015

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Tai Sui 2014 Amulet
 • Kamerfontein Double Happiness (Rozenkwarts)
 • Mystieke Knoop Print

SCHAAP/GEIT

Het Schaap heeft dit jaar een aantal goede sterren, die haar veel succes in carrière en het gezinsleven brengen. Algehele geluk wordt echter verzwakt door de conflict sterren. Gelukkig helpt de ‘Golden Deity’ ster om de effecten van deze negatieve invloeden te verminderen. Om het carrière geluk te versterken en van de jaarlijkse ster 1 (Nieuw Begin) te profiteren, kun je een waterornament of iets blauws in de zuidwest hoek van je woonkamer of kantoor (mag ook op je werktafel/bureau) plaatsen. Metalen muntjes zullen je geluk nog een extra boost geven. Versterk je succes met een mooi beeld van jouw geheime vriend, het Paard. Hij zal je niet alleen erkenning maar ook een nieuwe baan of business kansen brengen. Bescherm het noordoosten tegen verlies van geld met een Grote Yin Water Remedie met Neushoorn en Olifant.

Beste maanden: juni, augustus en oktober

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Kamerfontein Carrière Geluk
 • Geluk en Rijdom Amulet met 7 munten
 • Grote Yin Water Remedie met Neushoorn en Olifant

AAP

De Aap wordt dit jaar geconfronteerd met een verhoogde hoeveelheid conflict energie. Jouw sterrenbeeld is omringd door twee jaarlijkse conflict sterren. Als zodanig is het belangrijk om maatregelen te nemen om populariteit en relatie harmonie te verbeteren. Hang een Yin Yang Tao Balans Amulet aan je tas of hang een Sleutelhanger Hartje van amethist of bergkristal aan je sleutel. Ook afbeeldingen of hangers met een Chinese Lachende Boeddha kunnen de sfeer om je heen positief beïnvloeden. Verbeter jouw inkomen en geldgeluk met een edelstenen kamerfontein in het zuidwesten van je woonkamer of kantoor. Bescherm jouw huwelijk door het dragen van de Bloem der Liefde Amulet of een amethist onder je bed te plaatsen.

Beste maanden: juni, augustus en oktober

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Yin Yang Tao Balans Amulet
 • Bloem der Liefde Amulet om Relatie te Beschermen
 • Boeddha Sleutelhanger met Koordjes

HAAN

De Haan profiteert van de ‘Geluk van de Hemel’ ster dit jaar, maar je bent ook in indirect conflict met de Tai Sui. De aanwezigheid van de jaarlijkse 2 conflict sterren en ‘Reducing Energy’ ster in jouw horoscoopteken, kan jouw persoonlijke energie verzwakken. Alle Hanen zullen aan kracht winnen door een beeldje van een haan in het westen van de woonkamer te plaatsen. Draag een Amulet om de GRAND DUKE (Tai Sui) gunstig te stemmen (kan ook de Tai Sui 2014 Amulet zijn) of plaats een Pi Yao in het zuiden van je woning. Een Wu Lou op jouw nachtkastje zal je helpen om goede gezondheid te behouden. Versterk met metaal de gunstige ‘Geluk van de Hemel’ ster in de west hoek van je woonkamer.

Beste maanden: februari, april, november en januari 2015

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • Amulet om de GRAND DUKE (Tai Sui) gunstig te stemmen
 • Wu Lou tegen ziekte met Antahkarana symbool
 • 6 Feng Shui Amuletten van de Dubbele Hemelse 6

HOND

De Hond draagt ​​de volle kracht van de 5 Yellow ster in 2014, en in combinatie met de jaarlijkse conflict ster, kan dit een uitdagend jaar voor je zijn. Het merendeel van de gebieden van je leven (rijkdom, carrière en relatie geluk) hebben extra steun nodig. Maar het goede nieuws is, dat gezondheid geluk zeer sterk is. Bovendien heb je een bijzonder goede relatie met het Paard en daarom kun je onverwachts toch grote successen realiseren. Draag een KALACHAKRA Amulet met HUM op LOTUS tegen 5 Yellow ster en plaats een metalen voorwerp (windgong, klankschaal of decoraties) in het noordwesten van je huis of kantoor om de 5 Yellow te beheersen. Heb je een voordeur of ramen aan de noordwest kant, plak dan de Kalachakra sticker voor bescherming. Versterk je financiën met een fontein in het zuiden en je liefdesgeluk met een element die jouw persoonlijke liefdeshoek (NIEN YEN) symboliseert.

Beste maanden: maart, oktober en december

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • KALACHAKRA Amulet met HUM op LOTUS tegen 5 Yellow
 • Sticker Kalachakra voor bescherming
 • 6 Staven Draken Windgong

VARKEN

Het Varken wordt dit jaar door de inbraak ster, 3 Killings en 5 Yellow beïnvloedt. Alle drie sterren brengen financiële schade en onverwachte uitgaven. Daardoor is jouw geld, carrière en inkomen geluk getroffen. Het goede nieuws is dat je de ‘Heaven Seal’ recht tegenover jouw horoscoopteken hebt en dit brengt jou hulp uit de hemel. Om de inbraak ster tegen te gaan, hang dan het beschermende Fatima Oog tegenover jouw voordeur of hang de Blauwe Olifant en Neushoorn hanger aan je deurklink/knop. Je mag deze hanger ook aan je tas bevestigen of een blauwe portemonnee aanschaffen om de dieven af te weren. Als bescherming tegen de 5 Yellow, plaats een metalen voorwerp (windgong, klankschaal of decoraties) in het noordwesten van je huis of kantoor. Je kunt hier ook de 5-Elementen Pagode plaatsen, gevuld met gedroogde aarde van jouw tuin.

Beste maanden: maart, oktober en december

Feng Shui Remedie voor 2014:

 • 6 Staven Draken Windgong
 • Blauwe Olifant en Neushoorn tegen Diefstal (Sodaliet)
 • 5 elementen pagode met levensboom (tegen negatieve energie)

Wil je meer over je eigen ‘dierenteken’ weten of een gedetailleerde horoscoop analyse vanuit je geboortedatum maken, afgestemd op jouw persoonlijke omstandigheden en wensen? Bestel dan hier jouw persoonlijke Feng Shui Reading.

Ik wens jullie allemaal een prachtige jaar van het Paard toe! En loopt iets niet volgens jouw plannen, boek je geen verwachte resultaten of wil je meer uit je zaak en leven halen, laat gerust weten wat het is het waar je naar toe verlangt en we vinden samen de juiste (Engelen) Feng Shui oplossing. Neem dan vooral contact met me op!

©2014 Wena Brussaard | 100% Feng Shui. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

 

Advertentie

2 gedachten over “2014 Jaarvooruitzicht (deel II)

 1. Hallo Wena! Ik heb een vraag. Ik ben echt in de war… Op verschillende websites heb ik heel verschillende dingen gelezen en ik snap het niet helemaal. Vele zeggen dat de kleuren voor 2014 groen en bruin zijn (omdat het jaar van het houten paard is, door het hout dus). En ook blauw en zwart want volgens de theorie van de elementen “voedt” water het hout. Andere feng shui specialisten zeggen dat de kleur van 2014 blauw is (geen idee waarom). Derde denken dat de kleur van 2014 rood moet zijn omdat dit de kleur van het paard is. Jij schrijft dat de kleuren voor 2014 geel en beige zijn (voor het element aarde). Waarom en wat is nu echt waar? Hoe wordt het precies bepaald? Alvast bedankt!

  1. Hallo Laura,
   Leuke vraag! De methode die ik gebruik is Paht Chee of Ba Zi (afhankelijk van het dialect). Ik zal dit jaar zeker een keertje een masterclass over deze oeroude methode geven. Hier wordt gekeken naar de elementen in de 4 pilaren van je geboortedatum of in dit geval van de eerste dag van het jaar. De 4 pilaren zijn = jaarpilaar, maandpilaar, dagpilaar en tijdstippilaar. Een heel gedetailleerd methode dus :).
   In de pilaren van 2014 ontbreekt het element AARDE en daarom is het zo gunstig om dit element te gebruiken. AARDE brengt als het ware, de energie van 2014 in balans. De elementen en kleuren die je in jouw reactie noemt, kloppen ook, maar ze brengen niet per se geluk in 2014. Deze kleuren symboliseren het master element van het jaar of element die hem ondersteunt. Echter vanwege een grote hoeveelheid aan HOUT en VUUR energie in 2014, zou ik deze kleuren juist beperken.
   Ik hoop dat je nu een beter begrip hebt van dit thema. Ik wens je een mooi en kleurrijk 2014 en wellicht tot ziens op een van mijn workshops, cursussen of masterclasses :).
   Neem een kijkje op de site van Feng Shui Design Academy: http://www.fengshuidesignacademy.com
   Wena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s