Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Jaarvooruitzicht 2012 (deel 1)

Volgens de Chinese astrologie begint op 23 januari 2012 het Jaar van de Draak en zal duren tot 9 februari 2013. De Chinese astrologie is gebaseerd op de maankalender en niet, zoals in het Westen, volgens de zonkalender. Vandaar dat deze altijd aan het einde van januari of begin februari valt, tevens kent de maankalender een cyclus van twaalf jaar. Twaalf jaar omdat de Chinese dierenriem uit twaalf dierentekens bestaat.

Volgens de legende is de dierenriem ontstaan toen Boeddha alle dieren bij hem riep voordat hij stierf. Er kwamen twaalf dieren afscheid nemen. De Rat verscheen als eerste, toen de Os, daarna de Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond en tenslotte het Varken. Als beloning noemde Boeddha ieder jaar naar een van de dieren. In 2008 begon met het jaar van de Rat, een nieuwe cyclus van 12 jaar. De Draak is het vijfde dier van de Chinese dierenriem.

Draken hebben in Westerse mythologie een negatieve reputatie. In China is dat anders. Draken zijn de engelen van de Oriënt. Een machtige en wijze Draak is een van de meest favoriete symbolen. Hij brengt de essentie van het leven, in de vorm van de ‘groei adem’, bekend als sheng chi (in tegenstelling tot shar chi – dodende adem gecreëerd door onbalans). Vroeger werd de Chinese keizer de DRAAK genoemd. Hij heerste vanaf zijn Drakentroon over zijn rijk.

Veel Chinese ouders hopen, dat ze een kind krijgen in het jaar van de Draak. Dit kind zal voor veel geluk binnen het hele gezin zorgen. Het is ook gebruikelijk om een Drakenkind te vragen om over je bed te rollen. Het schijnt dat dit je pech in goed geluk kan transformeren. Ook het tijdstip van de Draak (van 7 tot 9 ’s morgens) wordt vaak voor belangrijke rituelen en meditaties gebruikt. De Draak als een jaar dierteken zal het hele jaar heersen en ons met zijn kracht beïnvloeden. Dus, wat zal het jaar van de Draak ons brengen?

Velen verwachten dat 2012 het einde van de wereld zal brengen (denk aan de Maya kalender). Vanuit een Feng Shui oogpunt brengt 2012 juist vele mogelijkheden voor geluk. De Draak staat symbool voor rijkdom, succes, macht, goede gezondheid, familiegeluk, vrede en harmonie. Het jaar van de Draak kenmerkt zich dan ook door deze eigenschappen. 2012 is het jaar van de Water Draak. In de Chinese 5 elementen theorie, produceert het Water element, het Hout element, die weer ‘groei’ betekent. Een Water Draak jaar kan ons dus veel groeimomenten brengen maar ook veel kansen voor promotie en geldgeluk.

Het jaar van de Draak is ook een goede tijd om te trouwen, kinderen te krijgen of het starten van een zakelijke onderneming. De Water Draak is een innovatieve, diplomatieke en onverschrokken leider, gevoelig voor de behoeften van anderen. Omdat het Water element een meer vreedzame gezindheid schenkt, is deze intelligente Draak bereid om voor het welzijn van allen, zijn ego opzij te zetten. Het jaar zal dus continuatie van sociale en milieubewuste bewegingen/trends brengen.

Zoals Yin en Yang, zijn er naast goede dingen ook wat minder gezellige zaken in het jaar van de Draak. Met name zaken die het Water betreffen verdienen onze aandacht. Het jaar van de Draak wordt gesymboliseerd door twee elementen Yang Water en Yang Aarde en brengt sterke confrontatie tussen deze elementen teweeg. Het Water in het jaar van de Draak is zeer sterk en vertegenwoordigt het oceaanwater, het Aarde Element is ook sterk en vertegenwoordigt onze planeet Aarde. Door de conflict tussen Water en Aarde, kunnen wij in 2012 overstromingen van oceaanwater als resultaat van aardbevingen verwachten – helaas liggen de tsunami’s niet achter ons.

Voor onze Koningin, met het Chinese dierenteken Os, wordt het jaar van de Draak een uitdagende jaar met stressvolle momenten inzake haar carrière (wellicht een poging om de monarchie te ondermijnen) maar gelukkig ook met veel gelegenheden voor feestelijke activiteiten. Dit vanwege de ster van vermeerdering 9 die in haar horoscoop heerst dit jaar. Koningin Beatrix kan het jaar 2012 het beste met een knallend feest beginnen om de feestelijke sfeer voor de rest van het jaar te houden – eigenlijk een geweldig moment om de troon over te dragen aan Prins Willem Alexander (wie weet).

Prins Willem Alexander zal dit jaar wel goed op zijn uitspraken dienen te letten dit jaar omdat hij in het middelpunt van de belangstelling komt als dierenteken Schaap.

Compatibele dierentekens dit jaar zijn:

Excellent – Rat, Haan, Aap

Dierentekens in conflict met de Draak:

Direct conflict – Hond / Ongunstig – Tijger en Os

Geluksgetal van het jaar 2012: 6

Gelukselement en kleur van het jaar 2012: vuur/rood/roze

Ook de vuur branche en beroepen die te maken hebben met vuur (restaurants), energie (energiecentrales, pompstations, elektriciteit), publieke zaken, fashion, make-up en beauty industrie en ook showbusiness zullen een zeer succesvol jaar hebben.

Volgende keer deel II van dit artikel met o.a. gunstige en ongunstige sectoren van een huis in 2012, bekende Draken, Chinese astrologie 2012 (voor alle 12 dierentekens) en zoals elk jaar ga ik ook wat Nieuwjaarsrituelen vertellen. Dus tot volgende keer!

BE WELL,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

©2011 Wena Brussaard, 100% Feng Shui, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s