Huis verkopen

Huis in de verkoop? Laat de koper verliefd worden op je huis!

Feng Shui is een geweldige tool om je huis sneller te verkopen. In mijn praktijk heb ik al een aantal keren kunnen zien, dat verkoopstyling alleen niet genoeg was om een huis te verkopen. Er was namelijk helemaal niets mis met het interieur van het huis (kreeg ik van de makelaar te horen). Toch stond het huis 1, soms 2 jaar te koop. Veel kijkers maar geen kopers. En niemand wist waarom.

Nou, ik weet namelijk waarom, en ik ga je nu ook de oorzaak van zo’n situatie onthullen: EMOTIES! GEVOELENS! JE 6DE ZINTUIG! Mensen kopen huizen op gevoel!

Iedereen is bekend met het feit, dat een ruimte goed of slecht kan aanvoelen. Voor potentiële kopers is de eerste indruk echt bepalend.

  • goed gevoel – kopen
  • slecht gevoel – niet kopen

Ja, je hoort het goed! Het kopen van een huis is voor 99% gebaseerd op emoties. De eerste indruk is bepalend, vooral de eerste paar seconden. Men wil een huis binnen lopen die past bij hun visie van wonen, het huis moet niet alleen mooi zijn maar het moet ook goed voelen. De potentiële koper moet als het ware verliefd worden op je huis. En die liefdesmagie begint al bij jou op de stoep.

Maar vaak staat men oog in oog met een gang vol met schoenen, jassen, tassen, stappels post op de traptreden, een bijkeuken die sterk naar de lieve kat ruikt en een tuin die in plaats van op het zuiden op de kliko is gericht. En daarmee is de magie, als een zeepbel uit elkaar gespat. Laat dit niet bij jouw huis gebeuren! Geef de koper de kans om verliefd te worden op jouw geweldige huis!

Het goede nieuws is, dat met behulp van Feng Shui, wij in staat zijn een positieve ruimtebeleving te creëren. Door meubilair te verplaatsen, accessoires toe te voegen (of juist weg te laten), kamers op te ruimen en energetisch reinigen, juist kleurgebruik, veranderd de energetische inhoud van een ruimte en daarmee ook de wijze waarop deze ruimte op ons inwerkt! Je kunt dus met behulp van Feng Shui interieuraanpassingen, er voor zorgen dat de koper zich beter voelt in je huis en zijn potentieel ziet en waardeert.

Hier meteen een paar slimme verkooptips:

1/ eerste indruk is bepalend, dus presenteer je huis (niet je dierbare spullen) zo gunstig mogelijk

2/ investeer in een pot verf; gebruik liever zachte kleuren van het Aarde en Vuur element (off-white, champagne, licht roze, oranje, licht bruin, klei) die warmte in de ruimte scheppen

3/ maak alle klusjes af en ruim je huis goed op, dit zal de energie van je huis verfrissen en in beweging brengen

4/ creëer een gevoel van ruimte door voldoende daglicht binnen te laten, het slimme gebruik van spiegels, overtollige meubelstukken en decoraties weg te halen (inpakken en naar opslag te brengen)

5/ zorg voor sfeer en lekkere geurtjes; simpel met een paar kussens, een mooi plateau met kaarsen, lampje met opvallende voet of kap en gezellige krantenmandje kun je al een sfeervol kamer maken, een paar geurkaasjes zullen voor een aangename lucht zorgen

6/ maak van de badkamer een ware tempel voor de lichaam; het creëren van dat gevoel en sfeer zou veel potentiële kopers aantrekken, plaats bijvoorbeeld op de wasbak een decoratief mandje met geurzeepjes, leg een (witte, bij-voorkeur nieuw) handdoek op de rand van het bad, leg een houten mat op de grond en plaats een aantal wellness Rituals producten op een plank/kast

7/ geef de potentiële koper een kans om het bezoek aan je huis met het gevoel van ‘thuis zijn’ te associëren; vers gezette koffie in de keuken of een karaf met fris water en een paar glaasjes, voor de dorstige bezoekers zal de formele sfeer direct omslaan in een gezellige informele beleving.

8/ leid de koper niet te veel af met jouw persoonlijke spullen (familiefoto’s, prijzen, hobby’s, etc.); de koper moet een kans krijgen om zijn eigen spullen in jouw huis te kunnen visualiseren

9/ zorg voor een goede flow/doorlooproute in je huis; kunnen alle deuren volledig open? kun je de huiskamer binnen of moet je eerst rondom een grote eettafel? En als je de slaapkamer binnenkomt bots je dan niet eerst tegen de kledingkast op?

10/ geef een functie aan elke kamer, zo creëer je meer ruimte en meer ruimte = meerwaarde

11/ en… vergeet de tuin niet, een goed onderhouden en opgeruimde tuin is een extra kamer in je huis

Maar wat als je helemaal geen kijkers krijgt? Wat doe je dan? De kijkers kunnen geen positieve eerste indruk van je huis krijgen, omdat ze gewoon niet komen. Ook hier hebben wij te maken met EMOTIES, welke emoties dat zijn en wat zijn mijn geheime verkooptrucs, ga ik je in de volgende Ezine vertellen.

Mocht je er toch niet uitkomen met het verkoopklaar maken van je huis, kun je mij altijd bellen of e-mailen voor een Feng Shui verkoopstyling advies.

Ik help je graag!

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

©2012 Wena Brussaard/100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s