5 Elementen·Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Hoe kan ik mijn remedies reinigen en revitaliseren?

Zoals je waarschijnlijk al weet, kun je de Feng Shui remedies in je huis gebruiken om jou en je gezin tegen de jaarlijkse kwellingen (ziekten, ongelukken, inbraak, ruzies, etc.) te beschermen. Het gaat met name om de metaal remedies die van groot belang zijn bij het onderdrukken van de energie van ziekte (ziektester 2) en ongelukken (ster 5). Dit zijn allemaal aardse energieën die je met metaal kunt verzwakken.

Een paar voorbeelden van deze remedies: een metalen windgong, metalen bel, 5 elementen pagode, munten, metalen mantra borden, en nog veel meer.

feng shui remedies

Je hebt ook remedies van Yin (stil) water of blauwe voorwerpen tegen de vijandelijke inbraakster 7 en vuur&goud remedies tegen de ruziester 3. Ook worden vaak kristallen gebruikt om bepaalde sterrencombinaties te harmoniseren. Hoewel je een water remedie op regelmatige basis door het jaar heen kunt verversen (elke week bijvoorbeeld) staan alle andere remedies de hele jaar op een vaste plek en worden vaak niet eens aangeraakt.

Door het jaar heen gaan deze remedies heel veel negatieve vibraties absorberen en kunnen daardoor in hun kracht afnemen. Daarom is het belangrijk om elk jaar je remedies te reinigen en opnieuw te revitaliseren zodat ze jou voor de komende 365 dagen weer kunnen beschermen.

Een andere optie is natuurlijk om compleet nieuwe remedies te installeren, maar uit ervaring weet ik dat dit gewoon niet zo vaak gebeurt. Zo zijn we namelijk, we willen op alles besparen, zo mogelijk recyclen en zeker niets weggooien. Om eerlijk te zijn, zie ik hier wel een aantal voordelen, met name voor het milieu. In het verre oosten worden de oude remedies vaak in een rivier weggegooid of in de grond begraven! Ik kan me niet voorstellen dat we dit hier ook gaan praktiseren.

Daarom gaan we gewoon elk jaar onze remedies een grote schoonmaak- en revitalisatiebeurt geven, of zoals ik het vaak noem – een ‘huisspa’ voor mijn remedies.

Je begint het reinigingsritueel met het maken van zg. zonwater, maanwater en zoutwater. Klinkt heel mysterieus maar het is eigenlijk heel eenvoudig.

Om zonwater te maken, dien je een schaal (of andere pot) gevuld met kraanwater buiten (in de ochtend uren) voor tenminste 3 uur te plaatsen.

Om maanwater te maken, plaats je een schaal (of andere pot) gevuld met kraanwater buiten in de avond uren (het is beter als je de maan kunt zien) voor een periode min. 3 uur.

En zoutwater maak je door een handjevol natuurlijk zout in water te strooien. Zeezout of steenzout is het beste. Gebruik nooit kunstmatig zout!

Op een voor jou gunstige dag en tijdstip (volgens de Feng Shui kalender) begin je het ritueel. Houd de remedie vast in je hand en besprenkel deze zacht met de 3 soorten reinigingswater. Tijdens dit ritueel kunnen de mantras worden gezongen of gebeden worden uitgesproken. Een van de krachtigste Tibetaans- boeddhistische mantra’s is “Om Ah Hum”.

Het maakt niet zo veel uit met welk water je begint of eindigt maar wees voorzichtig met het baden van de metalen remedies. Metaal kan in contact met water roesten. Droog je remedies goed af met een schone doek, gebruik geen gebruikte keukendoek. Let op! Vergeet niet bij het reinigen van de 5 elementen pagode, eerst de inhoud van de pagode (oude aarde) buiten in de container weg te gooien. Kristallen remedies kun je zelfs voor een periode van 7 dagen en 7 nachten een reinigingsbad geven.

incenseRevitaliseren is de volgende stap. Om de remedies te revitaliseren kun je het beste een 100% natuurzuivere wierook gebruiken, bijvoorbeeld van sandelhout. Plaats de staafjes wierook in de wierookboot (houder), kegeltjes leg je op een vuurvast schoteltje. Vervolgens brand je, je wierook door het aansteken van het topje van het kegeltje/staafje. Wacht tot het begint te smeulen en blaas de vlam uit. Hou de remedie in de rook van de wierook. Je kunt daarbij ook mantras van je eigen keuze reciteren.

Sommige remedies kun je niet reinigen of revitaliseren. Dit zijn remedies die stuk zijn, pagodas of windgongen die sterk aan het roesten zijn, kristallen met scheurtjes, etc. Deze remedies hebben geen kracht meer om je te beschermen, sterker nog ze kunnen je in plaats van iets positiefs iets negatiefs brengen. Je moet ze dan helaas door nieuwe producten vervangen.

Plaats de opnieuw gerevitaliseerde remedies nog voor 3 februari op de nieuwe locaties in je huis. Ze zullen ook dit jaar voor een goed Feng Shui in jouw huis zorgen.

Elk jaar kun je op mijn website de jaarhoroscoop vinden en als hulpje gebruiken bij het plaatsen van de remedies. Ik geef in deze horoscoop ook aan welke sectoren van je huis dit jaar positief zijn en welke negatieve energieën/sterren bevatten. Vind je het toch ingewikkeld om deze horoscoop voor jouw situatie te interpreteren dan kun je altijd de jaarlijkse up-date “Feng Shui je huis voor 2013” bij mij aanvragen. Ik vertel je graag hoe je de gunstige ruimtes in je huis of kantoor kan activeren om zo maximaal van de positieve energie te genieten. Neem contact met mij op via deze link.

Veel geluk en succes in het nieuwe jaar!

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s