Tijdaspect in Feng Shui

2011 – Jaarvooruitzicht

Alle grote namen binnen de Feng Shui wereld publiceren elk jaar een jaarvoorspelling. Vorig jaar heb ik het voor dit eerste keer gedaan (en met groot succes) en dit jaar wil ik het weer doen en mijn visie op het komend jaar met jullie delen.

2011 is een jaar van het getal 7.
De gewelddadige ster 7 bepaalt de algemene stemming voor het jaar. Deze ster staat dit jaar in het centrum van elk huis, kantoor of elke andere ruimte. De ster 7 zal ons dit jaar veel geweld, verraad, ongevallen en zelfs oorlogen brengen. Iedereen moet dit jaar op zijn hoede blijven voor mensen met kwade bedoelingen. Wees voorzichtig met wie je kunt vertrouwen. 2011 voorspelt ook meer gevallen van inbraak en diefstal.

4 pilaren (Paht Chee) van het jaar

Om een nog duidelijker beeld te krijgen van wat ons dit jaar te wachten staat, heb ik een kijkje genomen in de 4 pilaren van het jaar. De 4 pilaren is een analyse van het jaar, maand, dag en tijdstip van de eerste dag van het nieuwe jaar (net als in de Feng Shui Reading de geboortedatum van een persoon).

Bekijk de 4 pilaren chart van het jaar (foto boven). 
Je ziet in de 4 pilaren de elementen die dit jaar domineren. 1 water element, 1 vuur element, 3 metaal elementen en 3 hout elementen. Alleen 4 van de 5 Feng Shui elementen zijn dit jaar aanwezig, aarde element ontbreekt. Dit geeft meteen al een aanwijzing van onbalans. Bovendien zijn de elementen in elke pilaar in conflict met elkaar; water tegenover vuur en metaal tegenover hout. Dit jaar zal dus net als vorig jaar veel onrust en conflicten brengen, kijk maar naar Noord Afrika op dit moment.

2011 is dus niet een jaar om lot uit te dagen.
Neem geen risico maar bereid je altijd goed voor. Hoewel het konijn van nature een diplomaat is, voorspellen de conflicten van de elementen een moeilijk jaar met vijandelijkheid, vooroordeel en intolerantie. Twee Tijgers in de chart maken het nog spannender.

Yin metaal van de ‘jaar pilaar’ staat tegenover Yin hout wat duidt op ongelukken welke de nek- en het ruggebied kunnen beschadigen. Yin metaal suggereert ook aanslagen en geheimzinnige terroristische complotten. Yin metaal symboliseert kleine mooie objecten (juwelen, muntgeld) maar ook een klein wapen. Dit kan verborgen agenda’s betekenen. Het conflict tussen de elementen betekent ook continuïteit van oorlogen en in het bijzonder in het centrale gedeelte van de wereldkaart.

Het door metaal energie gedomineerde houtenergie leidt tot continuatie van natuurrampen.
Wij kunnen meer aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, bosbranden en andere natuurrampen die de wereld in 2010 hebben geteisterd ook dit jaar verwachtten.

Maar dit jaar kan ook positieve dingen brengen.
De jaarelementen duiden op een groot welvaartpotentieel. Het gaat hier met name om de onverwachte rijkdom/meevallers. Ik ga dus mijn lottoformulier nog deze week kopen!


Metaal element.
Het metaal element van 2011 zal veel welvaart naar de ‘vuur’ industrie brengen, dit omdat metaal een symbool van geld voor de vuur sector symboliseert. Tot de vuur branche behoren beroepen die te maken hebben met vuur, energie en publiekzaken zoals energiecentrales, pompstations, elektriciteitsbedrijven maar ook restaurants, make-up, fashion(styling) en beauty, showbusiness en marketing. Ook de aarde sector zal het dit jaar goed doen: hotels, onroerend goed en interieurbranche (creatieve kant niet de meubelproductie).

Metaal element zal ons dit jaar meer kracht, zelfverzekerdheid, ambitie, veerkracht en doorzettingsvermogen geven. Er is ook verborgen vuur in de 4 pilaren van het jaar. Dit duidt op sterk leiderschap kwaliteiten en autoriteit in het bijzonder voor de mannelijke superieuren.


Hout element.
Het konijn behoort tot Yin hout element en symboliseert bomen en planten in zijn voorjaarsbloei. Het konijn vertegenwoordigt ook de jeugd en activiteiten en zo zal 2011 een heel energiek jaar kunnen worden met nieuwe bewegingen van de jongeren en meer jonge mensen die veranderingen en hervormingen in de politiek en maatschapijselijke instellingen eisen. Als je naar de gebeurtenissen in Egypte kijkt dan is het meteen duidelijk waar het vandaan komt.

Liefde.
Het konijn in de Chinese astrologie is ook een “Peach Blossom” of “Bloem van Romantiek” teken. Je kunt dus veel in het liefdesleven dit jaar verwachten, veel huwelijken maar ook sex schandalen. Ben je op zoek naar de ware liefde, dan is het heel waarschijnlijk dat je hem of haar dit jaar zult vinden. Heb je al een relatie, gebruik dan Feng Shui remedies in je slaapkamer om ‘overspeligheid’ te voorkomen.


Water is de sleutel tot succes.
Maar de sleutel tot het succes in 2011 is net als in 2010 het element water. Water kan meer rijkdom energie creëren. Water houdt ook metaal onder controle en brengt harmonie tussen de metaal en hout elementen. Creëer veel geluksenergie voor jezelf en voor je familie dit jaar door het water element in je omgeving te introduceren. Water wordt vertegenwoordigt door de kleur blauw en zwart, golvende en onregelmatige vormen, afbeeldingen van water, zwembaden, vijvers, waterornamenten en fonteinen. Je kunt dit jaar veel kansen missen als je geen water in je leefomgeving introduceert. Maak deze fout niet en kijk direct in mijn webshop naar de prachtige selectie fonteinen en water amuletten.

Beroemde Konijnen.
Alle baby’s die dit jaar (na 3 februari) geboren zijn, horen bij het dierenteken van Konijn.


Beroemde mensen geboren in het Jaar van het Konijn:

Angelina Jolie, Brat Pitt, Johnny Depp, Whitney Houston, Anjelica Huston, Drew Barrymore, Edith Piaf, Helen Hunt, Jane Seymour, Kate Winslet, Gordon Brown, Tiger Woods, David Beckham, George Michael, Jet Li en Quentin Tarantino.

Het Zodiac teken dat compatibel is met Konijn in 2011 is het Schaap/Geit, Hond en Varken, terwijl de Haan in direct conflict met het Konijn is en kan dit jaar als niet echt plezierig worden ervaren. Enkele voorbeelden van beroemde mensen die in het jaar van de Haan geboren zijn en in direct conflict met het Konijn in 2011 zijn: Yoko Ono, Natalie Portman, Gloria Estefan, Jennifer Aniston, Melanie Griffith, Donny Osmond, Joan Collins, Steffi Graf, Larry King, Prince Philip, Neil Young, Osama Bin Laden, Paris Hilton, Justin Timberlake, Roman Polanski. En er is ook nog een groep mensen die op een dag van de Haan geboren zijn: Carla Bruni, Jodie Foster, Brooke Shields en Justin Timberlake. Ook deze groep kan dit jaar conflicten met name in de relaties verwachten. We houden de pers in de gaten dit jaar of deze namen de revue zullen passeren.

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s