Rijkdom

Maak me rijk!

feng shui rijkdom

Veelal wordt mijn hulp voor Feng Shui ingeroepen als er iets niet helemaal naar wens is bij de mensen thuis of in het bedrijf, er is iets onverklaarbaars of men heeft het gevoel dat het beter kan, eigenlijk heel veel beter. Je kan er niet exact je vinger op leggen maar je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, maar ja wat dan…?

Een ieder van ons heeft dat wel eens, je komt ergens en je voelt je er niet direct thuis of juist wel, je komt ergens binnen en meteen het gevoel van thuis, ook al is het niet je eigen huis. Hoe kan dat dan?! Nou da’s niet zo moeilijk, want wat we voelen is de energie, soms is die goed en soms is die niet zo goed en juist dat kunnen we met Feng Shui ombuigen.

Het volgende heb je vast wel eens gehoord: “de spanning is te snijden”…ehh spanning? Ja, exact dat is de energie die we voelen. Zelf als een ruzie allang de ruimte heeft verlaten voelen we dat, maar ook als de sfeer helemaal goed is…lekker gezellig denken we dan. Nou dat is waarom ik vaak bij mensen thuis kom om juist dat laatste binnen te halen, het thuis gevoel. Maar dit kan ook voor bedrijven, meer omzet, prettige werkomgeving, gezelligheid op de werkvloer, rustgevende uitstraling naar de klanten toe en nog veel meer. Hoe dan ook, het devies is dan ook “if it ain’t broke don’t fix it”. Met andere woorden als alles om je heen goed aanvoelt en je leven zit goed in elkaar, gewoon niets meer aan doen. Maar als er kleine of grote verbeteringen nodig zijn, dan is het raadzaam Feng Shui in optima forma toe te passen.

Vaak voorkomende wens is om de gezondheid te bevorderen van de bewoners, maar een hele goede tweede (soms ook wel eerste) is om het welvaartselement te vergroten met als mooie derde, onze relaties zowel in het gezin maar ook met vrienden of op het werk.

Maar terug te komen op welvaart of beter gezegd rijkdom, dit is en blijft een belangrijk element in ons leven. Wel nu dit is goed te bevorderen met Feng Shui en daar zijn verschillende technieken voor want de oorsprong ligt vele dynastieën terug in het oude China. Daar werd al door de oude keizers Feng Shui toegepast om macht en rijkdom te vergaren en het zijn exact die technieken die we vandaag de dag ook in ons leven toe gaan passen.

In het algemeen wordt de ZO hoek van ons huis gezien als de welvaartshoek, echter hangt het van persoon tot persoon af (gaan een hoop berekeningen aan vooraf) welke hoek / ruimte het beste te activeren om de welvaartsenergie te stimuleren en waar deze te accumuleren.

Onlangs heb ik een leuke workshop gegeven over dit thema en een aantal van die oude technieken van mijn meester uitgelegd en toegepast, nu is het gewoon afwachten wanneer en hoe de welvaart zich bij een ieder gaat manifesteren. Wil je meer weten kan ik je aanraden een boek van mijn Master, Lillian Too te lezen of een kijkje te nemen op mijn website www.100procentfengshui.nl  – hier zul je nog een aantal interessante tips vinden hoe ook jij aan jouw welvaart kan werken.

Feng Shui is het begeleiden van de energiestromen om ons heen. Ik noem het dan ook het accupuncturen van je leefomgeving, vaak is dat het woonhuis of kantoor want daar bevinden wij ons toch uiteindelijk het meest. Door de juiste punten te activeren en de minder goede te deactiveren kunnen wij bepalen waar we onze focus op leggen en wat de energieën voor ons moeten doen.

Zoals eerder geschreven, gezondheid is het grootste goed dat we willen bevorderen, maar we kunnen Feng Shui natuurlijk ook toepassen voor het verkrijgen van roem en faam, aanzien, verbetering van (zakelijke) relaties, stimuleren van de kinderen (leren, spelen, relatie) en nog heel veel meer.

Energieën op de wereld zijn er voor ons, dus doe er je voordeel mee.

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal