Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Onder welke ster is jouw huis geboren?

Verandering is de enige constante! De Griekse filosoof Heraclitus zei het destijds al. En hij had gelijk. Energie en alles om ons heen is constant aan het veranderen. Elk jaar, elke maand, elke dag en minuut. Altijd in beweging. Dat brengt kracht en nieuwe kansen.

In de traditionele Feng Shui speelt tijd – ruimte aspect een belangrijke rol.

De observaties en openbaringen in de astronomie en geografie hebben zelfs een grote invloed gehad op het ontstaan van Feng Shui. Authentieke beoefenaars van Feng Shui bestuderen eerst de energieën van het land waarop het huis staat en dan brengen ze het in relatie tot het hemels(tijd) aspect. Er wordt gekeken naar hoe de energie fluctueert en voortdurend aan het veranderen is. Pas dan komt het interieur.  

Door middel van een rekenkundige benadering is het mogelijk om te achterhalen in welke energie een gebouw gerealiseerd is. En ook wat voor een geluk het aantrekt in een bepaalde tijdsperiode. Bij het opstellen van mijn adviezen vraag ik de klant naar het bouwjaar van het huis en eventuele verbouwingsdata. Dit zodat ik een huishoroscoop kan maken en het magnetische veld waarin hij staat kan analyseren. Elk jaar en na elke verbouwing wordt de energie weer veranderd en dit voegt dynamische nuances toe aan ‘goede’ en ‘slechte’ Feng Shui.

feng shui flying starVliegende Ster Feng Shui.

Deze geavanceerde Feng Shui methode, die trouwens zeer populair is in Azië, heet “XUAN KONG FENG SHUI” of Vliegende Ster Feng Shui. Je kunt het in de MODULE 6 en 7 van de opleiding tot praktiserend Feng Shui Expert™ leren. Een ware aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de klassieke Feng Shui.

Door de constante verplaatsing van de sterren, verandert de energie in huis, in je omgeving, in het land, in de wereld en in het universum. Alles is voortdurend in beweging. Maar niets gebeurt zomaar. Het leven bestaat uit vele cycli van tijd. De tijdcycli die wij kennen zijn bijvoorbeeld eeuwen, jaren, seizoenen, maancycli, maanden, weken en de dagcyclus van 24 uur.

Tijdcycli en Feng Shui formules.

Een van de grootste tijdcycli genoteerd in de Chinese kosmologie is het Grote Jaar, een cyclus die ook in de sterrenkunde bekend is en die ongeveer 25.920 aardse jaren duurt. Deze belangrijke tijd cyclus wordt ook gecodeerd in de Feng Shui “Ho Tu” formule en het vertegenwoordigt de tijd die nodig is voor de Aarde om een complete precessie-cirkel te maken (de Aarde draait om een as, met het noordelijke eind bij de Noordpool). Dit werd begrepen door Feng Shui meesters, meer dan 2000 jaar geleden!

De Chinese Astrologie kent een cyclus van 60 jaar (12 dierentekens x 5 elementen = 60). De 12 dierentekens verschijnen elk 5 keer in elke 60-jarige cyclus. Dit alles tezamen maakt dat er 60 verschillende jaarenergieën zijn. We hebben overigens ook 60 minuten in een uur en 60 seconden in een minuut.

feng shui flying starAndere tijdcycli onthullen bijvoorbeeld de constellatie van de Grote Beer en worden gebruikt in de Vliegende Ster formule. We hebben hier te maken met een 180 jaar durende cyclus die kan worden gesplitst in 3 perioden van 60 jaar (weer 60!) en deze dan weer in 3 perioden van 20 jaar. In totaal zijn er 9, 20-jarige perioden met 9 heersende sterren. Zo, we zijn nu in periode 8, de 20-jarige periode van 2004 tot 2023. Dit betekent dat alle huizen gebouwd in deze periode, de ster 8 als heersende ster hebben.

Elk jaar heeft ook een eigen heersende ster. In 2013 was het de ster 5, in 2014 wordt het de ster 4 en in 2015 de ster 3. Zodra we de formules gaan toepassen, krijgen de sterren een eigen betekenis. Voor de interpretatie van de huishoroscopen is het belangrijk om deze betekenis te kennen.

 Betekenis van de sterren:

1 – carrière, nieuw begin
6 – geluk van de hemel
8 – geldgeluk (nu)
4 – liefdesgeluk, studiegeluk
9 – geldgeluk, vermeerdering

2 – ziekte
3 – ruzie
5 – ongelukken / 5 dodelijke Yellow
7 – inbraak

Geluk en ongeluk, harmonie of disharmonie kan dus per tijdsperiode verschillen. Er zijn dagen / jaren waar alles lukt en dagen / jaren waarin alles verkeerd gaat. Er zijn huizen die gebouwd zijn in de periodes met sterren die extreem goed geluk, rijkdom en liefdevolle relaties brengen (huizen met verborgen schatten, noem ik ze) zelfs voor een aantal generaties, en huizen die verlies van gezondheid of inkomen kunnen brengen.

De gevaren en de oplossing!

feng shui 5 elementenEen winkelpand kan jaren lang goed lopen en dan opeens, van de ene dag op de andere, blijven de klanten weg en ontstaat er een probleem. Om nu deze energiebeweging beheersbaar te maken passen we Feng Shui toe. Een Feng Shui consult kan in deze situatie helpen om te achterhalen welke sterren (energieën) deze ‘shift’ hebben veroorzaakt. Vervolgens wordt er met de 5 elementen gewerkt om de energetische waarde van de ruimte te verbeteren. Het is de bedoeling dat jouw omgeving jou kan ondersteunen in het bereiken van je doelen en niet tegen jou gaat werken. We willen allemaal dat ons huis of bedrijfspand ons veel voorspoed, goede gezondheid en relaties kan brengen, niet waar?

Je kunt mij uitnodigen om een Flying Star horoscoop voor je huis te laten maken om de periodesterren te bepalen of elk jaar een kleine update te verrichten om de tijdelijke invloeden in kaart te brengen. Je kunt ook een Feng Shui cursus volgen en leren om dit zelf te doen. Elk jaar en elke maand publiceer ik via deze Ezine of blog de Flying Star horoscoop voor het jaar of maand, zodat je kunt zien hoe bepaalde plekken in je huis door bepaalde type energie beïnvloedt wordt. Je hoeft niet de hele huis onderste boven te keren, focus op de belangrijke kamers zoals je slaapkamer, slaapkamers van je kinderen, voordeur en de eetkamer. Dit zijn de plekken die grootste invloed op ons uitoefenen.

Jaar Feng Shui.

feng shui consultUit ervaring weet ik dat de jaarlijkse sterren zelfs de permanente energieën kunnen aftroeven, maar ze kunnen ook eenvoudig met de natuurlijke elementen onder controle gebracht worden. Dit betekent dat met behulp van echte elementen zoals water, hout, vuur, aarde of metaal het magnetisch veld van de ruimte veranderd kan worden. Bijvoorbeeld, een kamer heeft het vuur element nodig, omdat deze kamer in het Zuiden ligt. We gaan dus de kamer met rode accessoires versieren om aan deze behoefte tegemoet te komen. Dan, komt een jaarlijkse cyclus en in deze cyclus wordt de ster die over het Zuiden heerst ‘geïrriteerd’ door vuur. Het advies in dit geval is om de rode decor items gedurende het jaar naar een andere ruimte te verplaatsen en hier een corrigerend element toe te voegen.     

In de afgelopen jaren heb ik een aantal updates verzorgd, en ik ben altijd zo blij als mensen jaar na jaar terug komen en de updates aanvragen. Behalve dat het leuk is te zien hoe gezinnen groeien en interieurs veranderen, raakt het mij elke keer weer als ik hoor welke resultaten dat jaar met goede Feng Shui heeft opgeleverd. Dat is ook de reden waarom ik de DOE-HET-ZELF Update heb gemaakt. Ik kan maar een beperkt aantal mensen bezoeken voor een consult, maar met dit DOE-HET-ZELF boek is iedereen in staat om zijn / haar eigen consultant te zijn.

Kennis is macht en als je erin slaagt om de onzichtbare factoren te meten in je leven, dan gaan de dingen soepeler en het leven wordt alleen maar beter.

Tipje!

Feng Shui Webwinkel Almanac 2014 IIFeng Shui Kalender en Agenda voor 2014 zijn uit. Hier kun je ook heel veel informatie over de trilling van het jaar vinden. En in het geval dat je het nog niet wist, is 2014 het jaar van het Houten Paard en het begint deze op 31 januari 2014 (volgens de maankalender). Meer over de energie en ontwikkelingen van het komend jaar in de volgende Ezine’s. Feng Shui Kalender kun je via FSDA STORE kopen.  

Wena

Feng Shui Master Wena Brussaard

©2013 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s