Geluk en balans in leven

Nieuw begin of einde?

Aan het begin van het nieuwe jaar maken wij met veel enthousiasme nieuwe plannen en voornemens en willen wij de best mogelijke start maken. Het lijkt alsof alles uit het oude jaar opeens niet meer telt, iedereen wil het liefst helemaal opnieuw beginnen.

Maar een nieuw begin betekent wel het einde van iets anders. Om beter van iets nieuws te kunnen genieten, moet je eerst het oude goed afhandelen. En het is niet eenvoudig en soms ook pijnlijk afscheid te nemen van oude vertrouwde dingen, gewoontes, tijden, omgevingen of mensen, maar zeer heilzaam als je bewust die keuzes/stappen kunt maken.

In dit artikel kun je leren hoe je op een goede manier je het best kan voorbereiden voor het nieuwe jaar, ” Feng Shui way “. Nieuwe plannen maken is mooi maar als er nog een berg onafgemaakte zaken op je ligt te wachten, zullen je plannen waarschijnlijk toch in de prullenbak verdwijnen. Maak een frisse start van het nieuwe jaar door je er goed op voor te bereiden.

Hoewel in de westerse kalender het nieuwe jaar al is begonnen, begint het Chinese jaar pas op 3 februari. Dit komt omdat de Chinezen de maankalender gebruiken. Deze kalender is gebaseerd op de cyclussen van de maan. Wij hebben dus nog een maand de tijd om ons voor te bereiden om het jaar goed te starten. Dus… let’s get this party started!

1. Weg met de rommel!
Rommel stagneert energie. Het creëert chaos niet alleen in je huis maar ook in je leven. Hoe langer je rommel bij je houdt, des te schadelijker dat wordt. Je leven komt tot stilstand, je financiën trouwens ook, en je gezondheid gaat achteruit. Door rommel weg te halen breng je, je leven weer in beweging en maak je plaats voor nieuwe dingen. Het is soms moeilijk om te bepalen wat rommel precies is. Rommel is eigenlijk alles wat je bewaart maar niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt. De gouden regel hier is, dat als je iets langer dan twee jaar niet hebt gebruikt dan heb je het ook niet meer nodig. Weg dus met die rommel en maak plaats voor NIEUWE spannende dingen die in het nieuwe jaar staan te gebeuren!

2. Weg met oude energie!
Doe de grote schoonmaak nog voor het Chinees Nieuwjaar. Dit zal de energie van je huis opfrissen en reinigen. Poets je hele huis net als in grootmoeders tijd. Stof alle meubels en vloeren. In de zachte stoffen zoals gordijnen, karpetten, dekens etc. gaat de energie zich verzamelen en stagneren. Het is heel belangrijk om deze materialen goed te reinigen om de oude energie los te laten. Goed idee om bij het poetswater enkele druppeltjes lavendelolie en een schepje himalaya zout (geen kunstmatig zout!) te doen om je woning energetisch te reinigen van negatieve oude energie. Let op! Poets NIET op Nieuwjaarsdag zelf, anders veeg je al de nieuwe energie weg!

3. Weg met emotionele ballast!
Probeer nog voor het nieuwe jaar begint zo veel mogelijk oude projecten en zaken af te ronden. Onafgemaakte zaken houden je tegen in je ontwikkeling. Sterker nog, het kost je energie, heel veel energie om rond te lopen en te denken over zaken die nog moeten gebeuren. Heb je afgelopen jaar dingen meegemaakt die je nog niet verwerkt hebt? Moet je iemand nog iets vertellen? Doe dit dan nu! Gooi alle ballast overboord! Werk aan zaken die je nog dwarszitten, die je energie blokkeren! Het werkt echt bevredigend en geeft je ruimte voor nieuwe en betere kansen! Op het moment dat je, je vrij maakt van emotionele ballast, ontstaat er een nieuwe BALANS, er komt rust in je leven en je kunt groeien.

4. Weg met oude gewoontes!
Een nieuw jaar is vaak de gelegenheid voor goede voornemens. Maar zomaar een goed voornemen formuleren heeft niet zoveel zin. Meerderheid mensen beginnen met het uitvoeren van de goede voornemens zonder zich daar op voor te bereiden. En dan gaat het snel mis. Je zult oude gewoonten moeten doorbreken om je aan je goede voornemens te houden. Sterke motivatie kan je daarbij helpen. Begin dit jaar met het maken van je persoonlijke lijst met doelen die je bereikt heb in het afgelopen jaar. Het samenstellen van deze lijst zal heel motiverend werken bij het omzetten van je intenties in daden!

5. Weg met je oude portemonnee!
Bijna iedereen wil in het nieuwe jaar meer geld verdienen. Ik heb daarom een zeer waardevolle tip voor je. Koop een nieuwe portemonnee aan het begin van elk jaar! Heeft je oude portemonnee in het afgelopen jaar jou veel geld gebracht, dan heeft deze al zijn werk gedaan. Je hebt een nieuwe portemonnee met nieuwe energie nodig om nog meer geldgeluk in het komend jaar aan te trekken. Doe je dat niet, dan kun je de geldstroom blokkeren. Ik heb vaak gezien hoe mensen zich vastklampen aan een ‘afgedragen’ portemonnee. Zorgzaam proberen ze met elastiekjes de boel bij elkaar te houden. Hoe kun je in vredesnaam verwachten dat zo’n portemonnee jou welvaart zal brengen?! Als ik het geld was, dan zou ik niet naar een portemonnee in zo’n slechte conditie willen komen. Koop dus een nieuwe portemonnee met een leuke/rijke uitstraling en activeer deze met 3 Chinese munten. Plak de munten met de YANG kant naar boven, om zo de dagelijkse ontvangsten te verhogen.

6. Weg met oude remedies!
Feng Shui remedies zijn voorwerpen van symbolische en materiële waarde die je elk jaar in je huis plaatst om jou en je gezin tegen de jaarlijkse kwellingen (ziekten, ongelukken, inbraak, ruzies, etc.) te beschermen. Door het jaar heen hebben deze remedies heel veel negatieve vibes geabsorbeerd en daardoor in hun kracht afgenomen. Daarom is het belangrijk om ze door nieuwe remedies te vervangen of eventueel te reinigen en opnieuw te revitaliseren zodat ze jou voor de komende 365 dagen kunnen beschermen. Let op! Je dient de nieuwe of gerevitaliseerde remedies nog voor 3 februari op de nieuwe locaties in je huis plaatsen. Je kunt elk jaar op de website van 100% Feng Shui, de jaarlijkse huishoroscoop vinden en als hulpje gebruiken bij het plaatsen van remedies. Wil je echter een totaal advies, dan kan ik de jaarlijkse up-date voor je huis en gezin voor je opstellen. Ik vertel je graag hoe je de gunstige ruimtes in je huis of kantoor kan activeren om zo maximaal van de positieve energie te genieten. Neem contact met mij op via mijn website http://www.100procentfengshui.nl.

7. Welkom nieuwe jaar, welkom nieuwe kansen!
Elk jaar kunnen we leuke rituelen toepassen om de energie van het nieuwe jaar in je huis (en leven) te verwelkomen.Begin de eerste dag van het nieuwe jaar (3 februari) met een heerlijk ontbijt met je gezin. Idealiter dient iedereen nog voor 9 uur aan tafel te zitten. Tijdstip is hier cruciaal, de tijd van de Draak tussen 7:00 en 9:00 uur is het meest geschikt.

Draag nieuwe kleding deze dag om symbolisch een frisse start te maken en de energie van het oud jaar achter jou te laten. Plaats een schaal met mandarijnen in het midden van je woonkamer ten teken van geluk en voorspoed. Je kunt tussen de mandarijnen Chinese munten en snoep plaatsen. Laat deze schaal 15 dagen staan.

Tijdens de oudejaarsavond maaltijd kun je negen gerechten voorbereiden. Negen symboliseert oneindigheid aan geluk. Bepaalde gerechten kunnen lang leven, welvaart, geluk en gezondheid symboliseren. Sla bijvoorbeeld klinkt in het Kantonees als het woord “fortuin”. Het Chinese woord voor vis is Yu, wat ‘overvloed en rijkdom’ betekent. Noodles en pinda’s staan voor een lang leven. Vergeet niet iets zoets te serveren, voor een zoet leven. Messen en scharen kun je beter op deze dag wegstopen, zodat ze de continuïteit van de voorspoed van het nieuwe jaar niet in stukken kunnen snijden. Het Nieuwjaarscadeau die je aan elkaar kunt geven is een rode envelop met een geldbedrag voor veel geluk en voorspoed in het nieuwe jaar. En boven alles… maak plezier (geen ruzie) op deze dag!

8. Welkom nieuw geluk! Welkom nieuwe rijkdom!
Aan het begin van het nieuwe jaar is de energie op zijn piek. Geen beter moment om deze energie in ons voordeel te laten werken. Door de energie ‘te vangen’ is het mogelijk om geluk en voorspoed te accumuleren. Zo ontstond een van de oudste rituelen om financiële voorspoed en geluk aan te trekken – het maken van een Welvaartvaas.

Als eerste waren het de Chinese keizers die de kunst van de Welvaartvaas, om hun welvaart en macht te vergroten, maken hebben toegepast. Tegenwoordig kunnen ook ‘gewone’ mensen deze techniek gebruiken. Wil je het ook leren? Neem dan deel aan de Feng Shui workshop “Feng Shui voor Welvaart – Maak je eigen Welvaartvaas” op 8 februari 2011. Deze workshop is zo uniek dat het de enige op dit moment in Nederland en wellicht in Europa is. Elke deelnemer ontvangt tijdens deze leuke workshop een eigen wensvervullende vaas (t.w.v. € 25,80). Schrijf je dus nu in!

Ik wil graag mijn allerbeste wensen overdragen aan iedereen die het Chinese Nieuwjaar gaat vieren. Ik hoop, dat dit nieuwe jaar jou en jouw dierbaren meer geluk, vreugde, voorspoed, goede gezondheid en vrede zal brengen!

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s