Geluk en balans in leven·Liefde

Ware liefde vinden met Feng Shui.

Liefde is het mooiste ding dat ons kan overkomen.

Het haalt het beste uit onszelf naar boven, geeft vreugde aan het leven en zelfs een kracht om ‘bergen te verzetten’. Mensen dromen er van en zijn bereid om veel te doen om de ware liefde te vinden. Toch gebeurt het soms dat we de liefde niet kunnen vinden en dit kan grote gevolgen hebben op hoe wij in het leven staan.

Als de mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, geen wonder dat het soms mis gaat. Er is een Aardse component nodig die het creëren van harmonieuze relaties tussen beide partijen zal ondersteunen en ze helpen op een dieper niveau te verbinden.

Feng Shui kan hier echte wonderen verrichten. In mijn praktijk heb ik vaak liefde zien bloeien en groeien sneller dan je “ik wil!” kunt zeggen. Vrijwel onmiddellijk na het op de juiste plek in huis plaatsen van de liefdesversterkers (symbolen of 5 elementen), the magic happens…!

In mijn menig is liefde een van de makkelijkste soorten geluk om naar je leven toe te trekken. Eens geactiveerde geluk zal zich zeker manifesteren. Dus mijn vraag aan jou is… ben je er klaar voor? Sta je open voor om meer liefde te ontvangen en te geven? Zo ja, lees de onderstaande tips en implementeer ze in je huis. Enne… vergeet niet de resultaten met mij te delen!

Maak ruimte voor liefde.
Soms ontstaat er een probleem doordat er geen (fysieke en mentale) ruimte is voor een nieuwe liefde. Het gebeurt weleens dat je huis volgestopt is met herinneringen aan een oud liefde, relatie die niet meer bestaat, foto’s van je ex, meubels, kleding of cadeautjes. Behalve dat al deze voorwerpen energie van pijn en verdriet bevatten, veroorzaken ze ook een slecht feng shui-evenwicht bij jou, ze nemen ook een heel groot stuk van je fysieke ruimte in beslag.

Ik ken een vrouw die 1 jaar na de relatiebreuk alle spullen van haar ex in haar appartement bewaarde. De man was weg en al gesettled met een nieuwe relatie, maar zijn spullen niet omdat hij, nadat hij vertrok even bij zijn ouders verbleef en geen ruimte had voor opslag. De arme meid is gevangene geworden in haar eigen huis. Zonder enige kans voor een nieuwe relatie, omdat ze er ook gewoon fysiek geen ruimte voor had. Een extreem ongezonde situatie. Je blijft verbonden met iets dat niet meer bestaat en dit kost je veel energie. Elke dag opnieuw wordt je geconfronteerd met de pijnlijke scheiding. Jouw geheugen archiveert hoe jij de situatie hebt beleefd, inclusief alle details en emoties die je op dat moment hebt ervaren. En dat blokkeert jou om verder te gaan met je leven en om een nieuwe liefde te vinden. Maak jezelf vrij! Zorg dat je ruimte hebt om iemand nieuw in je leven te verwelkomen.

Yin & Yang balans.

Ruimte maken voor liefde kan ook betrekking hebben op hoe je, je huis decoreert. Wat zie je als je door je huis heen loopt? Zorg je voor een evenwicht in de mannelijke(Yang) en vrouwelijke(Yin) decoraties en kunstobjecten?

Een klant van mij was een leuke, vrolijke en zeer aantrekkelijke man. Toch kon hij geen partner vinden. Tijdens mijn bezoek aan zijn adembenemende huis is mij opgevallen dat ik niets vrouwelijks in het hele huis kon vinden. Hoewel alles wat ik zag zeer mooi en chique was en geloof me, je ziet niet vaak single mannen in zulke mooie en schone huizen wonen, het gebrek aan de vrouwelijke zachte energie, zorgde er voor dat hij geen liefde kon vinden.

Mijn advies was om een kleed op de marmeren vloer te leggen, gordijnen in plaats van luxaflex op te hangen en boven zijn bed een schilderij met als thema – vrouwelijke schoonheid, was gelukkig goed ontvangen. Het hervonden evenwicht van de energie zorgde al snel voor een happy end in de vorm van een nieuwe vriendin die zelf ook nog wat extra vrouwelijke accentjes aan het huis heeft gebracht.

‘And they lived happily ever after’… zou je kunnen zeggen. Dit kan ook jou overkomen als je de ruimte kan maken voor die tweede persoon en de energie van je huis ook het samengaan van het mannelijke en het vrouwelijke ondersteunt.

Nu moet ik direct aan de volgende tip denken…

Liefde zit in ‘paartjes’.
Zorg ervoor dat veel van je decoratieve items in paren worden tentoongesteld. Twee lampjes, twee kussens, twee kaarsjes, twee nachtkastjes, etc. In Chinese huizen kun je vaak twee mandarijneenden, twee vissen of twee draken vinden. De draak wordt ook vaak met een feniks afgebeeld als ultieme vereniging van Yin & Yang krachten. Een draak met een feniks wordt daarom ook als symbool van huwelijksgeluk gebruikt. Maar het meest bekende liefdesymbool is ongetwijfeld een dubbel-geluk-teken. Als je naar dit teken kijkt dan zie je eigenlijk twee kleine mensjes. Mooi hé! Dit symbool wordt vaak op de trouwkaarten geprint of ingelijst en in de slaapkamer geplaatst.

Maar wij hebben in onze westerse cultuur ook prachtige liefdesymbolen die in paren komen zoals tortelduiven, zwanen, harten of ringen. Onthoud een ding, alles wat je kiest moet je leuk vinden. Het heeft geen zin om draken in je huis te hebben als je deze (zoals ik) verschrikkelijk vindt. Neem dan een symbool die positieve emoties bij jou oproept.

En de laatste tip….

Geef aandacht aan de zuidwesthoek.
Het zuidwesten is de universele liefdeshoek. Wat betekent dit? Dit betekent dat de trilling/vibratie van deze winrichting overeenkomt met de trilling van liefdesenergie. Dit is een aardehoek in je huis en je kunt deze met aardse materialen zoals kristal, aardewerk, porselein, glas of (edel)stenen mooi versieren. In de scheppende cyclus van elementen, brengt vuur, aarde voort. Dit betekent dat in de zuidwesthoek het vuur element geplaatst kan worden om de liefde te stimuleren. Denk aan een openhaard, kaarsenlicht of lamp of nog beter, twee lampen! Een kristallen kroonluchter combineert het vuur en aarde met een spectaculair effect en zal iedereen geweldig liefdesgeluk brengen.

Let er tevens ook op dat de zuidwesthoek niet ontbreekt in jouw huis. In zo’n huis is liefde als het ware buiten het huis, buiten jouw bereik. Als dit het geval is en je hebt nog geen relatie, dan zal ik serieus overwegen om te verbouwen (zodat je deze hoek terug wint) of te verhuizen. Klinkt streng en wellicht een ander consultant zal je een hele lijst remedies voorstellen, maar mijn praktijk zegt dat dit maar een short term oplossing is. Je zou misschien wel iemand ontmoeten maar of deze relatie kansen heeft om te overleven, dat is andere koek.

Dit geldt ook voor huizen met een WC, badkamer of keuken in de zuidwesthoek. In deze ruimten verliezen wij energie, ze fungeren als drainage voor de energie. En stel dat je al een relatie hebt, dan mag je helaas af en toe zwakke momenten verwachten.

Als aanvulling voor deze algemene tips om de universele liefdeshoek te activeren, kan je ook jouw persoonlijke liefdeshoek (NIEN YEN) versterken. Deze plek wordt vastgesteld door jouw KUA getal (bereken hier). Afhankelijk van welke hoek in je huis dit is, plaats je een voorwerp in deze hoek die ‘voedend’ is voor het element van deze windrichting. Stel dat je Kua getal 3 is, dan valt jouw liefdeshoek in het zuidoosten (hout). Een blauw kleed of waterornament in dit gedeelte van je huis, kan jouw liefdesgeluk vergroten.

Een extra tip! Een super krachtige tip uit geavanceerd Feng Shui.

Activeer de jaarlijkse Ster van Romantiek.
In 2020 vliegt de Ster van Romantiek het zuidwesten in. Dit is de liefdeshoek van het jaar 2020 en in 2021 wordt dit het oosten. Alle twee hoeken kunnen van vuur energie profiteren en daarom kun je het beste kaarsjes en kleur rood/roze gebruiken om de ster te activeren.

Ik hoop dat je snel de ware liefde vindt… je verdient het!

Love,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

Let op! Dit zijn algemene adviezen en je moet ze niet beschouwen als bindende voorschriften. In een Feng Shui consult kan ik de adviezen afstemmen op jouw persoonlijke omstandigheden en de situatie op een bepaald moment. Heb je het idee dat ik je een stap verder kan helpen? Neem dan vooral contact met me op! 

©2011-2020 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

2 gedachten over “Ware liefde vinden met Feng Shui.

  1. Hallo Wena,
    Zie je een hoek, zoals een zuidwesthoek, altijd als een letterlijke hoek of als kant/zijde van het huis? De echte hoeken van mijn huis liggen op het no, zo, zw en nw. Moet ik het dan zo zien dat de noord-, oost-, zuid- en westhoek ontbreken?

  2. Beste Wena,
    de zuid west hoek van mijn huis is de keuken op de begane grond en de badkamer/toilet op de eerste verdieping. Wat kan ik doen om mijn de ware liefde te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s