Geluk en balans in leven·Gezondheid·Rijkdom·Rommel

Houdt rommel jouw geluk tegen?

Het valt niet mee om een gezond, vitaal en een mooi thuis te creëren.

Het vraagt constant werk en toewijding van je. Het is veel makkelijker om je huis rommelig te laten worden dan altijd er boven op te zitten om alle dingetjes netjes en ordentelijk te hebben, maar gooi die oude tijdschriften er uit, of op z’n minst het wegdoen van de dingen die je toch niet meer gebruikt, leest of wilt houden.

En om exact die reden hebben veel mensen geen zin om deze kleine dagelijkse klusjes op te knappen. Maar gelukkig krijgen wij in het voorjaar een extra energie boost, die wij dan kunnen gebruiken voor de voorjaarsschoonmaak en deze brengt je weer bij een fris begin. Deze schoonmaakbeurt moet je dus zien als het energetisch onderhoud van je (t)huis.

Het is natuurlijk onmogelijk dat ik jou vertel wat deze voorjaarsschoonmaak voor jou dient in te houden, want alleen jij weet welke kledingstukken uit de jaren tachtig zich nog schuilhouden in jouw kast of dat je een uit de hand gelopen hobby hebt wat stapels en stapels papier aangaat. Uiteindelijk ben jij de expert van je eigen rommel, en ben jij ook diegene die toestemming geeft voor het opruimen hiervan.

Ik laat je nu kennismaken met de negatieve invloed van rommel, om vervolgens het verschil in te zien van de positieve invloed van goed georganiseerde huizen. Na deze eyeopener zul je er van overtuigd zijn dat rommel in jouw huis tot het verleden behoort.


Wat doet een smoezelig en rommelige huis volgens Feng Shui met je?

1. Het maakt je moe en rusteloos. Een rommelige huis werkt als een visueel en psychisch afvoerputje. Alles bij elkaar maakt je moe, en kijk maar om je heen… mensen die moe zijn, zijn vaak ‘de verzamelaars’ onder ons. Wat je ook ziet, is dat de hoofdrolspelers heel veel moeite hebben om afscheid te nemen van hun ‘collectie’. Maar als ze dat doen, dan fleurt niet alleen het huis op, ook de personen in kwestie. Kijk maar naar het programma ‘help, mijn man heeft een hobby’ – zodra je het eerste beeld ziet, zie een hulpeloze toestand zonder enige vorm van positieve energie. Families die opbreken, problemen in de relaties en met kinderen, en nog veel meer van al dat fraais. Zodra de verslaving wordt losgelaten en je kunt dit goed verwerken, dan komt de energie met grote snelheid terug.

2. Het maakt je arm. Ja… je hoort het goed! Van rommel wordt je arm, want je financiën zullen ernstig in vertraging komen. Rommel creëert stagnatie in de energiestroom en dat resulteert in stagnatie in je geldstroom. Is het je ooit opgevallen dat de huizen van de allerrijksten (kijk maar in de glossy’s) er altijd strak en picobello uitzien? Neem dit plaatje in gedachten en projecteer dat op jouw eigen huis, begin met je voortuin en entree, en werk zo stap voor stap door je huis, zodat je een heldere stroom door de gehele woning krijgt… breng die flow in je huis. Je kunt het!

3. Het geeft je het gevoel dat je geen controle hebt over je leven. Dat komt omdat de spulletjes de controle overnemen. Te veel spullen is overweldigend en je raakt gemakkelijk het overzicht kwijt. Zorg ervoor dat jij de touwtjes in handen van je leven krijgt! Wat kun je doen: doneer, geef weg aan vrienden of mensen in nood, gooi weg, of maak orde – maar doe iets, en zorg dat de mensen om je heen je daarbij helpen.

4. Het laat je gezondheid verdwijnen.Smoezelige en rommelige huizen maken je geheid vermoeid, creëren opstopping, geven je rugpijn en maken je futloos. En dit komt niet alleen doordat er maar overal spullen liggen, maar omdat ze een grote stofmagneet zijn. En stof is een verzameling en ophoping van negatieve energie. Maak je huis in orde, en je gezondheid zal van het ene moment op de andere een fantastische sprong voorwaarts maken.

Wat levert een schoon en goed georganiseerd huis volgens Feng Shui jou op?

feng shui kamer

1. Het geeft je een gevoel van rust. Stel je eens voor, dat je een kamer binnenkomt, waar rust en sereniteit heerst, geen kranten, oude post en rondslingerende spulletjes. Hoe voel jij je in zo’n ruimte? Hou dat gevoel in je gedachten en dupliceer dit voor elke kamer. Kun je dit niet direct visualiseren, omdat je het (nog) niet anders kent, denk dan aan een net opgemaakte hotelsuite, met gladgestreken beddengoed en de geur van heerlijk zeepjes en bloemen. Tja, ik ben verzot op zulke ruimtes!

2. Het maakt je rijk. Ga even terug in gedachten, naar het moment dat jij het financieel goed voor elkaar had, weet je nog? Die periode voordat de geldzorgen om de hoek kwamen kijken. Is het je opgevallen dat er een direct verband is / was tussen de rommel in huis en het moment dat de zorgen begonnen. Doe er snel iets aan, maak orden en ruim de boel op. Jij verdient het!

3. Het geeft je de controle over je eigen leven terug. En dan opeens is er weer rust en orde in jouw wereld. Het is weer eenvoudig om je dierbare dingen te vinden, onmacht en chaos zijn hand in hand via de achterdeur verdwenen, en je hebt weer zin in het leven en om leuke dingen te gaan doen. Jij bent de baas. Wat is het leven toch weer geweldig geworden, vindt je niet?

4. Het geeft je, je gezondheid terug. Ik kan wel een dik boek schrijven over hoe mensen na een fikse schoonmaakbeurt weer volledig in het leven staan en hierdoor opknappen. Ze worden weer helemaal mens – je voelt je lichter, vitaler, energieker en je hebt een geweldige drang om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Door rommel op te ruimem maak je ook ruimte vrij voor spannende nieuwe uitdagingen. Je zult merken dat er geweldige dingen gebeuren in je leven. Geniet van deze ‘magie’.

En onthoud mijn laatste tip, ben je op zoek naar liefde – voorkom rommel in de zuidwesthoek, zoek je een nieuwe baan – verwijder rommel uit de noordhoek, is geld waar je nu naar verlangt – laat de zuidoosthoek helemaal blinken!

Veel opruimplezier!

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

P.S.: Veroorzaakt de rommel in je huis veel stress, verlies en stagnatie maar door de grote werkdruk, verhuizing, scheiding of ziekte lukt het je niet om je huis zelf in orde te brengen? Ik help je graag meer rust, harmonie en ruimte in je huis te creëren. Je krijgt van mij veel tips en ideeën om van een rommelig huis een harmonieus thuis te maken. Bel mij gerust!

©2012 Wena Brussaard / 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

3 gedachten over “Houdt rommel jouw geluk tegen?

  1. Ik word depressief van rommel en altijd maar moeten kuisen. Ik ben opgegroeid in een rommelig en vuil huis en zelf wil ik het proper en strak. Het probleem is dat ik twee kids heb en twee katten en dat ik eigenlijk continu moet kuisen, elke dag. En ben dit zo beu. Alles alleen doen. Is dit het dan, het leven, kuisen en opruimen en werken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s