Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

2014 Jaarvooruitzicht (deel I)

Hoewel wij in het westen al het Nieuwjaar hebben verwelkomd, echter op het energieniveau begint het nieuwe jaar pas op 31 januari 2014.

In de Gregoriaanse zonkalender, begint 2014 op 1 januari. Volgens de maankalender begint het Chinese nieuwe jaar met de tweede nieuwe maan aan de hemel. En dat vindt plaats aan het einde van deze maand. Op 31 januari zal het jaar van het Houten Paard van start gaan.

Het vurige Paard.

2014 paard feng shuiDe nieuwe cyclus is nog niet begonnen, dit is de laatste maand om jezelf (en je omgeving) voor te bereiden op de jaarlijkse ‘shift’ van de energie. Echter geeft het vurige Paard al sinds ongeveer 2-3 maanden tekens van zijn kracht, welke al zichtbaar zijn. Onverwachte vulkaanuitbarstingen in Indonesië (Mount Merapi) en Italië (Etna), wilde branden in Californië die in december veel huizen hebben verwoest. Het huis van Facebook miljonair Sean Parker stond ook in de gevaren zone. De overgang naar de Paard frequentie is dus degelijk al een tijdje voelbaar. Een waarschuwing voor ons dat de Vuur energie in een groot tempo stijgt.

Er zijn twaalf dieren in de Chinese dierenriem. Elk jaar komt een dier aan de beurt om over het jaar te regeren. 2014 is een Houten Paard jaar. Er zijn vijf verschillende soorten Paard jaren: Houten Paard, Vuur Paard, Aarde Paard, Metaal Paard en Water Paard (zoals de 5 Feng Shui elementen). Het vorige Paard jaar was een Water Paard in 2002. Het vorige Houten Paard jaar was in 1954, da’s alweer zestig jaar geleden.

Beroemde mensen geboren in het jaar van het Paard:

Adam Sandler, Aimee Garcia, Ang Lee, Aretha Franklin, Barbara Streisand, Chopin, Clint Eastwood, Davy Crockett, Denzel Washington, Halley Berry, Harrison Ford, Jerry Seinfeld, John Travolta, Kathleen Turner, President Teddy Roosevelt, Oprah Winfrey, Paul McCartney, Rembrandt, Ashton Kutcher, Rene Russo, Rita Hayworth, Salma Hayek, Sean Connery, Ted Williams en William Baldwin, Rebecca Loos, Thijs Römer, Jörgen Raymann, Bart Chabot, Esther Duller, Huub Stapel, Theo Maassen, Pia Dijkstra, Jan de Hoop, Marco Borsato.

READY SET GO!

Het Paard is een snel bewegend dier en kan zelfs staand slapen. Een echte doener die altijd in beweging blijft! Niet voor niets wordt het Paard als het meest Yang teken van alle astrologische dierentekens beschouwd. Het Paard draagt/symboliseert het Vuur element. Wat voor invloed kan dit op 2014 uitoefenen? Wij moeten rekening houden met grote emoties en passies die in een oogwenk zullen opstijgen. We kunnen ons snel inzetten voor iets, maar dan ook weer plotseling afdwalen en onze interesse verliezen.

follow your dreams_poster2014 zal zeker in het licht staan “van je hart volgen, dromen nastreven en in actie komen”. Groei zal binnen handbereik liggen en er zal ruimte voor vernieuwing komen. Het is een tijd van snelle overwinningen en onverwachte avontuur. Een uitstekend jaar om op reis te gaan, en hoe verder weg en buiten de gebaande paden, des te beter. De energie van 2014 steunt met name de snelle beslissers. Maar je moet echt 100% achter jouw besluit staan, anders voor je het weet, galoppeer je in de verkeerde richting. Zo snel gaat alles in het jaar van een Paard.

Het Paard heeft een verfijnd instinct en handelt vanuit zijn gevoel, in tegenstelling tot zijn tegenpool de Rat, die voordat hij tot actie overgaat, eerst wel overwogen plannen maakt. 2013 – het jaar van intelligente Slang, was het tijd om na te denken en dingen te plannen. Aankomend jaar is het tijd om snel te handelen! Dus koop dat droomhuis, lanceer dat nieuw bedrijf of merk, reis de wereld, vraag voor promotie, maak een doorbraak, neem een sprong en vlieg! Volg gewoon jouw instinct. Zelfs als dingen onrealistisch lijken te zijn, just take a chance. Als je er in gelooft, dan is dat genoeg. Straks heb je heel 2015 – Houten Schaap jaar, om veilig van de comfort van het leven te genieten. In al haar artistieke vormen.

Ga je voor de binnen- of buitenkant?

Dingen kunnen dus snel gebeuren wanneer het Paard over het jaar regeert. Kijk uit voor die momenten waarin de grote leiders in een flits van een seconde van hun gedachten veranderen. Doen ze dit om jouw hart te winnen? Of willen ze er gewoon goed uitzien? De energieën van het Paard zijn geassocieerd zowel met het hart als de ogen.

Over hoe dingen er uitzien gesproken, je zult ongetwijfeld meer met je uiterlijk bezig zijn in 2014. Het Paard is een prachtig, elegant en aantrekkelijk wezen, en als je een stukje van zijn charme zou willen lenen, dan lukt het je moeiteloos jouw garderobe met een vleugje glamour te updaten.

Liefde in 2014.

2014 love horseHet Paard is een voorbode voor romantiek en liefdesgeluk met name voor diegenen geboren onder het teken van de Slang, Haan en Os. Blijft het een flirt of wordt het een échte verlovingsring? Dat hangt ook een beetje af van jouw persoonlijke energie en vooruitzicht voor dit jaar. Heb je ooit een Feng Shui reading gedaan (op basis van jouw volledige geboortehoroscoop), dan weet je al dat er meer factoren meespelen dan alleen het dierenteken van jouw geboortejaar. Het dierenteken van jouw geboortemaand / dag / tijdstip met hun element wordt namelijk ook geanalyseerd. Dat geeft veel complexer, en dus exacter beeld. Dan weet je pas echt hoe de dingen ervoor staan.

Liefdesgeluk is sterk in 2014 en dit is goed nieuws voor alle singles. Liefdester 4 valt dit jaar in het midden van elk huis. Deze ster domineert ook de energie van het hele jaar. De horoscoop van het jaar toont de aanwezigheid van de PEACH BLOSSOM LOVE STAR. Dit wijst op een goed jaar voor de liefde. Ideaal om te trouwen! Echter door de aanwezigheid van een andere, nogal ondeugende STAR OF EXTERNAL ROMANCE, zal niet elke nieuwe relatie in een huwelijksbootje eindigen. Bescherm jezelf en je geliefde dus met liefdesymbolen zoals het Dubbel Geluk teken of liefdesvogels. Een vogelpaartje zoals duiven, mandarijneendjes of zwanen, symboliseert eeuwig liefde.

Gezondheid in 2014.

Gelukkig vallen de ziekte en ongeluk sterren binnen de gebieden dit jaar, welke een element bevatten die sterker is dan het element van de ster zelf. En zo verblijft de ziektester 2 in de oosterse hout hoek, en de ongelukken 5 ster in de noordwesterse metaal hoek. Beide hoeken maken de energie van de ongunstige sterren zwak. Evenwel raad ik je aan om Feng Shui remedies op de juiste plekken plaatsen (zie de Vliegende Sterren horoscoop van 2014).

Omdat 2014 een zeer druk jaar kan worden, geef jezelf meer kansen om te slagen door goed voor jezelf te zorgen. Dit kan door meditatie, yoga, zwemmen, tuinonderhoud en eigenlijk alles wat jou helpt te ontspannen. Let ook goed op wat je eet. Te veel stimulerende middelen kan de hitte nog eens verhogen. Drink veel water en verkoelende Yin producten zoals verse salades, fruit, gestoomd, geblancheerd of rauwe groenten, gecombineerd met producten met een zoete smaak. Vermijd actieve sporten en beperk Yang eten zoals producten met veel zout en fast foods.

Werk & Inkomen in 2014.

Het algemene vooruitzicht voor het geld in 2014 is positief, echter door het dominante hout en vuur element wordt dit een jaar met sterke concurrentie. Welvaart en geluk zien er wel aanmoedigend uit.

Dit is een uitstekend jaar voor bedrijfsgebouwen of kantoren met de ingang aan de zuid kant. De sterren beloven sterke financiële winsten, erkenning en grote successen. Installeer een waterornament bij de voordeur om de jaarlijkse welvaartster te activeren.

2014 zal een jaar van sterke concurrentie zijn. Met name voor de mannelijke leiders. Maar er is ook fantastisch carrière geluk voor vrouwen in het vooruitzicht! Het hemelsgeluk schijnt op alle vrouwen dit jaar! Promotie en erkenning komen naar diegene toe die deze grijpen. Vraag dan zonder al te lang te wachten voor een  salarisverhoging of meer verantwoordelijkheid! Je kunt jouw carrière een duwtje in de rug geven door een metalen windgong in het Zuidwesten te hangen. De zeer gunstige ster van Overwinning verblijft dit jaar namelijk hier. Zo verzeker je, jezelf van succes en elimineer je de concurrentie.

2014 horse wealthAlle mannelijke ondernemers raad ik aan om zichzelf te omringen met afbeeldingen van Draken en Paarden. Deze krachtdieren zullen jullie veel geluk brengen en helpen om respect te winnen en goede beslissingen te nemen. Door een metalen object in het Noordwesten en Noorden te plaatsen versterk je ook je positie als de leider en patriarch/vader. Voor diegene die in loondienst zijn bij een werkgever en de wens hebben om meer in 2014 te bereiken, adviseer ik om de Zuid- en Zuidwesthoek van hun thuiskantoor met water te versterken. Plaats ook 9 Chinese munten in de Noordhoek, evenals verschillende gouden of metalen items en de zeer gunstige roze mystieke knoop. De mystieke knoop is een combinatie van 3 keer het oneindigheidssymbool. Het wordt gezien als een krachtig symbool van oneindigheid aan rijkdom en geluk en ook als een machtig beschermingssymbool en kan veel goede relaties genereren en zet al het slechte om in het goede.

Spiritualiteit in 2014.

Je zal jezelf in 2014 volledig in je kracht zien staan, je leven op jouw manier leiden, en doen wat je hart je zegt. Het wordt een jaar gevuld met veel nieuwe kansen en avonturen, totaal nieuwe ideeën en levenswijzen zullen geboren worden.

De engelen willen dit jaar nog meer naar voren treden om je te ondersteunen. Ze vragen je om eerlijk te zijn naar jezelf en over je dromen en wensen. ‘Houd positieve bedoelingen en volg je innerlijke leiding’ – is het advies. Misschien voel je, je onzeker over het maken van een carrièrestap, zit je vast in een baan die je financiële veiligheid biedt, maar weinig voldoening? Misschien ben je, je huidige beroep ontgroeid? Ooit had je heel veel passie ervoor, maar nu zou je eigenlijk totaal iets anders willen doen?

2014 wishes-come-trueDit is het jaar om daar verandering in te brengen. Neem nu een besluit gebaseerd op je hartenwens. Wat wil je? Wat maakt je blij? De engelen moedigen je aan om toe te geven aan je dromen. Maak ze waar dit jaar. Jij verdient het om je tijd op een betekenisvolle en aangename manier door te brengen. Doe de eerste stap en de energie van jouw droom zal je alle kracht geven, alsmede de jaarlijkse Paard energie. Leef je eigen leven! NU!

Ik weet niet wat jij dit jaar gaat doen, maar ik ben van plan om dit advies zeker te volgen. Het is voor mij eigenlijk al in het afgelopen jaar begonnen. Toen heb ik besloten om nog meer met mijn en onze engelen te gaan doen, en dat heb ik gedaan. Dus ik presenteer met trots ‘Engelen Feng Shui’ en de eerste cursusdag is al snel, namelijk op 22 maart van dit jaar. Door dit besluit, en de snelle energie van dit moment denk ik dat we ook al heel snel het vervolg van deze Engelen Feng Shui cursus gaan meemaken. Ik heb er nu al zo veel zin in… het is nu al een fantastisch jaar.

Ik wens je een zeer succesvol, gelukkig en gezond jaar van het Houten Paard!

Wena

 

©2014 Wena Brussaard/100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Een gedachte over “2014 Jaarvooruitzicht (deel I)

  1. dank je wel Wena voor de inspirerende tekst / boodschap. Helemaal geweldig, te meer ik zelf eind 2013 besloten had dat het tijd werd om mijn passie te vinden, te volgen en dat in mijn dagelijks werk te verbinden c.q. om er mijn werk van te maken. Jouw woorden geven mij nog meer het vertrouwen dat ik goed naar mijn intuitie geluisterd heb. En aan ieder wens ik dat ook zei in staat zullen zijn hun dromen te verwezenlijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s