Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui·Vakantie

Yin en Yang van de zomer

WIE HANDELT IN HARMONIE MET ZIJN OMGEVING ONTMOET ZELDEN WEERSTANDZEGT DE OOSTERSE WIJSHEID.

Volgens de Chinezen is harmonie het allerbelangrijkste ding. Harmonie met de woonomgeving, de natuur, de mensen, je eigen lichaam en geest.Twee essentiële principes, het mannelijke en het vrouwelijke principe – YIN en YANG – creëren harmonie in het universum. Yin kan niet bestaan zonder Yang en Yang niet zonder Yin. De dag (Yang) wordt de nacht (Yin) en de nacht wordt weer de dag. Als het lichaam (Yin) rustig is wil de geest (Yang) bewegen. Als het lichaam beweegt is de geest rustig. Als Yin en Yang in je omgeving uit balans zijn, dan kan je ongewenste effecten verwachten. Een Yang huis die te open en teveel zonlicht heeft, kan veel onrust en gejaagdheid geven. Echter kan een donker Yin huis depressies en vermoeidheid opleveren. Het is dus belangrijk om die twee krachten in evenwicht te houden.

IN DE ZOMER OVERHEERST DE YANG ENERGIE.

Yang is in de zomer optimaal. De bekende kenmerken van Yang energie zijn licht, warmte, zon, buiten, passie, ambitie, motivatie en actie. Deze eigenschappen komen tot zijn leven in het zomerseizoen. We hebben meer energie en willen graag buiten zijn. We hebben veel zin en passie om actief aan de slaag te gaan. Voor mensen die in de winter geboren zijn, is zomer een echte bloei periode.

BEWAAR DE BALANS.

Is het vuur van Yang een beetje te hoog opgestookt, zet dan de verkoeling van Yin in. Bij flinke zomerhitte kun je beter verkoelende kleuren (blauw, groen, grijs) in je kleding en interieur gebruiken. Volg gewoon de natuurlijke ritmen van je eigen lichaam. Als het buiten warm is, verlaagt je lichaam zijn innerlijke hitte om het evenwicht te bewaren. Je lichaamstemperatuur en spijsvertering gaan omlaag. Daarom heb je in de zomer minder trek. Bij flinke zomerhitte kun je beter verkoelende producten eten zoals groenten en fruit. Citrusvruchten, yoghurt, komkommer en pepermunt hebben een verkoelend effect op het lichaam. Voeding als, chili, rundvlees, kersen, zout, pittig of heet voedsel is Yang en meer geschikt voor koude winterse dagen. En vergeet niet veel water (Yin) te drinken in tegenstelling tot wijn (Yang).

Voor een actieplan aangepast aan jouw persoonlijke situatie, kun je best eens een Persoonlijke Feng Shui Reading bestellen, waarin balans tussen Yin/Yang van je lichaam wordt geanalyseerd. Het uitgebreide rapport kan je via mijn webwinkel aanvragen.

Yin & Yang van de zomer

Extraatje: Symboliek van Yin/Yang teken.

Het Yin/Yang symbool bestaat uit twee delen die elkaar aanvullen tot een cirkel. De cirkel staat voor het geheel (TAO; waar de twee tegengestelden uit voort komen). Absoluut Yin en absoluut Yang bestaan niet. In elk stukje Yin zit een Yang deel (en omgekeerd). Het Yin/Yang symbool laat dit duidelijk zien. Het lichte deel (Yang) bevat een klein stukje donker;
– de zwarte stip vertegenwoordigd Yin in Yang,
– de lichte stip vertegenwoordigd Yang in Yin.

Dit artikel komt uit: ALLURE | Engelen Feng Shui blog

Afbeelding: Deze prachtige zomerse foto is gemaakt door Watson Studios.

 

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s