Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Feng Shui tip voor januari 2014

Elke maand deel ik de belangrijkste tips voor de maand met jou, zodat je de Feng Shui wijzigingen direct in je huis of op kantoor kunt maken. Daardoor ga je mee met de natuurlijke flow. Je stemt jezelf en je omgeving als het ware af op de positieve energieën zodat je meer harmonie, succes en vitaliteit in je leven kunt ervaren. Ik geef je ook tips hoe je de ‘ziekte’ Chi kunt voorkomen. Ik krijg van klanten vaak indrukwekkende resultaten te horen welke zij hebben behaald door slechts het volgen van deze eenvoudige maandelijkse tips! Dus waarom jij niet?

feng shui tip voor de maand

6 Januari 2014 – 3 Februari 2014

Op 6 januari begint de maand van de Os en het element van de maand is Yin HOUT.

Januari is de maand wanneer het Chinese Nieuwjaar begint. We hebben nog maar net de kerstversiering opgeborgen en het nieuwe jaar op 1 januari ingeluid en is het ondertussen weer tijd om te feesten – eigenlijk helemaal niets mis mee. Op 31 januari begint namelijk het Chinese jaar van het Houten Paard.

In de Gregoriaanse kalender, begint 2014 op 1 januari. Op vele plaatsen in de wereld werd de komst van een nieuwe jaar uitbundig gevierd. Dit jaar, het nieuwe jaar begon met een nieuwe maan aan de hemel. Dit is de eerste nieuwe maan na de winterzonnewende. De tweede nieuwe maan vindt plaats aan het einde van januari, en dat is wanneer het Chinese nieuwe maanjaar wordt gevierd.

Traditioneel, in voorbereiding op het Chinees Nieuwjaar, wordt er aangeraden om je huis grondig op te ruimen – een soort voorjaarsschoonmaak. Door het oude weg te laten maak je lekker veel ruimte voor het nieuwe. En voor kinderen is het helemaal feest, voor hen betekent het Chinees Nieuwjaar meteen nieuwe kleertjes, geluksgeld in rode enveloppen, lekker veel mandarijntjes en dito hoeveelheid snoep. Klinkt bijna als Kerstmis, niet waar?

In de maand van de ‘blauwe maandag’ (dat is 20 januari), wanneer volgens de psychologen jouw stemming flink naar beneden kan zakken, heb je een goede reden om vrolijk te blijven. Je kunt je namelijk nu al verheugen op het vieren van het Chinees Nieuwjaar op 31 januari. En zelfs als je kiest om deze dag niet te vieren, kun je nog steeds jouw huis voorbereiden op de nieuwe frisse energie van 2014. Dit doe je het beste door je huis te reinigen van alle stof en rommel dat zich heeft opgehoopt het afgelopen jaar. Zo laat je de nieuwe energie en geluk die dit nieuwe jaar ons brengt, je huis binnenstromen!

Beste sectoren deze maand: ZO, Z, ZW en NW.

Verblijf vaak in deze gebieden om van deze positieve energie te kunnen profiteren. Installeer een fontein in het Zuidoosten om de maandelijkse welvaartster 8 te activeren.

Goed nieuws voor alle singles die in het Zuiden slapen! De gelukkige sterren hier brengen liefde en romantiek. Je zult eindelijk aandacht van iemand die je dicht bij hart hebt, deze maand krijgen! Plaats liefdessymbolen hier zoals bijvoorbeeld Mandarijneenden, een Dubbel Geluk teken of een Mystieke Knoop om je liefde geluk een grote impuls te geven. Ook het academische geluk is zeer sterk deze maand voor de inwoners van het Zuiden!

Inwoners van het Zuidwesten worden beloond met meevallers deze maand en deze brengt ook goed nieuws voor alle moeders! Sterk carrière geluk voor de vrouwen! Het hemelsgeluk schijnt op alle vrouwen deze maand! Verbeter dit geluk door een windgong hier te hangen. Een ook voor de vaders brengen de maandelijkse sterren veel goeds. Promotie en erkenning komen naar diegene toe die deze grijpen. Nu is een goed moment om voor salarisverhoging of meer verantwoordelijkheid te vragen! Dit is een uitstekende maand voor de bewoners van de Noordwest sector. De sterren beloven sterke financiële winsten en competitieve overwinning. Verbeter dit geluk door hier veel (gouden) munten te plaatsen.

De Feng Shui tip van deze maand is, om voorzichtig te zijn met het middelste deel van jouw huis, kantoor of tuin. Vermijd hier het verstoren van de energie – niet hard kloppen, in de grond graven of in de muren boren. Vermijd ook het zitten en slapen in het midden van je huis. De energieën van deze sector zijn niet bevorderlijk om de ruimte actief te gebruiken. Neem extra maatregelen als je slaapkamer of werkkamer in het midden van je huis / bedrijfsgebouw ligt. Plaats een metaal element hier (windgong, ronde metalen objecten) om de ongunstige energieën onder controle te houden. Vermijd beslist vuur hier.

Oudere mensen die vaatbaar voor ziektes zijn, kunnen beter de Noord sector vermijden deze maand. Slaap je hier, plaats dan een Wu Lou aan beide zijden van jouw bed.

Het hout / aarde element conflict in het Noordoosten kan misverstanden veroorzaken. Verblijf je hier deze maand, wees dan  extra voorzichtig met dingen die je zegt om anderen niet te beledigen! Plaats een lamp hier en laat deze minstens 3 uur per dag aan. Gebruik rode en gouden kleuren hier om de ongunstige hout energieën onder controle te houden.

Feng Shui Januari Kalender 

Plan geen belangrijke activiteiten op de volgende data, omdat de energie van de dag botst met de jaar of maand Chi, waardoor de kans groot is op disharmonie en verlies: 4 januari, 12, 16, 24 en 28.

Goede dagen om te trouwen: 1 januari, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 26, 27, 28, 30, 31.

Goede dagen om te reizen: 1 januari, 3, 7, 8, 14, 16, 19, 20, 26, 28 en 31.

Goede dagen voor business: 1 januari, 3, 5, 6, 8, 14, 16, 18, 20, 26, 28, 30.

En à propos de planning… heb je, je huis al aan de energie van 2014 aangepast? Zo niet, geen zorgen, je hebt nog tot 4 februari de tijd om dit te doen.  In mijn volgende Ezine en op mijn blog vind je een jaarhoroscoop en informatie over de (on)gunstige gebieden van je huis. Bestudeer de Flying Star energie map van het jaar 2014 en plaats de Feng Shui remedies welke tot harmonie en geluk in jouw huis zullen leiden.

Feng Shui Update 2014Kom in actie en zorg dat 2014 voor jou gaat werken en bestel de ebook “Feng Shui Update 2014 DOE-HET-ZELF Pakket”. En wil je liever mijn assistentie daarbij inroepen, dan kun je ook een Jaarlijkse Update bestellen (off-line). Ik vertel je graag hoe je de gunstige ruimtes in je huis of kantoor kunt activeren om zo maximaal van de positieve energie te genieten. Je verdient het! Bel mij of email voor meer informatie of het maken van een afspraak: t: 0618683421,  wena@100procentfengshui.nl   

Ik wens je een prachtige maand en jaar toe.

Wena

©2014 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

www.100procentfengshui.nl  |  www.fengshuidesignacademy.com  |  www.engelenfengshui.nl | www.fengshuiwebwinkel.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s