Geluk en balans in leven·Tijdaspect in Feng Shui

Herfst – tijd voor verandering

 
Om meer harmonie in onze leefomgeving te creëren kunnen wij het interieur van ons huis afstemmen op ons eigen energie maar ook op de energie van het seizoen. Op die manier zijn we meer in balans met de natuurlijke orde van het universum.

Met herfst begint een rustige Yin periode van het jaar. De aarde trekt zich terug naar binnen. We kunnen ontspannen, ons terugtrekken in onze persoonlijke ruimte, de energie weer vergaren die we zo vrijelijk hebben gegeven gedurende de zorgvrije Yang zomer periode.

In de herfst, binnen Feng Shui, draait alles om een zachte overgang van de snelle vurige energie van de zomer naar de meer rustige, diepe en innerlijke (naar binnen gerichte) energie van de winter (water). De transformatie van deze twee compleet tegenoverstelde energieën/elementen vindt elk jaar plaats in de natuur. In het natuurlijke ritme van het leven heb je voor alles de juiste tijd. Er is een tijd voor zaaien (nieuwe projecten beginnen en groeien) – lente en zomer en er is een tijd voor oogsten (vruchten van je werk plukken en rusten) – herfst en winter. Met het wisselen van de seizoenen zijn ook de Yin en Yang krachten heel goed zichtbaar. De Yang fase brengt de geboorte in het voorjaar en de grote groei in de zomer, terwijl de Yin fase van de herfst / winter zich afbouwt om het leven opnieuw te beginnen.

Door deze transformaties ook in je leefomgeving te kunnen weergeven gaan we als het ware met de natuurlijke cyclus van de elementen mee. Hier een aantal mogelijkheden om met de energie van herfst je interieur sfeervol en gezellig te maken.

Kleur: natuurlijke, neutrale tinten zoals beige, ivoor, camel en taupe, licht oranje, geel, terra rood, kastanjebruin warme grijze tinten.

Materiaal: robuuste, constructieve materialen die eenvoud en kracht uitstralen, steen, gips, terracotta, kristal, het kan een natuurlijk kwarts kristal zijn, een amethist of een geslepen kristal, kristallen komen uit de diepste lagen van de aarde en kunnen aards geluk stimuleren, glas, edelstenen, metaal, tweed, wol, linnen, rib, luxe stoffen.

Vorm: stoere, vierkante vormen, ruit, horizontale streep, materiaalstructuren

Accessoires: zware en massieve objecten zoals brede banken, kisten, kasten, glazen vazen en schalen, schilderijen van bergen of duinen, sculpturen van steen

Geur: vanille, chocolade, sandelhout, gember

Stijl: traditioneel, klassiek, praktisch, comfortabel, conservatief, basic

Of je nu in een klein appartement woont of in een groot huis, je kunt de bovenstaande elementen altijd in je interieur gebruiken om je huis een nieuwe ‘look’ dit seizoen te geven. Heb je meer inspiratie nodig of wil je de begeleiding van een expert inschakelen, neem dan contact met mij op. Samen gaan we veranderingen in je huis aanbrengen om de positieve energie in je leven te stimuleren.

 
Wena Brussaard
Feng Shui Master Consultant

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Een gedachte over “Herfst – tijd voor verandering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s