Geluk en balans in leven

Feng Shui tips voor goede voornemens

Ieder jaar willen wij weer met frisse moed opnieuw beginnen.

Ieder jaar wagen velen van ons zich wel aan een paar goede voornemens. Maar hoe komt het dat goede voornemens vaak stranden, en wat kun je ondernemen om ze wel werkelijkheid te laten worden? Voor iedereen die van zijn of haar voornemens voor 2020 echt een succes wil maken, hier nog een paar Feng Shui tips.

Begin op een gunstige tijd
Om er voor te zorgen dat je een goede start maakt en grotere kans op succes boekt is het essentieel om er voor te zorgen dat je op een juist moment begint met het waarmaken van je voornemen(s). Als je bijvoorbeeld aan je gewicht wilt werken door middel van een dieet, kies voor je eerste dieetdag een dag die voor jou persoonlijk gunstig is. Als je een Hond bent, kies een dag van de Tijger, Paard (astrologische vrienden) of Konijn (astrologische geheime vriend van de Hond). Check ook in de Feng Shui Kalender/Almanac het meest gunstige tijdstip van de dag. Let op! In 2020 – het jaar van de Rat – is elke dag van het Paard een ongunstige dag. Dit komt omdat het Paard de astrologische tegenpool/opponent van de Rat is. In de Feng Shui Kalender kun je ook alle dagen van de Haan (of andere dierentekens) vinden en ook per dag (on)gunstige activiteiten, tijdstippen, renovatie regels in 2020 en veel leuke Feng Shui tips.

Motivatie is een sleutel
Begin met het maken van je persoonlijke ‘2020 lijst van bereikte doelen’. Ik weet het zeker dat je heel verrast zult zijn van hoe veel je eigenlijk in het afgelopen jaar hebt bereikt. Gebruik deze lijst als motivatie voor het waar maken van je nieuwe voornemens.

Visualiseer je dromen
Maak een vision-board/collage van je voornemens. Visualiseren van je wens helpt het sneller uitkomen. Om nog meer kracht aan je collage te geven, hang je het in het gebied (windrichting) die associatie heeft met je voornemen. Stel, je wilt in het nieuwe jaar een nieuwe baan vinden – hang je collage met de afbeeldingen van je droomkantoor, auto, lifestyle dan in het Noorden, de sector die verantwoordelijk is voor carrière en de loopbaan. Of een ander voorbeeld: je wilt meer verdienen en financieel onafhankelijk zijn. Maak een collage die je nieuwe lifestyle verbeeldt en foto’s die voor jou rijkdom symboliseren en hang deze in het Zuidoosten, de sector van rijkdom in je huis. Wil je meer liefde, je relatie verbeteren of trouwen? Hang je collage in het Zuidwesten, de universele liefdesrichting. Meer over de Feng Shui-gebieden vind je in de Pa Kua/Feng Shui wijzer.

Focus op het resultaat
Het blijkt, dat je veel sneller je doelen kunt bereiken als je je focust op wat je wilt en niet hoe je het kunt bereiken. Door te veel op het ‘hoe’ te focussen, kunnen wij de energie (onbewust) blokkeren en blind zijn voor de kansen en oplossingen die het universum ons schenkt.

Deel je voornemens met anderen
Je mag je voornemens met zo veel mogelijk mensen delen als je wilt. Dankzij de steun van familie, vrienden en je partner zou de kans op slagen aanzienlijk toenemen.

Beloon jezelf
Een goed voornemen volhouden is soms heel moeilijk. Bedenk daarom beloningen voor jezelf: een kleine beloning voor het eerste succesje, een grote voor het halen van het einddoel.

Met een klein lepeltje
Dit was het levensmotto van mijn oma. Niet teveel tegelijk willen veranderen, doe dat met kleine stapjes. Je leven is geen ‘extreme make-over’. Verandering is een zaak van een lange adem.

Met het volgen van deze Feng Shui tips hebben jouw voornemens meer kans op slagen. Ik hoop met al mijn hart dat al je voornemens een groot succes worden in 2020!

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Bron afbeelding: sxc.hu

Een gedachte over “Feng Shui tips voor goede voornemens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s