5 Elementen·Geluk en balans in leven·Herfst·Kleur·Tijdaspect in Feng Shui

Verwelkom de herfst in je huis

Op regenachtige en winderige herfstdagen, is het erg aangenaam om gezellig binnen te blijven om te relaxen, een boek of tijdschrift te lezen met een lekker kopje thee, tv kijken of om gewoon te genieten van de warmte en comfort van je eigen omgeving. Dit is dan ook het juiste moment om je huis gezellig en sfeervol te maken.

HERFST – TIJD VAN TRANSFORMATIE.

feng shui herfst

Met de herfst begint een rustige Yin periode van het jaar. We kunnen ontspannen, ons terugtrekken in onze persoonlijke ruimte, de energie weer vergaren die we zo vrijelijk hebben gegeven gedurende de zorgvrije Yang zomer periode. Nu komt een periode van Aarde energie, de meer rustige, vrouwelijke energie. Het sluit de groei van lente en zomer af en luidt de rust van de winter in. Een periode van overgang tussen het licht en donker, activiteit en rust, warmte en kou.

De Vuur (van zomer) en Water (van winter) elementen hebben een ander element nodig die de transformatie harmonieus maakt. De ‘ontbrekende’ schakel is het Aarde element en in de latere fase van herfst als het begint te vriezen, het Metaal element.

Laat los, wat niet meer werkt.

Daar oktober de eerste maand van de herfst is, is het dus nu de juiste tijd om je persoonlijke leefruimte te reinigen. Er is wel een duidelijk verschil tussen de voor- en najaarsreiniging. In het voorjaar, raad ik aan een reiniging (Space Clearing) ritueel uit te voeren om ruimtes vrij te maken van stagneerde Yin energie, die zich tijdens de donkere wintermaanden accumuleert.

Herfst biedt een prachtige gelegenheid voor jou voor verandering en vernieuwing. Het is een tijd om na te denken en te ontdekken welke delen van je leven en jezelf, je wilt omarmen en uitbreiden, en welke onderdelen je wilt loslaten. Wat heeft goed voor jou gewerkt afgelopen jaar, en wat niet. Alles wat niet meer in dienst staat van wie je bent en wat je wilt, mag je nu afscheid van nemen. In de herfstmaanden voeren we ook een ruimte clearing uit om ervoor te zorgen dat onze persoonlijke ruimte, energetisch sterk (gevoed) is voor de maanden wanneer er meer tijd binnenshuis wordt doorgebracht.

Maak het gezellig met Aarde.

De Aarde energie van de herfst kan ons helpen om een meer ontspannen en rustgevende omgeving voor het komende seizoen te creëren. Deze energie brengt ook harmonie en stabiliteit in onze relaties en versterkt het vrouwelijke aspect van de ruimte (van de moeder – matriarch).

Een aantal mogelijkheden om met de energie van de herfst je interieur sfeervol en gezellig te maken.

Kleur: natuurlijke, neutrale tinten zoals beige, ivoor, camel en taupe, licht oranje, geel, terra rood, kastanjebruin warme grijze tinten.

Materiaal: robuuste, constructieve materialen die eenvoud en kracht uitstralen, steen, gips, terracotta, aardewerk, kristal, het kan een natuurlijk kwarts kristal zijn, een amethist of een geslepen kristal. Kristallen komen uit de diepste lagen van de aarde en kunnen aards geluk stimuleren.

Stof: warme stoffen zoals tweed, wol, linnen, rib.

Vormen en dessins: stoere, vierkante vormen, ruit, horizontale streep, materiaalstructuren.

Accessoires: zware en massieve objecten zoals brede banken, kisten, kasten, glazen en stenen vazen en schalen, schilderijen van bergen of duinen, sculpturen van steen, vierkante tafels en krukjes.

Interieurstijl: traditioneel, klassiek, praktisch, comfortabel, conservatief, basic.

Geur: vanille, chocolade, sandelhout, gember

gezellig herfst

Bron afbeeldingen: VT Wonen, Martha Stewart, Pinterest, Midwest Finds Etsy, The Budget Decorator   

Of je nu in een klein appartement woont of in een groot huis, je kunt de bovenstaande elementen altijd in je interieur gebruiken om je huis een nieuwe ‘look’ dit seizoen te geven. Heb je meer inspiratie nodig of wil je de begeleiding van een expert inschakelen, neem dan contact met mij op. Samen gaan we veranderingen in je huis aanbrengen om de positieve energie in je leven te stimuleren.

Feng Shui Master Wena Brussaard

Wena Brussaard

Alle bovenstaande tips en aanbevelingen worden gegeven als algemeen advies. Wil je graag meer informatie over dit of een van de andere onderwerpen en wil je leren hoe je op een dieper niveau beter met je omgeving kunt verbinden, neem dan gerust contact met mij op door op deze link te klikken of te bellen 0618683421.

©2013 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

www.100procentfengshui.nl  |  www.fengshuidesignacademy.com  |  www.engelenfengshui.nl

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s