Geluk en balans in leven

Do’s en don’ts van het jaar van de Gouden Tijger 2010

tijger 1

Al meer dan vierduizend jaar lang proberen de Chinezen met behulp van o.a. Feng Shui en astrologie de wisselwerking van de kosmische energieën op ons leven te doorgronden. De interactie tussen sterren en planeten heeft een zekere invloed op ons bestaan. Wat staat er in de sterren voor dit jaar geschreven? Wat kun je dit jaar ondernemen om succesvoller te zijn? Welke activiteiten kun je beter vermijden om de minder positieve energieën niet al te veel uit te dagen? De antwoorden vind je in dit artikel.

Omdat Chinezen in maanjaren rekenen, begint het nieuwe jaar op 14 februari 2010. Sommige landen (bijvoorbeeld Japan, kijk naar een mooi filmpje) vieren Nieuwjaar volgens de Westerse zonnekalender – op 1 januari. In China wordt het nieuwe jaar pas op 14 februari 2010 verwelkomd.

Volgens de Chinese maankalender is 2010 het jaar van de metaal Tijger. De Tijger staat voor energie, kracht, bescherming, altruïsme, leiderschap, doelgerichtheid, respect, revolutionaire ideeën maar ook kwetsbaarheid, gevoeligheid, zelfzuchtigheid, zelfoverschattendheid en een “alles of niets” houding. Yang metaal beheerst het jaar van de Tijger. Het element van de Tijger zelf is hout. De jaarelementen metaal en hout staan met elkaar in conflict (metaal kapt een boom). In zo’n jaar kan alles gebeuren, grandeur gaat hand in hand met armoede, het is een jaar van grote kansen maar ook conflicten, er is een welvaartpotentieel maar ook veel onrust en onverwachte wendingen. Het jaar van de Gouden Tijger brengt uitdagende tijden. Het kan het leven van ons allemaal drastisch veranderen.

Wie in 2010 de sterke kanten van de Tijger wil stimuleren en ook zo goed mogelijk wil omgaan met zijn kwetsbare kant die in 2010 sterk naar voren komt, doet er goed aan de onderstaande Feng Shui tips te integreren.

2010 Do’s

1. Wees niet bang om je dromen waar te maken.
De Tijger staat voor energie, doelgerichtheid, gedrevenheid en leiderschap. Bepaal wat je werkelijk wilt in je leven. De moed van de Tijger zal je steunen om van je dromen werkelijkheid te maken. De staalharde vastberadenheid van het metaal element zal je helpen om in een bepaalde richting te gaan.

2. Begin met iets nieuws.
Het Tijger jaar bezit de vonk van nieuw geboren vuur energie (verborgen vuur element). Begin het jaar met een nieuw project. Bescherm en geef nieuwe ondernemingen dezelfde aandacht als een Tijger geeft aan haar kinderen. Zorg dat vanaf het begin van iets het momentum behouden wordt zodat jij je aandacht niet verliest. De Tijger zal je de kracht geven om vooruit te gaan.

3. Met een klein lepeltje.
Dit was het levensmotto van mijn oma. Niet teveel tegelijk willen veranderen, doe dat met kleine stapjes. Je leven is geen extreme make-over. Verandering is een zaak van een lange adem.

4. Update de Feng Shui van je huis en kantoor.
In verband met het tijdsaspect van Feng Shui (energie is constant in beweging en elk jaar verandert het energiepatroon) is het belangrijk om er voor te zorgen dat je huis en kantoor steeds in harmonie met de energie van het jaar is ingericht. Het bijhouden van de jaarlijkse beweging van de energie zal je helpen gezonder te blijven en rijker te worden. Met Feng Shui remedies, kleur en decoratie kun je de invloed van de ongunstige energie neutraliseren en de invloed van de gunstige energie optimaal versterken. De aanpassingen zorgen voor harmonie en balans in je woning voor het hele jaar. Op deze manier schep je ruimte voor nieuwe mogelijkheden, geluk, overvloed, liefde en gezondheid. En zo wordt 2010 alweer een schitterend jaar!

5. Activeer de welvaartster van het jaar.
De welvaartster 8 valt dit jaar in het midden van elk huis. Activeer dit gebied van je huis, de woonkamer en kantoor met Yang water (levend, bewegend water) zoals een fontein of een vissenkom. Je kunt ook een kristal hier plaatsen. Verblijf vaak in dit gebied. Dit is de beste plek van het hele huis dit jaar.

6. Omring jezelf met water.
Water is de sleutel tot succes in 2010. In dit jaar leidt het water element een tekort. Als je ooit overwoog een kamerfontein te kopen, dan is dit het beste jaar om dit te doen. Omring jezelf met waterenergie zowel in je leefomgeving als in je kleding, juwelen, haarkleur, type activiteiten (water activiteiten: spiritualiteit, zwemen, douchen, etc.) en voeding (drank, zeevruchten, vissen). Kleur blauw, azuurblauw, zwart is het meest gunstig dit jaar zowel voor in de kleding als interieur. Niet voor niets heeft Pantone – autoriteit op het gebied van kleur – Turquoise als de Kleur van het Jaar uitgeroepen!

2010 Don’ts

1. Maak geen ruzies.
In het komende jaar adviseer ik om voorzichtig te zijn in al je relaties. De Tijger staat voor kwetsbaarheid en het wordt heel gemakkelijk om dit jaar iemand te verwonden/raken. Wees meer toegevend, liefdadig en barmhartig, in het bijzonder tegen mensen waar jij hekel aan hebt of die onaardig tegen jou zijn. Het is natuurlijk veel makkelijker om lief te zijn voor je vrienden of familie, maar probeer dit jaar ook vriendelijk te zijn tegen mensen buiten je vrienden- en familiekring. Open je hart voor anderen en gun mensen het beste en je wordt met veel succes en innerlijke kracht beloond.

2. Trouw liever niet in 2010, wacht tot 2011.

Het jaar van de Tijger mist de lente en het is daarom ook bekend als een ‘blind jaar.’ Daarom is het geen goed teken om in een blind jaar te trouwen. Als je echter besluit om wel in het huwelijksbootje te willen treden en als je wilt dat alles soepel verloopt dan kun je een gunstige trouwdatum kiezen gebaseerd op de persoonlijke geboorte-elementen van het te trouwen stel. Mail mij voor meer informatie.

3. Onderneem geen belangrijke activiteiten op de dag van de Aap.
In de Chinese technieken van datumselectie kunnen wij een dag onderscheiden die als zeer ongunstig wordt beschouwd – de ‘Year Breaker’. Het is een dag waarin de ‘aardse tak’ van het jaar in strijd is met de ‘aardse tak’ van de dag. De aardse tak van het jaar vertegenwoordigt het dierenteken van het jaar en de aardse tak van de dag wordt door het dierenteken van de dag weergegeven. Als deze twee op een bepaalde dag in conflict met elkaar zijn, wordt deze dag als ongunstig gezien. In het jaar van de Tijger is elke dag van de Aap de ‘Year Breaker’. Dit komt omdat de Aap de astrologische vijand/opponent van de Tijger is. Wil je weten welke dag in 2010 de Aap dag is? Schaf dan onze Feng Shui Almanac aan waar je o.a. per dag (on)gunstige activiteiten, tijdstippen en dierentekens kunt vinden.

4. Verblijf niet in de Zuidwest hoek van je huis.
Gebruik een betrouwbaar kompas om de windrichtingen in je huis vast te stellen. Als je slaapkamer of een kamer waarin je het meest verblijft in de Zuidwest sector ligt, zal je dat soort geluk ervaren, welke de sterren er aan geven – in 2010 is dat 5 Yellow – ongelukken, financiële- en gezondheidsproblemen. Het Zuidwesten is in 2010 de meest ongunstige sector om te verblijven en moet met Yang metaal in balans gebracht worden.

5. Graaf niet en verricht geen bouwwerkzaamheden in N, NO en ZW sector.
Vermijd renovaties in die genoemde sectoren. Dit vanwege de jaarlijkse kwellingen (negatieve energie) in deze sectoren. Je mag hier zeker niet in de grond graven. Dit kan de negatieve energie opwekken en je veel pech in 2010 brengen.

6. Vermijd het Noordoosten als een kijkrichting en zit niet met je rug richting het Noorden.
Het is ongunstig in 2010 richting het Noordoosten te kijken. Dit vanwege het conflict met de planeet Jupiter. Deze planeet is te sterk voor een confrontatie. Het is beter om deze in je rug te hebben voor hulp en ondersteuning. Probeer ook niet met je rug richting het Noorden te zitten, vanwege de ‘3 killings’.

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard
Master of Feng Shui

Wil je, je huis volgens Feng Shui leer inrichten?
Bel mij voor een afspraak: 0618683421
of stuur een email: info@100procentfengshui.nl

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s