Geluk en balans in leven·Rijkdom

Boeddha voor geluk

jade buddha

Kun jij wel wat geluk gebruiken?

Zet dan een Boeddha in je huis!

 

De Lachende Boeddha wordt ook wel “dikbuik Boeddha” genoemd. Tegen het jaar 1000 kreeg hij zijn huidige, dikbuikige vorm en werd uiterst populair. Hij is een chinees boeddhistische God van rijkdom, voorspoed en geluk. Zijn grote buik vertegenwoordigd overdaad en dat je nooit een tekort aan voedsel zult hebben. Soms heeft hij een zak over de schouders waarin hij al je problemen kan verstoppen. Soms draagt hij een gouden ‘ingot’ voor rijkdom. De aanwezigheid van deze Boeddha in je omgeving trekt deze eigenschappen aan. Men gelooft dat het meer geluk brengt als je af en toe over de dikke buik van Boeddha wrijft. Maar dat hoeft niet per se. De aanwezigheid van een positief symbool in je huis zal een aura van geluk creëren.

 

Geef je kamer of huis een positieve sfeer met een mooi Boeddhabeeld. Behandel je Boeddha altijd netjes en met respect. Plaats hem nooit op de grond of in de badkamer of nog erger in de WC. Je kunt hem met het gezicht naar de deur zetten, zodat hij je huis tegen het kwade van buitenaf kan beschermen. Een andere goede plek voor je Boeddha is het Noordwesten van je huis. Dit is een plek van de Hemel en door je Boeddha hier te plaatsen geef je hem een functie van een hemelse beschermer. 

 

Een Boeddha koop je puur op gevoel, en met dat geluksgevoel of liefdesgevoel, houd deze voor jezelf of geef je ‘m weer door aan iemand die je geluk zou willen wensen.

 

In het Boeddhisme is Boeddha – een bodhisattva – een sterveling die verlicht is maar hier op aarde blijft om iedereen de goede weg te wijzen.

Meer informatie over Feng Shui: http://www.100procentfengshui.nl/index.htm  

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s