Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Feng Shui voor december.

2012

7 December 2012 – 5 Januari 2013

Zal de wereld op 21 december 2012 einden? Dit thema wordt al vele jaren besproken, omdat de beroemde Maya-kalender op 21 december eindigt. Wel, ik heb goed nieuws voor je. Zowel de Engelen als Feng Shui stellen ons gerust, geen einde maar juist het begin van een nieuwe periode.

Wat er zo bijzonder aan 21 december is, is dat het de kortste dag van het jaar is (maximum Yin). Nadat de Yin (duisternis) haar piek heeft bereikt, begint de Yang (licht) aan kracht groeien, elke dag weer een paar minuutjes er bij.

In de cyclus van de twaalf dierentekens, wordt december door de Rat geregeerd. Het water element van de Rat-maand is sterk, vooral in dit jaar van de Draak. Bovendien is 2012 een Water Draak jaar dus in december zien we overal water!

Met zoveel waterenergie rondom deze maand, kan je een beetje sentimenteel worden, met name bij het naderen van Kerstmis en de feestdagen. Felle lampjes, veel kleurrijke kerstdecoraties en snuisterijen zijn een perfect tegengif voor de koude, donkere en ‘waterige’ decemberdagen.

Beste sectoren deze maand: Z, ZW, W, Centrum
Verblijf vaak in deze gebieden om van deze positieve energie te kunnen profiteren. Neem extra maatregelen in het Noorden en Noordwesten van je huis (of kantoor). Plaats extra metaal (windgong, ronde metalen objecten) hier om de ongunstige energieën onder controle te houden. Om ruzies en conflicten te vermijden heb je vuur (licht) in het zuidoosten nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s