Planten

De kracht van planten in je huis.

Een huis zonder planten is als een huis zonder ziel.

Planten vertegenwoordigen het element hout, het enige element dat echt leeft. Het plaatsen van een plant of bloemen in de kamer heeft dus altijd een zeer goed effect op de energie. Gezonde planten zijn een bron van de levende Chi (energie) en kunnen het evenwicht van de energie van een ruimte herstellen.

Planten bieden ook natuurlijke bescherming tegen lawaai en luchtvervuiling. Ze kunnen de lucht zuiveren van gevaarlijke chemische stoffen, zoals formaldehyde, benzeen, xyleen, koolmonoxide en ammoniak. Planten zuigen deze stoffen uit de lucht, ze kunnen optreden als de longen en de nieren van gebouwen. De NASA heeft onderzocht welke planten geschikt zijn om de atmosfeer te reinigen. Hier is de top-vijf.

1) Areca palm
Een decoratieve vloer plant, bijzonder goed voor het wegnemen van xyleen en formaldehyde in kamers met tapijt of met onlangs gelakt meubilair.

2) Boston varen
Een zeer decoratieve plant, uitstekend voor het wegnemen van formaldehyde en xyleen uit de lucht. Gebruik deze in kamers met een nieuw tapijt en nieuwe meubels.

3) English Ivy
Haar specialiteit is het neutraliseren van benzeen die in kunststof en inkten gevonden kan worden. Tevens helpt deze plant ook formaldehyde uit de vloerbedekking en verf te verwijderen.

4) Janet Craig Dracaena
Een vloer plant die formaldehyde bijzonder goed filtreert, gebruik het in kamers met een nieuw tapijt of in gebieden met nieuw meubilair.

5) Spider plant
Deze plant kent bijna iedereen. Gebruik het tegen koolmonoxide, formaldehyde en xyleen, in de buurt van open haarden en gas kachels.

feng shui planten

Planten en bloemen worden binnen Feng Shui heel vaak gebruikt om het ongunstige effect van scherpe hoeken te neutraliseren, zodat deze geen snijdende en negatieve energie kunnen veroorzaken. Planten worden ook vaak in de hoeken geplaatst om zo de Chi goed te laten circuleren en te voorkomen van het ontstaan van ‘dode’ hoeken.

Algemeen gesproken, de meest populaire Feng Shui planten zijn die met ronde, hartvormige, dikke en sappige bladeren. Planten die bloeien en vruchten hebben worden ook als zeer gunstig beschouwd. Je mag ook zijde- of kunstbloemen en planten gebruiken, maar gebruik liever geen gedroogde bloemen, deze leven niet en hebben dus ook geen Chi. Mijd altijd planten met scherpe, puntige blaadjes, vooral in kleine ruimtes. Als je naast een grote Yucca zit waarvan de stekelige uiteinden direct op je gericht zijn, kun je het ervaren als zeer onprettig en zeker na een langdurig verblijf in een dergelijke ruimte kun je zelfs ziek worden. Zulke planten zijn meer geschikt voor grote openbare ruimten.

Sommige planten hebben een speciale betekenis in Feng Shui. Vetplanten met ronde en dikke bladeren symboliseren het geldgeluk. Pachira, ook Money Tree genoemd is zeer populair in Azië. De gedraaide stammen vinden hun oorsprong in de Feng Shui theorie. Volgens deze theorie vangen de bladeren het geld en fungeren de gedraaide stammen als de houder van het gevangen geld. Gouden, zilveren en rode bandjes rond de top van de stam zouden deze krachten van de plant moeten versterken. De Jadeplant trekt veel overvloed en voorspoed aan. De beste plek voor deze plant is bij de voordeur. De Jadeplant zie je vaak bij de ingang van een Chinees restaurant of winkel. De bamboe staat voor gezondheid, flexibiliteit en sterkte. De orchidee symboliseert een sterk karakter en de Chrysant staat voor eerlijkheid en oprechtheid. De Lotus brengt vrede, hoop en tevredenheid, waarbij de Narcis en andere bolplanten worden gezien als het begraven goud dat in de grond zit om uiteindelijk in kleurige overvloed uit de grond te schieten. Het maakt niet zo veel uit welke soort bolplanten je uiteindelijk wilt gebruiken, ze hebben eigenlijk allemaal goede Feng Shui.

Bij het plaatsen van de planten moet je altijd rekening mee houden met de energiemap van je huis/kantoor. In het algemeen, zijn Oost, Zuidoost en Zuid geschikt om planten te exponeren. Ze zullen daar familiegeluk, gezondheid, voorspoed en erkenning activeren. Het plaatsen van planten in de Oost, Zuidoost en Zuid sector van je kantoor zal veel successen in je professioneel leven brengen. Het is beter om geen grote planten in je slaapkamer te hebben.

Houd je planten gelukkig en zij zullen een gezonde en gebalanceerde leef- of werkomgeving voor je creëren.

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

8 gedachten over “De kracht van planten in je huis.

 1. Ik vind planten gewoon leuk en sfeervol in huis. Mijn kracht ontvang ik vanuit de Bijbel Gods Woord. Hoe denkt u over de gehele natuur/universum wie heeft het schapen?

 2. Hallo Patricia, ik ben God dankbaar voor alle planten, bloemen en huisdieren. Behalve dat ze positieve emoties bij mij opwekken, hebben ze ook een grote invloed op de circulatie van de energie in mijn huis, waardoor het levendiger en vrolijker aanvoelt. Wena

  1. Ik heb weleens gelezen dat je planten beter niet in een slaapkamer kan plaatsen volgens feng shui. Hoe kijkt u daar tegen aan?

 3. Beste wena , ik wil een plant in de hal plaatsen. De hal ligt op het Noorden en ik vraag mij of of dit handig is. De hal heeft wel groen voor de levendigheid qua kleur nodig volgens mij.

  1. Hallo Joy,

   Probeer geen grote boomachtige planten in het noorden te plaatsen. Liever kleine planten die de vloeiende/golvende beweging van de water energie weerspiegelen. Gebruik blauwe, witte of metallic/glimmende potten. Planten met witte of blauwe bloemen zijn ook geschikt.

   Groetjes, Wena

 4. “toevallig” kreeg ik twee weken geleden een opgemaakte witte bloempot met Ivy en witte orchidee. Ik heb m in het raam op het noordoosten gezet (bij gebrek aan een geschiktere plek), naast de urn van een van mijn katten. Is dit een goede plek of vragen om problemen?
  O ja, er zat ook nog een paars (opengewerkt) hartje in.
  ik ben erg benieuwd naar je/een reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s