Tijdaspect in Feng Shui

Jaarvooruitzicht 2012 (deel 2)

Zoals je het al in deel I hebt gelezen, begint op 23 januari 2012, het Jaar van de Draak. Het jaar zal duren tot 9 februari 2013. Voor de Feng Shui belangrijke dag om je huis klaar te maken voor het komend jaar (remedies op hun plaats zetten) is 4 februari 2012, echter voor de Chinese astrologie geldt 23 januari als het begin van het nieuwe jaar. Alle baby’s die na 23 januari geboren worden, horen bij het dierenteken van de Draak. Dus het net geboren dochtertje van Beyonce en Jay-Z is nog steeds een Konijn.

Als je in het jaar van de Draak geboren bent, dan heb je het geluk met je mee. Je kunt veel in het leven bereiken. Elke carrière die je kiest zal er eentje zijn waarin jij uitblinkt. De Draak zegent je met vitaliteit en levenspassie, doelbewuste houding, intelligentie en charisma. Je straalt pure kracht en zelfzekerheid uit! Mensen zullen je makkelijk van een afstand herkennen. Aan de andere kant kun je soms wat dogmatisch ingesteld zijn, te snel kritiek geven en slecht vergeven. Soms ben je ook egocentrisch, eigenzinnig, snobistisch en veeleisend. Toch kijken veel mensen tegen je op en sta je met veel bewonderaars in het middelpunt van de belangstelling.

Bekende Draken zijn:  
Colin Farrell, Courtney Cox, Al Pacino, Michael Douglas, Jean Paul Gaultier, Isabella Rossellini, John Lennon, Juliette Binoche, Reese Witherspoon, Sandra Bullock, Joan of Arc, Keanu Reeves, Nicolas Cage en Ronaldo. In Nederland: Sonja Barend, Caroline Tensen, Mariska Hulscher, Linda de Mol, Adam Curry, Jort Kelder, Winston Gerschtanowitz en Marco van Basten.

2012 HOROSCOOP

Rat– goed jaar, maar zorg goed voor je gezondheid. Plaats een metalen voorwerp in de noord hoek van je huis.
Os– moeilijk jaar met stevige concurrentie, zeker met betrekking tot je carrière. Plaats een wereldbol in de noordoost hoek van je huis.
Tijger– goed jaar met onverwachte kansen op rijkdom, maar wees voorzichtig met je emoties, anders kun je pijn in de relationele sfeer ervaren. Plaats een stuk kristal in de noordoost hoek van je huis.
Konijn– soepel jaar met goede studie mogelijkheden, je mag verbeteringen verwachten in relaties met anderen en in de liefde. Plaats een mooie plant in de oost hoek van je huis.
Draak– gemiddeld jaar, maar wees niet te eigenwijs, anders kunnen de zaken zich tegen jou keren. Plaats een metalen voorwerp in de zuidoost hoek van je huis.
Slang– gemiddeld jaar, kan wat onverwachte rijkdom meevallers laten zien. Plaats een metalen voorwerp in de zuidoost hoek van je huis.
Paard– de zaken verlopen soepel en gladjes voor jou dit jaar, er is een kans om met iets nieuws te beginnen. Plaats een metalen voorwerp in de zuid hoek van je huis.
Schaap– gemiddeld jaar, maar let op je woorden en maak geen ruzies. Plaats iets roods in de zuidwest hoek van je huis.
Aap– goed jaar, je kunt verwachten dat vrijwel alles jou redelijk gemakkelijk af zal gaan dit jaar. Probeer conflicten te vermijden. Brand kaarsen in de zuidwesthoek van je huis dit jaar.
Haan– zeer goed jaar met een aantal rijkdom momenten, maar wees voorzichtig met je gezondheid. Plaats een waterornament in de westhoek van je huis.
Hond– daar de Hond en de Draak geen overeenkomsten vertonen, kan jij wat moeilijkheden verwachten dit jaar. Let op je gezondheid en uitgaven. Plaats een blauw voorwerp of een krachtig symbool van bescherming in de noordwest hoek van je huis.
Varken– gemiddeld jaar, maar je loopt het gevaar voor oplichting aan te trekken. Plaats een blauw voorwerp in de noordwest hoek van je huis.

Wil je meer over je eigen ‘dierenteken’ weten, bestel je persoonlijke Feng Shui Reading.

Goede reisrichtingen dit jaar, zijn:
Metaal – Noordwest/West
Water – Noord

Goede sectoren in je huis dit jaar:
Noordoost (festiviteiten), Oost (liefde), Zuid (carrièregeluk), West (welvaart)

Slechte sectoren in je huis dit jaar:
Noord (ziekte), Zuidoost (ongelukken), Zuidwest (ruzie), Noordwest (inbraak)
Vermijd renovaties en in de grond graven in deze sectoren.

Welk huis heeft de beste energie dit jaar?
De oost of west georiënteerde huizen hebben de beste Feng Shui dit jaar. Dit is een grote verbetering voor deze huizen sinds 2011. De ongunstige 5 Yellow die ongelukken kan veroorzaken valt dit jaar in het zuidoosten. Huizen met de voordeur in deze richting moeten Feng Shui maatregelen nemen en metaal remedies bij de voordeur plaatsen. De negatieve ster 7 is naar het noordwesten gevlogen en kan inbraak en conflicten in huizen met de voordeur of ramen in deze richting veroorzaken. Ook de eigenaren van huizen met de voordeur in het zuiden of noorden zullen de Feng Shui remedies dit jaar op tijd moeten hebben. De 3 killing kwelling (zuid) en ziektester 2 (noord) kunnen onverwachte tegenslag brengen.

NIEUWJAARSRITUELEN

Elk jaar kunnen we leuke rituelen toepassen om de energie van het nieuwe jaar in je huis (en leven) te verwelkomen. Begin de eerste dag van het nieuwe jaar (23 januari) met een heerlijk ontbijt met je gezin. Idealiter dient iedereen nog voor 9:00 uur aan tafel te zitten. Het tijdstip is hier cruciaal, de tijd van de Draak tussen 7:00 en 9:00 uur is het meest geschikt.

Draag nieuwe kleding deze dag om symbolisch een frisse start te maken en de energie van het oude jaar achter jou te laten. Plaats een schaal met mandarijnen in het midden van je woonkamer ten teken van geluk en voorspoed. Je kunt tussen de mandarijnen Chinese munten en snoep plaatsen. Laat deze schaal 15 dagen staan.

Tijdens de oudejaarsavond maaltijd kun je negen gerechten voorbereiden. Negen symboliseert oneindigheid aan geluk. Bepaalde gerechten kunnen lang leven, welvaart, geluk en gezondheid symboliseren. Sla bijvoorbeeld, klinkt in het Kantonees als het woord “fortuin”. Het Chinese woord voor vis is Yu, wat ‘overvloed en rijkdom’ betekent. Noodles en pinda’s staan voor een lang leven. Vergeet niet iets zoets te serveren, voor een zoet leven. Messen en scharen kun je beter op deze dag wegstoppen, zodat ze de continuïteit van de voorspoed van het nieuwe jaar niet in stukken kunnen snijden. Het Nieuwjaarscadeau die je aan elkaar kunt geven is een rode envelop met een geldbedrag voor veel geluk en voorspoed in het nieuwe jaar. En boven alles… maak plezier (geen ruzie) op deze dag!

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

©2011 Wena Brussaard/100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s